Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 31 /15:43

„TV pagalbos“ laidoje – atvira moterų diskriminacija? Vedėjo žodžiai įaudrino ne vieną

Socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kuriame laidos „TV pagalba“ vedėjas Edgaras Navickas išsako daugelį papiktinusias asmenines įžvalgas apie moteris. Anot vyro, moterys karantino metu „nieko neveikia“, o grožio salonai joms yra „gyvybiškai svarbu“, tarsi vizitas pas psichologą. Nors E.Navicko žodžiai nuvilnijo per visą internetą ir kritikos strėlių internautai jam nepagailėjo, TV3 atstovė žiniasklaidai komentavo, jog tai tebuvęs visuomenės nesuprastas „aštresnis“ pokštas.
Edgaras Navickas
Edgaras Navickas / Ekrano ir TV3 nuotr.

Pirmadienį pasirodžiusi „TV pagalbos“ laida internete jau spėjo sukelti diskusijų audrą dėl jos metu nuskambėjusių „gelbėtojo“ E.Navicko žodžių. Užsiminęs, jog pats karantino metu tiesiog nešios apsauginę kaukę, E.Navickas į kitą barikadų pusę pastatė moteris.

„O ką darys moterys? Kaip atrodo karantinas namuose, kasdienybėje. Taigi, moterys, kaip iki karantino nieko neveikė, taip ir karantino sąlygomis iš esmės jos nieko neveikia. Ką jos ten daro? Valgyt daro, namus tvarko, skalbia, lygina ir žiūri vaikus. Ką daro vaikai? Vaikai viską griauna, siaučia, rėkia ir nori. Ką daro vyras? Vyras atidžiai seka žinias ir informuoja tomis baisiomis naujienomis savo žmoną, nuo ko ji pradeda dar greičiau judėti, ir iš esmės čia yra tokia šeimos idilė karantino sąlygomis. Visi kažkuria prasme laimingi“, – komentavo vyras.

Netrukus sekė ir įžvalgos apie moterų santykį su dėl karantino uždarytais grožio salonais bei neva suprastėjusią šių išvaizdą, kuri gali sukelti vyrams nepatogumų.

„Ir kas paaiškėja? Kad moterims vis dėlto tos visos grožio procedūros – kirpykla, manikiūrai, pedikiūrai, veido valymas – visa tai joms yra gyvybiškai svarbu, kaip vizitas pas psichologą. Tai yra tokia tarsi savipagalba – jos ten eidamos atsigauna, pražysta nuo viso to. Dabar, kai jos jau neturi galimybės, vyrams bus puiki proga susipažinti, kaip iš tikro atrodo jo žmona. Tai yra tas retas atvejis, kai nubyra blakstienos, atauga antakiai, plaukai keičia spalvą, o tu galvoji: o su kuo gi aš čia gyvenu?“ – klausė E.Navickas.

Algio Kriščiūno nuotr./Edgaras Navickas iš „TV pagalbos“
Algio Kriščiūno nuotr./Edgaras Navickas iš „TV pagalbos“

Vaizdo įrašas sulaukė didžiulio pasipiktinimo. Į viešumą vaizdo medžiagą iškėlusi Viktorija Gailiūtė socialiniuose tinkluose rašė, jog šiuo įrašu pasidalyti tiesiog privalėjo.

„Šiuo metu televizija turi išaugusius žiūrimumo reitingus. O štai vienu iš žiūrimiausių laikų populiari laida transliuoja – moterys nieko neveikia, tik daro valgyt ir rūpinasi namais, o štai vyras ją informuoja apie svarbiausias dienos naujienas. Be to, vyrams sunkus metas – jų žmonos nebebus gražios, o juk tai šitaip svarbu, kad nagai, plaukai būtų sutvarkyti.

Man tai sunkiai suvokiama. Dar 1994 m. Lietuvoje įsigaliojo JT konvencija dėl visų formų diskriminacijos panaikinimo moterims, 1999 m. priimtas moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas, o nuo 2015 m. vasario Lietuvoje yra įsigaliojusi valstybinė moterų ir vyrų lygių galimybių 2015-2021 metų programa. Bet štai vidury dienos girdime, jog iki lygių teisių mums dar toli.

TV3 televizija, ar manot, jog teisinga transliuoti tokias žinutes vienu iš žiūrimiausių laikų? Kiek žmonių pamatė šią laidą ir išgirdo, kad moteris tėra gražus aksesuaras, kuris visada turi atrodyt tobulai ir NIEKO NEVEIKIA, tik rūpinasi namais ir daro valgyt? Kiek žmonių išgirdo, kad moteris negali būti intelektuali ir klausytis žinių, o tik vyras jai gali perduoti svarbiausias dienos naujienas? TV3, tikrai negera kartu“, – įrašą užbaigė mergina.

Tarp daugiau nei tūkstančio, išreiškusių palaikymą V.Gailiūtei, nuomonę išreiškė ir žinomi žmonės. Įrašu pasidalijęs nuomonės formuotojas Naglis Bierancas klausė: „Moterys, ką darysit? Ar čia bl** normalu?“

 Viganto Ovadnevo nuotr./Naglis Bierancas
Viganto Ovadnevo nuotr./Naglis Bierancas

Po juo nusidriekė ir kitų žinomų žmonių komentarai. „Nesuprantu, kai šitai išeina į eterį? Ta prasme?“ – klausė Laura Vagonė. „Kas yra šitas padugnė?“ – klausė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Situacija pasipiktino ir Gytis Ivanauskas, o Skaiva Jasevičiūtė netruko šmaikščiai paklausti: „Ei, tai man žinių žiūrėti negalima?“

Įrašu pasidalijo ir Algirdas Gataveckas. „Čia ta vieta, kada man (kaip vyrui) yra gėda ir nemalonu. Mielos moterys, atleiskit! Jis nežino, ką kalba. Aš manau, jog dabar yra laikai, kada Mona Liza tapo Leonardą! Vyrai, nepykit, bet taip jau yra, bent jau Lietuvos kultūroje tai tikrai. Jų dėka matomi pasaulyje! Ačiū Jums už tai“, – už laidos vedėjo komentarą atsiprašinėjo menininkas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Gataveckas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Gataveckas

15min susisiekti su „Just.tv“ nepavyko. Nors iš pradžių administracija žadėjo pasidomėti situacija, vėliau telefono ragelį ji numetinėjo. Į 15min užklausą neatsakė ir pats „gelbėtojas“ E.Navickas.

Vėliau susisiekus su TV3 atstove žiniasklaidai A.Brazaitiene, ši teigė, kad laidos vedėjo humoras galimai kai kurių liko nesuprastas.

„Ne visi suprato E.Navicko humorą. Jis galbūt pasisakė šiek tiek stipresne ironija, ne visiems tas pasirodė priimtina, ne visi pagavo tą žinutę, kurią jis norėjo pasakyti. Tikrai patikinu, kad Edgaras nenorėjo nieko nei pažeminti, nei įžeisti, nei sumenkinti moterų ar kitų dalykų, kuriuos jam dabar bando pripaišyti“, – komentavo moteris.

Dalyje, kurioje E.Navickas kalba apie grožio salonų ir grožio apskritai svarbą moterims, TV3 atstovė taip pat neįžvelgė nieko bloga.

„Apie tas moteris aš kaip ir nieko įžeidaus nepastebėjau, nes jis kalba apie tai, kad (apsilankymas grožio salone – aut. past.) yra [tarsi] vizitas pas psichologą, bet jos ten pailsi, atsigauna ir panašiai. Man kaip tik nuskambėjo visiškai normaliai. Bet čia mano asmeninė nuomonė“, – sakė ji.

A.Brazaitienė atsiprašė tų, kuriems laidos vedėjo žodžiai pasirodė įžeidūs ir nepriimtini. „Matyt, humoro ir yra tokia ypatybė, kad iš vienų pokštų juokiasi vieni, iš kitų – kiti, bet piktų kėslų čia nebuvo“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius