Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV šou laimėjusi Paulina stebisi nepagrįsta kritika: „Plius dydžio modelio standartus atitinku idealiai“

Plius dydžio modelių ieškojusio televizijos projekto „Dydžio evoliucija“ laimėtoja Paulina Galkontaitė (24) džiaugiasi po pergalės pasikeitusiu gyvenimu – ji ne tik dar kartą įrodė sau, kad atsisakiusi siekio įtilpti į kuo mažesnius drabužius eina teisingu keliu, bet ir tapo pavyzdžiu dėl savo išvaizdos kompleksuojančioms moterims. O tiems, kurie tikina, kad yra per liekna vadintis plius dydžiu, ji taip pat turi ką pasakyti.
Paulina Galkontaitė
Paulina Galkontaitė / Rimvydo Vaitkevičiaus ir Naglio Bieranco nuotr.

Po to, kai paaiškėjo, kad LNK televizijos projekte nugalėjo 24-erių Paulina, vertinimų būta dviprasmiškų. Nors kai kurie sveikino laimėtoją, kiti kritikavo tokį šou komisijos narių pasirinkimą.

„Paulina puiki, bet tikrai ne plius dydžio“, „Jei ji plius dydis, tada kitąmet ir aš eisiu dalyvauti“, „Laimėjo liekna mergina“, „Pagal nugalėtoją atrodo, kad dauguma Lietuvos moterų yra plius dydžio“, „Įsivaizduokite, kokią depresiją įvarėte moterims, kurios tikrai yra stambios“ – tokie ir panašūs komentarai skriejo iš kai kurių internautų pusės.

Vis dėlto pati laimėtoja atkerta, kad jie patys klaidingai suvokia tai, kas mados pasaulyje yra plius dydis. Interviu 15min ji ne tik pasidalijo mintimis apie jo sampratą, bet ir atvirai papasakojo apie pasikeitusį požiūrį į išvaizdą, meilę sau, projekto ir mados pasaulio užkulisius bei atskleidė, kaip sekasi asmeniniame gyvenime.

Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Paulina Galkontaitė
Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Paulina Galkontaitė

– Nors finalinė laida parodyta gegužę, filmavimai baigėsi kur kas anksčiau. Spėju, jau susigyvenote su mintimi, kad tapote laimėtoja, kad papuošite žurnalo viršelį?

– Jei atvirai, tai nors finalas ir vyko prieš kelis mėnesius, vien žinojimas, kad esu nugalėtoja, neteikė didelio džiaugsmo. Žinoma, po to, kai paskelbė ir savaitę po buvau lyg ant sparnų, bet galiausiai grįžau į realybę ir kasdienius darbus. Tačiau ik pamačiusi viską iš šalies, per televiziją, patikėjau, kad būtent aš esu ,,Dydžio evoliucijos" nugalėtoja! Pradėjau mėgautis ir prizais – praeitą savaitę vyko žurnalo ,,Stilius" viršelio fotosesija su garsiąja fotografe Ana Rosso. Buvo nuostabu, tad laukiu nesulaukiu, kol išvysiu rezultatą.

– Ar į projektą ir ėjote su mintimi nugalėti? Tikėjotės to?

– Projekto pradžioje netikėjau savo sėkme, buvau jauniausia projekto narė ir be manęs buvo dar 11 dalyvių, kurios visos savaip nuostabios. Tačiau vėliau suvokiau, kad tai mano šansas, tad nusprendžiau padaryti viską dėl nugalėtojos vardo. Mano ryžtą bei užsispyrimą netrukus pastebėjo ir komisijos nariai, tad aš nenorėjau nuvilti nei savęs, nei jų.

– Ar artimieji jus irgi karštai palaikė?

– Šeima manimi besąlygiškai pasitiki. Ji žino, kokiomis vertybėmis vadovaujuosi gyvenime, tad palaiko visus mano priimtus sprendimus. Projektas ,,Dydžio evoliucija" – ne išimtis! Ir nors turiu du brolius ir dvi seses, labiausiai esu dėkinga savo sesei Julijai, kuri ir paskatino dalyvauti projekte. Ji mato tai, ko kiti ne visada pastebi.

– Kaip gyvenimas pasikeitė po šios pergalės? Minėjote, po truputį jau mėgaujatės prizais, bet įsivaizduoju, kad ir dėmesys ženkliai išaugo?

– Pirmąją savaitę po projekto pabaigos sulaukiau itin daug dėmesio bei begalės palaikančių žinučių iš įvairaus amžiaus moterų, tad labai džiaugiuosi, jog galiu įkvėpti kitus nebijoti savęs bei savo formų. Gera, kai gali padėti išsivaduoti iš įvairių kompleksų, o aš visuomet esu pasirengusi patarti ar paguosti. Merginos tai jaučia, tad drąsiai man rašo.

Gi ne dydį rinko, o asmenybę!

– Vis dėlto laimėjusi sulaukėte ir kritikos – kai kurie piktinosi, kad nugalėjo viena liekniausių dalyvių, esą taip formuojamas žalingas supratimas apie kūno standartus. Ką tiems kritikams atsakytumėte?

– Keisčiausia tai, kad moterys, kritikuodamos mano kūną, esą jis per lieknas būti plius dydžio modeliu, taip pat diskriminuoja ir pačią mane. Nejaugi aš tik kūnas? Juk projektas ieškojo plius dydžio žvaigždės, kuri vėliau galėtų dirbti modeliu, o plius dydžio modelio standartus aš atitinku idealiai. Tai, kad propaguoju sveiką gyvenimo būdą, nereiškia, jog nesu plius dydis mados pasaulyje. Pasidomėjus užsienio rinka suprasite, kad norint būti modeliu reikia įdėti nemažai darbo, jog kūnas būtų sveikas bei stangrus. Užsakovai nepasirinks tavęs, jei nesirūpinsi savimi. Jaučiuosi nusipelniusi bei šimtu procentų verta nugalėtojos vardo ir niekas mano ar teisėjų nuomonės nepakeis. Gi ne dydį rinko, o asmenybę!

Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Paulina Galkontaitė
Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Paulina Galkontaitė

– Iš jūsų žodžių matyti, kad dabar kritikos jautriai nepriimate. O kaip buvo anksčiau?

– Turbūt pasitikėjimui savimi bei savo kūnu didelę įtaką padarė ne tik darbas su savimi, bet ir skriejantys metai. Seniau itin jautriai reaguodavau į kritiką – galėdavau net apsiverkti. O dabar moku sukontroliuoti savo emocijas ir stengiuosi suvokti, kad dažniausiai žmonės ką nors lepteli net nepagalvoję, kaip tai gali paveikti žmogų.

– O projekto metu teko susidurti su pašaipiomis kitų dalyvių replikomis? Gal yra kažkas, ko nematė žiūrovai?

– Na, buvome beveik nuolatos filmuojamos, bet savaime aišku, jog merginos pavydėjo toms, kurioms sekasi geriau (šypsosi). Prieš miegą išsiskirstydavome į atskirus kambarius, kur gyvenome po dvi-tris, ten ir kildavo apkalbos apie kitas dalyves. Prisipažinsiu – kartais būdavo juokinga, kai moterys viena kitai į akis šypsodavosi, o po to apkalbinėdavo. Tikiu, kad ir apie mane buvo nemažai apkalbų, bet niekas taip ir neišdrįso nieko pasakyti tiesiogiai.

– Sakoma, mados pasaulyje taip pat pilna intrigų. Ar spėjote tuo įsitikinti? Modeliu teko dirbti, kai buvote vos 16-os.

– Taip, buvau išvykusi į tolimąją Kiniją, ten viešėjau du kartus po du mėnesius, tad tikrai spėjau įsitikinti, kad mados pasaulis yra itin žiaurus bei negailestingas, ypatingai, jei esi kiek stambesnė už kitas. Tikrai jausdavau merginų žvilgsnius atvykus į atrankas, mat jos nešiodavo XS-S, o aš S-M dydžio rūbus. Tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl mano modelio karjera pasibaigė net neprasidėjusi. Jei būčiau norėjusi pasiekti XS dydį, būtų tekę badauti. Pasirinkau sveikatą.

– Vis dėlto esate pasakojusi, kad norėdama atitikti standartus vienu metu alinote save dietomis.

– Tiesa, bet galiausiai suvokiau, kad sveikata man yra numeris vienas! Supratau, kad neprivalau nešioti S dydžio rūbų, jog būčiau sėkminga, graži bei patraukli. Jaučiuosi puikiai savo kūne, myliu ir riebaliukus ant pilvuko, ir žandukus. Juk būtų taip nuobodu, jei visos būtume vienodos. Apskritai, kai gatvėje matau moteriškų formų dailiosios lyties atstoves, man tai taip gražu ir seksualu!

Paulinos dalyvavimo projekte akimirkos – galerijoje:

– Tačiau ne paslaptis, kad ne visos merginos mąsto taip, kaip jūs. Kai kurios kompleksuoja dėl savo išvaizdos, skaudžiai reaguoja į aplinkinių nuomonę. Tad kaip išmokti mylėti save?

– Oi, sudėtingas klausimas. Juk tiek daug informacijos žurnaluose, televizijos laidose ar forumuose. Tačiau, mano nuomone, jie nepadės tol, kol pačios nenorėsime pamilti savęs, o tam reikia labai ilgai dirbti su savimi, su savo vidumi ir bandyti susidraugauti. Asmeniškai man didžiausią įtaką daro aplink esantys žmonės, kurie suvokia, kad moters kūnas – tai jos namai visam gyvenimui, tad privalome juo rūpintis bei besąlygiškai mylėti. Seniau buvau apsupta žmonių, kurie garbino liekną kūną, siekdavo būti tokiais, kaip ir kiti. Tačiau dabar mane supa žmonės, kurie myli mane už mano charakterį, už tai, kokia esu viduje bei negaili komplimentų mano moteriškoms formoms. Tad pirmasis ir turbūt svarbiausias patarimas – atsirinkti žmones, su kuriais bendraujame, nes jie nepastebimai daro be galo didelę įtaką mūsų gyvenimams.

– Vis dėlto jums atiteko ir estetinės dermatologijos klinikos prizas. Kaip tai vertinate? Nemanote, kad tai tarsi kertasi su žinute, kad reikia mylėti save tokią, kokia esi?

– Mano nuomone, laimėtas vienas iš pagrindinių prizų – svajonės išsipildymas ,,Vitkus Clinic" estetinės dermatologijos klinikoje –, kaip tik padės dar labiau mylėti save tokią, kokią esu. Klinikoje labai platus prekių asortimentas, bet aš neplanuoju darytis visiškai išvaizdą keičiančių plastinių operacijų, daugiausia galvoju apie plaukelių šalinimą lazeriu, po kurio taip palengvėtų mano gyvenimas! Viso projekto metu bei po jo kartojau, kad ,,mylėti save" nereiškia visos dienos drybsojimo prie TV. Priešingai – meilė sau man asocijuojasi su sveiku maistu, su aktyviai leidžiamu laisvalaikiu, su gardžiu pyrago gabalėliu susitikus su drauge, su prabangiai kvepiančia kūno kosmetika ir taip toliau. Yra begalė kelių palepinti save, svarbiausia gyvenime – balansas!

– Dalyvavote realybės šou „Sala“, „Dydžio evoliucija“. Ar dar eitumėte į panašų šou? Pirmojo projekto sezono laimėtoja netrukus po jo buvo pakviesta tapti realybės šou vedėja. Gal ir pačią domintų tokia patirtis?

– Manyčiau, kad dalyvavimas šiuose realybės šou man buvo pakankamai didelė patirtis bei nuotykis, tad nemanau, jog vėl dalyvaučiau panašiuose projektuose. Beje, tikiu, kad ir televizijos žiūrovams tampa nebeįdomu žiūrėti į tuos pačius veidus (šypsosi).

Dėl laidos vedėjos taip pat nesu tikra, bet nusifilmuoti kokiame filme ar seriale – tai tikrai! Nuo vaikystės svajojau tapti aktore, tad tikiuosi, kad pavyks pasiekti savo svajonių.

– Kaip manote, ar ši pergalė ir apskritai patirtis pasitarnaus ateityje, gal pravers dirbant grožio srityje? O kaip tolimesnė modelio karjera?

– Kol kas džiaugiuosi tuo, kad esu įkvėpimas kitoms panelėms, padedu joms suvokti, jog nėra nieko bloga nešioti L-XL dydžio rūbus. Taip pat tikiuosi, kad galėsiu sėkmingai bendradarbiauti su plius dydžio modelių agentūra ,,LysModels", su kuria greitu metu pasirašysime kontraktą. Apskritai pats projektas man davė labai daug, tai negalėčiau turbūt būti laimingesnė nei esu dabar.

– Ar asmeniniame gyvenime irgi sekasi taip gerai?

– Sekasi tikrai neblogai. Žinoma, situacija, kurioje buvome tris mėnesius, smarkiai palietė ir mane, likau be jokio pajamų šaltinio, bet tikiu, kad greitai atsistosiu ant kojų! Na, o meilės reikaliukai yra sudėtingas klausimas, nes vis neatrandu gyvenimo meilės, bijau nusivilti. Esu įsitikinusi, kad nebesinori jokių žaidimų, tad labai norėčiau, kad kiti mano santykiai būtų paskutiniai. Esu labai šeimyniška, todėl netolimoje ateityje norėčiau ir vyro, ir vaikų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Plius dydžio modelis su įspūdingu presu? „Dydžio evoliucija“ sulaukė kritikos dėl lieknų dalyvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius