Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečioji R.Šimašiaus žmona G.T.Gylytė: „Abu jau ilgai dirbame Vilniuje ir Vilniui“

Šeštadienį Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui pranešus džiugias ir netikėtas žinias apie žiedų sumainymą su architekte Gilma Teodora Gylyte, mintimis pasidalijo ir pati jaunoji. Kaip prisipažino ji, dar visai neseniai į vienas kitą jie kreipėsi „Jūs“.
Remigijus Šimašius susituokė su Gilma Teodora Gylyte
Remigijus Šimašius, Gilma Teodora Gylytė / Audriaus Solomino nuotr.

Liepos 31-ąją Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius socialiniuose tinkluose pasidalijo daugeliui netikėta žinute, kuria pranešė apie santuoką su architekte Gilma Teodora Gylyte.

„Jums netikėta? Mums irgi. Šiandien su Gilma sumainėme žiedus. Džiaugiamės gavę palaiminimą ir esam laimingi. Parašus padėsime kažkada po atostogų, kurių išvykstame rytoj.

Bus klausimų, suprantu. Bet, manau, suprasite ir mane, jei iškart neatsakysiu. Šiandien tik pasakysiu, kad Gilmą pažįstu jau seniai. Mus supažindino Vilnius. O šie metai pažinčiai atnešė ryškių spalvų ir polėkio. Laukia nuostabi kelionė. Palinkėkite mums laimės“, – feisbuke rašė R.Šimašius.

Daugeliui asmenų, gerai nepažįstančių architektūros profesionalų, pirmą sykį buvo girdimas G.T.Gylytės vardas. Moteris savo socialinių tinklų paskyroje duris į jųdviejų su R.Šimašiumi asmeninį gyvenimą pravėrė kiek plačiau. Tarkim, prisipažino santuokai gavusi bažnytinį palaiminimą.

„Apie architektūrą ir miestus kalbu nuolat, o savo asmeniniu gyvenimu viešai nesidalinu. Šįkart įvykis kitoks – bet kokiu atveju bus viešas. Ir labai geras.

Abu jau ilgai dirbame Vilniuje ir Vilniui – profesiškai skirtingai, bet vertybiškai labai panašiai. Prieš metus vienas į kitą kreipėmės „Jūs“, o šiandien su Remigijus sumainėme žiedus, gavome Juliaus Sasnausko palaiminimą ir esam labai laimingi. Ačiū tau, Vilniau, kad tavo keliai tokie nenuspėjami!“ – rašė naujoji R.Šimašiaus žmona.

Patyrusi profesionalė

Gilma Teodora Gylytė architektūros lauke yra gerai žinoma profesionalė. Kaip rašoma moters biografijoje, profesinę karjerą ji pradėjo 2005 metais pas architektą Rolandą Paleką. Čia buvo jos tikroji mokykla, išmokiusi pastatus ir erdves projektuoti visada galvojant apie žmogų.

Po stažuotės Olandijoje urbanistikos ofise „Karres en Brands“, darbo architektūros biure MBA/S Štutgarte, grįžusi į Vilnių, 2013 metais Gilma kartu su trimis partneriais įkūrė naujos kartos architektūros biurą DO ARCHITECTS.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gilma Teodora Gylytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gilma Teodora Gylytė

Tarp svarbesnių moters projektų – ir tikrai girdėti pavadinimai: „Ogmios miesto“ teritorijos Vilniuje konversija, kuri yra lig šiol viena didžiausių ir kompleksiškiausių miestietiškų viešųjų erdvių – aikščių, skverų, gatvių tinklo – konversija Lietuvoje; Vainų rūmų konversija „Senatorių pasažas“ – nauja viešoji erdvė Vilniaus senamiestyje, kurioje suderinta istorinė ir šiuolaikinė architektūra; šiuolaikinės medinės architektūros darželis „Pelėdžiukas“ Pagiriuose, kuriame užkoduoti erdviniai patyrimai, skatinantys pačius vaikus rinktis ir spręsti;

Portalas, kartu su Benedikto Gylio fondu; MO muziejus kartu su Danieliu Libeskindu; „Vinted“ būstinė kartu su Naugarduko gatve-parku; SEB būstinės interjeras Upės gatvėje ir kiti.

Gilma kartu su kolegomis šešis kartus buvo nominuota prestižiškiausiems Europos šiuolaikinės architektūros apdovanojimams „Mies van der Rohe awards“, trys objektai tarptautinės komisijos sprendimu gavo pagrindinius prizus (1/5 metro) Lietuvos šiuolaikinės architektūros apdovanojimuose „Žvilgsnis į save“. Jos baigiamasis darbas buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje, specialiai paminėtas pasauliniuose architektūros studentų apdovanojimuose „Archiprix International Awards“.

Gilma aktyviai dalyvauja visuomeniniame architektūros gyvenime – ji yra nuolatinė tarptautinių konferencijų pranešėja, rašo straipsnius, organizuoja viešas diskusijas, dalyvauja Architektūros fondo, „Open House“ veikloje, nuolat stebi miesto aplinką ir žmogų jame, o įžvalgų pagrindu kartu su komanda kuria architektūrines ir urbanistines strategijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius