-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNICEF misijos Siera Leonėje dalyvis Evaldas Petrauskas: „Niekada nenorėčiau, kad mano vaikas taip augtų“

Siera Leonėje šiuo metu esantis boksininkas Evaldas Petrauskas kartu su kanojininku Jevgenijumi Šuklinu ir TV3 žinių vedėja Renata Šakalyte-Jakovleva dalyvauja bendrame UNICEF ir TV3 projekte „Už kiekvieną vaiką“. Kelionės tikslas – pamatyti, su kokiomis problemomis susiduria skurdo kamuojamos šalies moterys ir vaikai.
Evaldas Petrauskas
Evaldas Petrauskas / UNICEF nuotr.

Evaldas Petrauskas tęsia savo dienoraštį:

Šiandien rytas prasidėjo anksti. Kėlėmės 7 val. 30 min. ir ėjome pusryčiauti. Vėliau keliavome į ligoninę, kur sergančius vaikus slaugo seselės ir kiti gydytojai. Tą dieną pamačiau tikrai negerų vaizdų.  Visi vaikai ligoninėje buvo išsekę dėl maisto stokos, vieniems viena liga, kitiems kita. Net buvo tokių vaikų, kurie buvo be mamų. Sunku buvo matyti tokius vaizdus. Niekada nenorėčiau, kad mano vaikas bent panašiai augtų... Tie vaikai maitinasi tik ryžiais ir vandeniu, dar keliais bananais.

Galiausiai nukeliavome į kaimą, kuriame gyveno vaikas be mamos – našlaitis. Radome jį labai sunkios būklės, neturėjo nei tinkamo maisto, nei galimybės apsilankyti pas gydytojus. Su UNICEF darbuotojais nuvežėme jį į priežiūros vaikų centrą, kur jį pamaitino ir dar davė specialaus vitaminais ir mineralais prisotinto maisto, kad atsigautų ir atsistotų ant kojų. Ir galėtų gyventi visavertį gyvenimą. Nustebau pamatęs tokį gyvenimą... 

Vėliau grįžome į kaimą, davėme vaikams sausainių, sąsiuvinių, pieštukų, vėliavėlių... Net nespėjome su Jevgenijumi Šuklinu dalinti – viską tiesiog „atėmė“ iš mūsų.

4 diena.

Šiandien ryte man pasakė, kad berniukas, kurį vakar lankėme ligoninėje – mirė. Daugiau nerodykite man šių vaikų. Negaliu. Sunku. Jie nieko neturi. Namuose skylės, jie neturi normalaus maisto. Nieko neturi...
Siera Leonė yra viena skurdžiausių Afrikos ir pasaulio šalių, kur daugiau nei pusė šalies gyventojų turi verstis su 1,25 dolerio per dieną. Per dieną Siera Leonėje miršta 113 vaikų, per metus – 40 tūkst. Mirštama nuo ligų, kurių galima išvengti, vandens stokos.

UNICEF misijos dalyviai Siera Leonėje lankysis iki spalio 2 dienos. E.Petrausko, J.Šuklino ir R.Šakalytės-Jakovlevos mintys bei išgyvenimai užfiksuoti vaizdo medžiagoje ir bus perduoti Lietuvos gyventojams. Misijos finišas – spalio 12 d. paramos akcija „Už kiekvieną vaiką“, kuri bus transliuojama per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius