Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNICEF vaikų bėgime – Lietuvos garsenybių desantas

„Mano brolis padėjo man, kad būčiau toks, koks esu dabar,“ – sako Virgilijus Alekna. „Vaikystėje neturėjau nieko, svetimas žmogus padėjo man, įskiepijo meilę muzikai,“ – tvirtina Mantas Jankavičius. „Man sakė, kad iš manęs nieko nebus, o tapau pavyzdžiu ir įkvėpimu kitiems,“ – vaikystę prisimena Merūnas Vitulskis. 
UNICEF treniruotė su garsenybėmis
UNICEF treniruotė su garsenybėmis / Asmeninė nuotr.
Temos: 1 UNICEF

Tai tik keletas žinomų žmonių – UNICEF vaikų bėgimo ambasadorių – vaikystės prisiminimų, įrodančių, kad frazė „draugui reikia padėti“ – ne tokia ir banali, o mažuose žingsniuose slypi didžiulė jėga. Neveltui vaikai UNICEF bėgimuose jau nužingsniavo daugiau kaip 4,1 mln. žingsnių, kurie išgelbėjo tūkstančių pasaulio vaikų gyvenimus.

Jau šį šeštadienį, 13 val. prie šio skaičiaus prisidės ir didžiulis būrys vaikų dalyvausiančių septintajame UNICEF bėgime, kuris pirmą kartą įsilieja į „Sostinės dienų“ programą ir vyks pačioje Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje. Šių metų renginio šūkis „Bėgsiu už maistą“ – tai atviras kvietimas padėti alkstantiems Mozambiko vaikams, kuriems bus skirtos visos bėgime surinktos lėšos.

Vilniaus širdyje, Katedros aikštėje tradiciniam bėgimui „Už kiekvieną vaiką“ startą duosianti projektą „Už kiekvieną vaiką“ globojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, sako, kad UNICEF vaikų bėgimas – ne tik graži, bet ir itin prasminga tradicija.

Asmeninė nuotr./UNICEF vaikų bėgimas
Asmeninė nuotr./UNICEF vaikų bėgimas

UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė pastebi, kad UNICEF bėgimas „Už kiekvieną vaiką“ – tai unikali galimybė vaikams patirti magišką bendrystės jėgą ir pasijausti nugalėtoju. Juk kiekvienas išgelbėtas gyvenimas, tai didžiulis, su niekuo nesulyginamas, laimėjimas.

„Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri daugiau nei 1,5 mln. žmonių gali palikti prie bado slenksčio. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, o jų gyvybei grės mirtinas pavojus. Todėl kiekvienas registracijos metu surinktas euras be galo svarbus, o dar svarbesnė – moralinė parama ir solidarumas su skurstančiais ir kenčiančiais“, – sako UNICEF Lietuva vadovė.

UNICEF bėgimas – galimybė ir didžiulė dovana Lietuvos vaikams

Prie šių metų UNICEF bėgimo jungiasi ir Agnės Grigaliūnienės žaislų parduotuvės „Children City“ komanda su iniciatyva „8 minutė".

„Children City“ komanda ir mūsų iniciatyva „8 minutė", kuri kviečia tėvus praleisti daugiau kokybiško laiko su vaikais, švenčia vienerių metų gimtadienį, kurią simboliškai ir švęsime UNICEF bėgime. Pamaniau, kad tai puiki proga mūsų svečiams ir šeimoms susiburti ir padaryti gerą darbą pasaulio vaikams. Turime savo vaikus auginti atsakingais ne tik už save, bet ir kviesti dalintis, atjausti ir suvokti pasaulio kontekstą, kuris ne visada yra šviesus. Taip pat mums norisi, kad kuo daugiau žmonių, Lietuvos verslininkų galvotų ir padėtų ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio vaikams, juk visi vaikai yra mūsų! Bėgime, be jokios abejonės, dalyvauja ir mano sūnus Gabrielius, kuris lydės savo dviejų metų sesutę Jonę“, – kalbėjo Agnė.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Grigaliūnienė su vaikais
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Grigaliūnienė su vaikais

Kiekvienam bėgikui – medalis iš garsenybės rankų

Kiekvienas mažasis bėgikas gaus UNICEF marškinėlius ir medalį, o svarbiausia galimybę prisijungti prie sėkmingiausios vaikų organizacijos pasaulyje – UNICEF ir prisidėti prie pokyčių gelbėjant labiausiai pažeistų pasaulio vaikų gyvenimus. Šie simboliniai prizai iš žinomų žmonių rankų–tai ilgamečio vaikų bėgimo partnerio – „Lietuvos energijos“ – dovanos, lydimos garantijos, kad visos surinktos lėšos pasieks tuos, kuriems jų labiausiai reikia ir taps visą gyvenimą lydinčiu prisiminimu Lietuvos vaikams apie išgelbėtą vaiko gyvenimą Mozambike.

Kasmet Lietuvoje vykstantis UNICEF vaikų bėgimas per 5 metus jau pritraukė daugiau kaip 5,5 tūkstančio 2–12 metų amžiaus mažųjų bėgikų, padariusių per 4,1 mln. žingsnių. Bėgimų metu vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 23632 eurai, kurie išgelbėjo 2196 vaikus, išsekusius dėl prastos mitybos, bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepale gyvenančių vaikų.

2016 m. pirmą kartą UNICEF vaikų bėgimas peržengė Vilniaus miesto ribas ir birželį vyko Tauragėje, kur visas miestas susivienijo tam, kad dar kartą ištartų „už kiekvieną vaiką“. Bėgime dalyvavo daugiau nei 1300 vaikų, paaukoti 7232 eurai ir už surinktas lėšas išgelbėti 1447 Mozambiko vaikai, kenčiantys dėl prastos mitybos.

Asmeninė nuotr./UNICEF vaikų bėgimas
Asmeninė nuotr./UNICEF vaikų bėgimas

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas jau 7-ą kartą vykstantis UNICEF vaikų bėgimas šį kartą vyks „Sostinės dienų“ metu. Pagrindinė bėgimo idėja – „bėgsiu už maistą“. Jau tradicija tapęs ir gausų būrį vaikų suburiantis UNICEF vaikų bėgimas bus skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike. Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri grasina, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

Tradiciškai vaikų bėgime su savo atžalomis dalyvaus ir vaikams medalius teiks UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai: olimpiečiai – disko metikas Virgilijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, aktoriai – Virginija Kochanskytė, Giedrius Savickas, Kristina Savickytė-Damanskienė, Redita Dominaitytė, dainininkai – Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Juozas Liesis, Edgaras Lubys, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, taip pat futbolininkas Deividas Česnauskis su žmona Vaida Grikšaite – Česnauskiene, žurnalistai Beata Nicholson, Naglis Šulija, Mis Lietuva 2014 Agnė Kavaliauskaitė, sporto treneris Jean Claude, lengvaatletė Diana Lobačevskė, „8 minutė“ iniciatorė Agnė Grigaliūnienė.

Apie UNICEF

UNICEF yra daugiausiai vaikų gyvybių išgelbėjanti organizacija pasaulyje. UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m. bėgimas 2-12 metų vaikams, skirtas pasaulio mažiesiems. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Jau tradicija tapusiame bėgime per tūkstantis mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet, svarbiausia – gelbėja gyvybes skurdžiose pasaulio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius