-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Transseksualė Zofija Palenta: kaip mesti darbą, kurio nemyli?

Šiandien sėdėdama prie kompiuterio ir užsirašinėdama mintis, kai kambaryje garavo cinamono eterinis aliejus, svarsčiau: kodėl vieniems sekasi labiau, o kitiems – mažiau? Kodėl vieni skundžiasi, o kiti – patyliukais stengiasi ir dirba šešiolika valandų per parą, jog jiems nereikėtų skųstis?
Zofija Palenta
Zofija Palenta / Light maniac/Gabrielės Vegytės nuotr.

Kalbėti apie tai užsimaniau todėl, nes palikdama karantino dienas aš palikau ir reguliariai apmokamą darbą. Ir, rodos, man būtų gėda apie tai kalbėti, kad nuo šiol turėsiu atsisakyti tam tikrų prabangos prekių ir nelabai reikalingų išlaidų, bet mane būtų užsmaugusi dar didesnė gėda prieš save, jei nebūčiau susiėmusi ir pradėjusi realizuoti savo talentų.

Mane būtų užsmaugusi dar didesnė gėda prieš save, jei nebūčiau susiėmusi ir pradėjusi realizuoti savo talentų.

Kitaip sakant, buvau įsivažiavusi į rutiną, komforto zoną, kuri manęs netenkino ir netgi nebuvo patogi, bet kažkodėl nemačiau kitos išeities. Tas nelemtas karantinas man atvėrė akis. Per šį praėjusį laikotarpį aš savyje atradau daugiau potencialo, kurį panorau išnaudoti, o ne klausyti, kaip man nuolat vadovaujama ir mokoma šluostyti stalus.

Nugalėjo mano noras išnaudoti save, savo galimybes. Taip pat jas plėsti. Ir nors labai jaudinuosi, tačiau ir didžiuojuosi savimi. Aš visada vadovaujuosi savo širdimi.

Kaip tam pasiryžti tau? Kaip mesti darbą, kurio nemyli?

Pirma ir svarbiausia dalis – įsigilinti į save. Pasiimti užrašinę ir joje atvirai sau atsakyti į klausimą: „Kas tu?“ Tu privalai sau atsakyti į šį klausimą. Suprasti, kuo dega tavo siela. Kuo domiesi. Kokios tavo svajonės ir kas tau nuoširdžiai patinka.

Tada įtikink save, kad tu įdomi. Labai labai įdomi. Patikėk tuo ir atrask savyje įdomią save, o tada tuo sudomink kitus.

Kitaip tariant, nenuvertink savęs ir įkainok savo turimas žinias arba pradėk mokytis to, kas tavo širdžiai rodosi miela. Šiuo klausimu leisk sau būti kūrybinga ir pagalvok, kokios veiklos tave domino vaikystėje ir paauglystėje. Tai juk gali būti kulinarija, rankdarbiai, rašymas, gebėjimas parduoti, užsienio kalbos mokėjimas, siuvimas ir bet kokia veikla, kurią, be jokios abejonės, gali monetizuoti ir paversti savo pagrindiniu pajamų šaltiniu.

Pavyzdžiui, aš visuomet žavėjausi rašymu, todėl sukūriau savo tinklaraštį, kuris šiuo metu simboliškai uždirba ir gauna paramą iš skaitytojų. Ilgą laiką žavėjausi rinkodara, todėl ėmiau gilinti savo žinias ir po kelerių metų sukūriau mokomąjį kursą. Dievinu kvapus ir aromatus, tad ėmiausi darbo ir sukūriau savo vardinę eterinių aliejų kolekciją. Aš norėjau padėti kitoms moterims atrasti save ir kaip to įrankį išleidau savo užrašinę.

Viskas įmanoma, kai tu nusprendi, kad tai įmanoma.

Turiu omenyje tai, jog viskas įmanoma, kai tu nusprendi, kad tai įmanoma, tad supratusi tai ir kas tau iš tiesų patinka, savo užrašinėje su savimi aptark realias galimybes ir kiek tam šiuo metu galėtum skirti laiko. Galbūt dieną per savaitę? Keturias valandas per dieną? Valandą per savaitę? Visi variantai šaunūs. Ir Roma nepasistatė per dieną. Bet tai jau milžiniškas žingsnis į tavo svajonės išsipildymą, tad nuo dabar pat imkis darbo.

Veiklai realizuoti šiais laikais labai svarbu socialiniai tinklai. Tik taip žmonės atras tave. Patikėk manimi ir realizuok savo veiklą feisbuke, instagrame arba susikurdama savo asmeninį tinklaraštį. Pradėk mažais žingsneliais ir visai nebijok, nes tu neturi ko prarasti, turi tik galimybę atrasti, o jei pradėsi šiandien, savo svajonę įgyvendinsi viena diena anksčiau, nei pradėjusi rytoj.

Reikia pagalbos? Susisiek su manimi asmeniškai. „Ypatingos“ čia tam, jog vienos besimokydamos iš kitų galėtumėme augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius