Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV laidų vedėjai originaliai sveikina Estiją su valstybės 100-mečiu: žiūrėkite video

Visos trys Baltijos valstybės šiemet mini savo 100-ąsias metines. Pirmoji išskirtinę dieną jau paminėjo Lietuva, o šiandien, vasario 24-ąją, gimtadienį švenčia Estija. Šia proga žinomi Lietuvos žmonės susivienijo ir nufilmavo originalų sveikinimą estams.
Gabrielė Martirosianaitė ir Indrė Grikšelytė
Gabrielė Martirosianaitė ir Indrė Grikšelytė

Sveikinimo klipe nusifilmavo žurnalistė ir laidų vedėja Jolanta Svirnelytė, „X Faktoriaus“ dalyvė Indrė Grikšelytė, „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“ vedėja Gabrielė Martirosianaitė, TV3 Žinių vedėja Donata Račaitė, sporto komentatorius Linas Kunigėlis, „Power Hit Radio“ laidų vedėjas Edgaras Kožuchovskis ir kiti.

Lietuviai estų kalba vardija išskirtinius ir įdomius faktus apie mūsų Baltijos sesę Estiją. Pasirodo, estai yra ne kartą laimėję pasaulio žmonų nešimo čempionatus ir net išradę specialų nešimo būdą, kuris taip ir pavadintas – „Estiškas nešimas“, todėl jie gali drąsiai vadintis geriausiais žmonų nešėjais pasaulyje. Estijoje gimė visiems puikiai žinoma vaizdo pokalbių programa „Skype“. Daugeliui lietuvių, ypač jaunimui, jau seniai pavydą kelia ir faktas, kad estai pirmieji įteisino balsavimą internetu.

Sveikinimo klipe taip pat minimi faktai apie tai, jog Estija turi daugiausiai meteoritų kraterių pagal šalies plotą, estai pirmieji pagamino maistą, skirtą kelionėms į kosmosą, Estijoje yra daugiausiai supermodelių, sakoma, kad būtent Estijoje buvo papuošta pirmoji Kalėdų eglutė. O ko vertas vien jau nacionalinis Estijos epas, kurio herojus mėto akmenis ir kalba su gyvūnais!

VIDEO: TV3 ir Lietuva sveikina Estiją su Nepriklausomybės 100mečiu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius