Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 etikos kodeksą prižiūrės septynių profesionalų taryba

Atsižvelgdama į Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimą UAB TELE-3 parengė vidinį kompanijos etikos kodeksą, kurį prižiūrėti bus patikėta septyniems profesionalams. Šiame Etikos kodekse – svarbiausios Lietuvoje veikiančio, bet nerealizuojamo žurnalistų etikos kodekso nuostatos bei Švedijos ir Didžiosios Britanijos transliuotojų patirtis.
TV3 logotipas
TV3 logotipas
Temos: 2 Etikos kodeksas TV3

Kurti vidinį kompanijos Etikos kodeksą ir suburti profesionalią Etikos tarybą UAB TELE-3 paskatino Lietuvos žurnalistų savireguliacijos institucijos, kurios galimai tapo priklausomos nuo interesų grupių, veikia neefektyviai ir dėl to negali užtikrinti aukščiausių žiniasklaidos standartų laikymosi.

Rengiant Etikos kodeksą, kuris numato išsamesnius reikalavimus programų rengėjams nei iki šiol, buvo konsultuojamasi ir su giminingomis TV3 kompanijomis. UAB TELE-3 viduje jis įsigalios padarius pakeitimus sutartyse su programų rengėjais – nuo 2011 m. birželio 1 dienos. Kompanijai programas rengiantiems kūrėjams Etikos kodeksas buvo pristatytas šį mėnesį.

Etikos kodeksą prižiūrėsianti septynių profesionalų Etikos taryba atliks šiuo metu Lietuvoje visiškai nevykdomą funkciją – konsultuos programų rengėjus, teiks rekomendacijas, kompanijos vadovybei pristatys išvadas apie konkrečias programas – ar jos atitinka bendrovės vertybes ir Etikos kodekso reikalavimus, taip pat siūlys sankcijas už etikos normų pažeidimą – priklausomai nuo jų sunkumo ir dažnumo, programų rengėjams galės būti skiriamos ir piniginės baudos, nutraukiama sutartis.

Jau birželio 1 dieną TV3 interneto svetainėje bus patalpinta speciali forma televizijos žiūrovams, kurią užpildę jie galės kreiptis į Etikos tarybą dėl UAB TELE-3 bendrovės valdomų televizijos kanalų programų turinio, vedėjų ar rengėjų elgesio, programos sudarymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius