Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNICEF vaikų bėgimo ambasadorių gretose – Airinė Palšytė, Marija Grabštaitė ir Tomas Kaukėnas

Jau tradicija tapęs UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks net penkiuose Lietuvos miestuose, o išaugusios iniciatyvos ambasadorių gretas papildys trys nauji ambasadoriai.
Marija Grabštaitė su broliu
Marija Grabštaitė su broliu / UNICEF nuotr.

Jais tapo geriausia 2017 metų Lietuvos sportininkė, Europos čempionė, Lietuvos nacionalinio rekordo savininkė šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, „X Faktoriuje“ išgarsėjusi, išskirtiniu balsu pasižyminti vokalistė Marija Grabštaitė ir Lietuvos biatlono rinktinės lyderis, 2014 m. ir 2018 m. žiemos olimpinių žaidynių dalyvis, pastarosiose su 13 vieta pasiekęs geriausius biatlono rezultatus nepriklausomos Lietuvos istorijoje Tomas Kaukėnas.

Ilgą laiką planavau prisijungti prie UNICEF rengiamų iniciatyvų, nes šios organizacijos vizija, misija ir pasauliniu mastu vykdoma veikla man atrodo labai reikalinga ir prasminga. Anksčiau savo dalyvavimu prisidėti prie šios gražios iniciatyvos neturėjau galimybės, tačiau šiais metais visos aplinkybės susiklostė palankiai, tad buvau pakviesta tapti viena iš UNICEF vaikų bėgimų ambasadorių, – sakė A.Palšytė. – „Esu iš tų, kurie savo pavyzdžiu ir nuoširdžiais patarimais visuomet skatina gyventi aktyviai ir sveikai bei padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. Šiuo atveju, kuomet susijungia du gražūs tikslai: motyvuoti jaunimą savo pavyzdžiu ir kartu padėti tiems, kurie savimi negali pasirūpinti, raginčiau visus atrasti laiko ir, svarbiausia, noro prisidėti prie šios iniciatyvos ir susitelkti bendro tikslo vardan.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Petras Daunys ir Marija Grabštaitė – nauja pora: romantiškai atostogavo Kenijoje

UNICEF nuotr./Marija Grabštaitė
UNICEF nuotr./Marija Grabštaitė

“Šis kartas nebus pirmasis, kuomet dalyvauju paramos iniciatyvose, tačiau išskirtinis ir ypatingas savo mąsteliais bei tuo, kad prisijungiu prie visame pasaulyje gerai žinomos ir vaikų teises užtikrinančios UNICEF organizacijos veiklos” – pridūrė ji.

Pagalba kitiems artima ir Marijai Grabštaitei. „Visą laiką, kiek save atsimenu buvau linkusi daryti gerus darbus – nuo rūpesčio ir pagalbos draugams iki namuose priglaustų daugybės benamių gyvūnų. Dalintis gerumu buvau mokoma nuo mažens. Arčiau prie UNICEF teko prisiliesti, kai buvau pakviesta stebėti UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“, o neseniai apsilankiusi Kenijoje supratau, kad noriu tapti to dalimi,“ – mintimis dalinosi dainininkė.

Tai, ką teko pamatyti Kenijoje paskatino M.Grabštaitę dar kartą pergalvoti, atrodo, jau gerai žinomus dalykus. „Kai esi toli, tu žinai, protu suvoki, kad yra pasaulyje šalių, kur yra blogai, bet pamačius tai savo akimis, tai paliečia labai giliai. Kenijoje važinėjome po kaimus ir matėme, kaip ištisos šeimos gyvena gatvėje. Tai šokiruoja. Matant žmonių skausmą norisi veikti, norisi padėti. Prisidėdama jaučiuosi gerai. Darau tai atvira širdimi. Tikiu, kad į gerą atsakoma geru, kad kiekvienas geras darbas atneša kažką kitą gerą. Juk visi vaikai turi teisę būti laimingi, mylimi ir sotūs. Tikiu Lietuvos žmonių gerumu. Turiu du brolius (9 ir 11 metų) ir matau, kaip jie nori įsijungti ir jau pasiryžo bėgti visuose UNICEF vaikų bėgimuose 5 Lietuvos miestuose. Tad svarbu kiekvienam žengti tą pirmą žingsnį, pradėti nuo savęs ir netruksite pamatyti kaip tapote pavyzdžiu, kuris užkrečia kitus,“ – tvirtino ji.

UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka
UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka

Vaikams svarbus vyresniųjų sportininkų dėmesys

UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriumi tapęs Tomas Kaukėnas akcentuoja norą būti naudingam ir teigiamų pavyzdžių svarbą ugdant mažuosius Lietuvos piliečius. „Jungtis prie UNICEF ambasadorių paskatino gautas kvietimas – man svarbu, kad esu naudingas. Galvodamas apie vaikus suprantu, kad jie yra ateitis ir savo elgesiu noriu rodyti jiems pavyzdį. Puikiai atsimenu, kai pats buvau dar vaikas, koks svarbus buvo vyresniųjų sportininkų dėmesys. Tad noriu su vaikais pasidalinti savo buvimu, savo šypsena. Tokie dalykai kyla iš vidaus, nes sportas nėra savitikslis, tik tau vienam skirtas dalykas. Noriu, kad visi tai pajaustų, tad remsiu iniciatyvas, skatinančias judėti, jungtis ir siekti bendrų tikslų,“ – teigė T.Kaukėnas.

UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka
UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

Už kiekvieną paaukotą 5€ „Svarbus kiekvienas vaikas“ mokestį - paramą vaikams yra perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkioms dienoms pamaitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir UNICEF Lietuva 25-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį vyks 5 Lietuvos miestuose – gegužės 18 d. Kaune, gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, bieželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF vaikų bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų. UNICEF vaikų bėgimas – tai didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje. Tai linksma, tai paprasta ir tai keičia gyvenimus.

UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka
UNICEF nuotr./UNICEF bėgimo akimirka

Naujieji ambasadoriai prisijungia prie gausaus UNICEF ambasadorių būrio iš kurių rankų kiekvienas bėgikas gauna savo pirmuosius gyvenime „aukso“ medalius. Tai ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, futbolininkas Deividas Česnauskis su šeima, vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, aktoriai Virginija Kochanskytė, Giedrius Savickas, Valda Bičkutė, Eglė Jackaitė ir Kristina Savickytė-Damanskienė, dainininkai Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Donatas Montvydas, Viktoras Diawara, Edgaras Lubys, Marija Grabštaitė, Juozas Liesis, renginių vedėjai Tomas Legenzovas ir Remigijus Žiogas, tituluota gražuolė, profesionali šokėja Agnė Kavaliauskaitė, TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja Beata Nikolson, bėgikė Diana Lobaševskė bei daugelis kitų.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų.

Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius