-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedijos Kėdainių rajone sukrėsta Rūta Mikelkevičiūtė siūlo grąžinti mirties bausmę

Žurnalistę, televizijos laidų vedėją Rūtą Mikelkevičiūtę taip sujaudino tragiška žinia apie Kėdainių rajone du savo vaikus į šulinį įmetusį tėvą, kad ji nebegali tylėti: garsiai pripažino pasisakanti už mirties bausmę. Maža to, R.Mikelkevičiūtei kliūva ir tos moterys, kurios leidžia savo vaikams gyventi su smurtaujančiu asmeniu šeimoje.
Rūta Mikelkevičiūtė
Rūta Mikelkevičiūtė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tragedija Kėdainių rajone, Saviečių kaime, įvyko naktį iš penktadienio į šeštadienį. Pranešama, kad vyras į šulinį įmetė du savo vaikus. Pirminiais duomenimis, kraupų nusikaltimą jis įvykdė neapsvaigęs nuo alkoholio, bet blaivas.

Žinia smarkiai sukrėtė ką tik naujagimio susilaukusią R.Mikelkevičiūtę. Moteris atvirai pareiškė esanti už mirties bausmės įteisinimą, mat, anot jos, esama situacija tęstis nebegali. 

Rimtai pagalvočiau, kas yra nehumaniškiau, – mirties bausmė ar sėdėjimas kalėjime iki gyvos galvos.

„Aš esu už mirties bausmę. Mane į neviltį varo veidmainiškumas, kai neva prisidengiama žmogiškumu, sakoma, kad mirties bausmė yra nehumaniška. Tokiu atveju visada atsistoju į kito žmogaus, nuskriaustojo, šiuo atveju, dviejų nužudytų vaikų pusę. O kur jų teisės? Juk jų gyvenimas net neprasidėjo“ – bendraudama su Žmonės.lt svarsto R.Mikelkevičiūtė. 

Ir priduria: „Rimtai pagalvočiau, kas yra nehumaniškiau, – mirties bausmė ar sėdėjimas kalėjime iki gyvos galvos. Bijau, kad šis įvykis nepasibaigtų tiesiog kostiumuotų dėdžių postringavimais televizijoje. “

Anot R.Mikelkevičiūtės, dabar šalyje tiesiog vyrauja betvarkė. „Galima ginčytis, kad tai – linčo teismas. Bet aš noriu tvarkos savo valstybėje. Dabar visus susodiname į kalėjimus, jie perpildyti, o mes išlaikome šituos žmones. Juk visas feisbukas apie tai ir šneka. Manau, reikia įsiklausyti į žmonių požiūrį“, – sako ji. 

Be to, žurnalistės teigimu, visos tokios tragiškos istorijos yra panašios: „Galima užsimerkus vardinti, kas daro nusikaltimus: n kartų teistas, policijai žinomas dėl ankstesnių nusikaltimų, girtaujantis... Tos istorijos absoliučiai vienodos!“

Kaip, anot R.Mikelkevičiūtės, tokia bausmė turėtų būti vykdoma? „Be abejo, tai ne vienas, ne keli žmonės turėtų nuspręsti. Manau, ji turėtų būti vykdoma už nužudymą. Nesuprantu, kodėl žmonės, kurie moka mokesčius, augina vaikus, galbūt galo su galu nesudūria, turi išlaikyti tokius žmones?“, - svarsto ji. 

Alio, gal verta pagaliau pagalvoti apie savo vaikus? Kokį žmogų užauginsime gyvendamos su geriančiu, smurtaujančiu vyru?

Kaltos ir moterys

Tačiau ne vien rankas prieš šeimos narius keliantys, girtaujantys ir vėliau nusikaltimus vykdantys vyrai, anot R.Mikelkevičiūtės, yra kalti dėl vykstančių tragedijų. 

„Turi būti draudžiama alkoholio reklama. Nuo alkoholizmo – priverstinai gydoma. Be to, drįsčiau teigti, kad ir šitą klausimą reikia kelti: kur yra moters, kuri gyvena su smurtaujančiu vyru, atsakomybė? Bijau pameluoti, bet ar tik ne Kanadoje, jei vyras kelia ranką prieš moterį, vėliau nei jis prie jos, nei ji pati prie jo negali prisiartinti per nurodytą atstumą. O dabar... Tokia moteris, kuri gyvena su smurtaujančiu vyru, sąmoningai leidžia, sudaro sąlygas, kelia savo vaikams grėsmę. Kur tokios moters atsakomybė? Alio, gal verta pagaliau pagalvoti apie savo vaikus? Kokį žmogų užauginsime gyvendamos su geriančiu, smurtaujančiu vyru? Juk vaikas kartos tą patį“ - svarsto R.Mikelkevičiūtė. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė-Remeikienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė-Remeikienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius