-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už keiksmus laiptinėje nubaustas Gintaras Einikis skundžia policininkus

Praeityje garsus krepšininkas, pastaruoju metu daugiau prasižengimais pagarsėjęs Gintaras Einikis trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme bandė įrodyti, jog prieš Kalėdas baudą už viešosios tvarkos pažeidimą skyrę uostamiesčio policininkai buvo neteisūs.
Gintaras Einikis
Gintaras Einikis / „Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 20-osios vakarą patruliai vyko į Rumpiškės gatvę, kur su šeima ir gyvena buvęs krepšininkas. Pranešta, kad akivaizdžiai apsvaigęs vyras garsiai keikiasi ir drumsčia aplinkinių ramybę. Tuo metu žmona į namus jo neįleido, o pats atsirakinti spynos negalėjo, nes rakto neturėjo.

Atvykę pareigūnai rado apsvaigusį G.Einikį ir, kaip teisme liudijo policininkas, besikeikiantį, jog neįeina į vidų. Vyriškis buvo išvežtas į komisariatą, kur apklaustas ir maždaug po 4 valandų paleistas į namus. Jam nustatytas 2,53 promilės girtumas. G.Einikiui skirta maksimali 86 eurų bauda už viešosios tvarkos pažeidimą, t.y. kad girtas viešumoje triukšmavo ir nedavė aplinkiniams ramybės.

Tačiau G.Einikis apskundė teismui šią baudą ir dabar siekia, jog būtų nubaustas tik už pasirodymą viešumoje neblaiviam. Tokiu atveju bauda siektų nuo 8 iki 14 eurų.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Iš teismo Gintaras Einikis kone bėgo
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Iš teismo Gintaras Einikis kone bėgo

„Aš neturėjau jėgų garsiai rėkti“, – prisipažino teisėjai G.Einikis, neslėpdamas, kad tą vakarą buvo „pavargęs“. Vyras teigė, jog niekaip nepavyko įeiti į butą, todėl ir nusikeikęs.

„Dabar, kai šeimoje kyla konfliktas, aš išeinu. Kad būtų ramu. Ar pas draugą, ar kur ant suolelio pasėdėti. Bet kiek ten gruodį pasėdėsi. Pasėdėjau tada ir iki šiol vaistus geriu. Norėjau namo pareiti – žmogus turi kažkur pasidėti, negali ore kaboti. Lauke negaliu būti, nes pažeidimas, į savo namus įeiti irgi negalėjau“, – teisėjai bandė aiškinti G.Einikis.

Jis teigė, kad namai – jo tėvų, todėl turi teisę į juos. Jis taip pat atkreipė teisėjos dėmesį, jog dėl smurto artimoje aplinkoje jis nė karto nebuvo baustas. Nors buvo pradėtas ne vienas tyrimas – visi nutraukti.

Dar praėjusių metų lapkritį policijos pareigūnai turėjo važiuoti į G.Einikio namus Rumpiškės gatvėje. Pranešta, kad girtas vyras skriaudžia žmoną. Tačiau po kurio laiko prokuratūroje buvo nutrauktas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius