Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Travel Channel“ filmuoja Lietuvą iš esmės

Lietuvoje viešinti garsaus britų kelionių kanalo „Travel Channel“ kūrybinė grupė kuria du filmus apie mūsų šalies turizmo galimybes.
Prodiuseris Gedas Cleugh‘as pirmą kartą Lietuvoje lankėsi liepos mėnesį.
Prodiuseris Gedas Cleugh‘as pirmą kartą Lietuvoje lankėsi liepos mėnesį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Kūrėjams tenka gerokai paplušėti, nes planus pastarosiomis dienomis keitė vis prapliumpantis lietus. Tačiau prodiuseris Gedas Cleugh‘as ir žiūrovams apie keliones pasakojantis Danny Robinsas tikina, kad jiems čia patinka. Vyrai jau paragavo ir lietuviško alaus bei vyšnių trauktinės.

Darbus mūsų šalyje „Travel Channel“ kūrybinė grupė pradėjo trečiadienį. Lietuvoje ketinama nufilmuoti pusvalandžio trukmės filmą „Lietuva iš esmės“ („Essential Lithuania“) ir dviejų dalių laidą „Kelionės šiandien“ („Travel Today“).

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Danny Robinsą žiūrovai išvys televizijos ekrane.
Danny Robinsą žiūrovai išvys televizijos ekrane.

„Bandysime sukurti Lietuvos paveikslą. Pasakosime apie istoriją, kultūrą“, – naujienų portalui 15min.lt pasakojo prodiuseris G.Cleugh‘as. Trečiadienį ir ketvirtadienį „Travel Channel“ filmavo Vilniuje, o penktadienį vyks į Kernavę. „Taip pat vyksime į pakrantę (Klaipėdą ir Kuršių neriją – aut. past.), Kryžių kalną, filmuosime „Lietuvos ryto“ krepšininkų treniruotę“, – artimiausių dienų planais dalijosi prodiuseris.

Jis pasakojo, kad liepą, prieš pradedant kurti filmus apie Lietuvą, jam teko čia lankytis. „Reikėjo pamatyti vietą, subrandinti idėjas. Jei nematai vietos, apie kurią turi kurti, būna gerokai sunkiau. Reikia „sulipdyti“ visus esminius elementus, kad būtų galima rašyti scenarijų“, – apie kūrybos procesą pasakojo G.Cleugh‘as.

„Tada scenarijų skaitau aš. Lėktuve“, – šmaikštavo D.Robinsas, kurį, pasakojantį apie mūsų šalį, žiūrovai išvys televizijos ekrane. Surimtėjęs kelionių ekspertas sakė, kad prieš atvykdamas į Lietuvą apie ją žinojo nedaug, tačiau tikino, kad pamatęs mūsų šalį liko sužavėtas.

Žavi ir senamiestis, ir virtuvė

„Man patinka Vilnius. Ypač senamiestis, kurio gatvelėmis gali vaikščioti ir vaikščioti“, – kalbėjo D.Robinsas. Jis pasakojo, kad ketvirtadienio rytą „Travel Channel“ filmavo epizodus Televizijos bokšte ir teigė nekantraujantis išvysti Trakus. Tuo tarpu G.Cleugh‘as labiausiai nori pamatyti Kryžių kalną. „Kai anąkart lankiausi Lietuvoje, ten nebuvau. Tai įdomi vieta, turinti įdomią istoriją. Lietuvoje juntamas stiprus nacionalinis identitetas“, – kalbėjo jis.

Paklausti, ką mano apie stereotipą, kad Lietuva yra alaus ir krepšinio šalis, užsieniečiai šyptelėjo: „Alus tikrai geras!“. G.Cleugh‘as pasigyrė jau skanavęs cepelinų. „Gardu, tačiau jaučiausi apsunkęs“, – sakė jis ir išdavė, kad kūrybinė grupė paragavo ir lietuviškos vyšnių trauktinės. „Jis išgėrė šešis stikliukus“, – rodydamas į D.Robinsą juokėsi prodiuseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius