-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už sugadintą Balsių šventę kritikos sulaukė ir Raimondas Bingelis: renginyje vos apvertė liežuvį

Šeštadienio vakarą Šilalės rajone Balsių kaime vykusią bendruomenės „Paneriuotis“ šventę apkartino nemalonumai. Bendruomenės atstovai tvirtina, kad įmonės „Grandos Music“ suteiktos paslaugos nuvylė šventės žiūrovus. Kritikuojama įmonė atkerta, kad laikėsi sutarties įpareigojimų, o ir patiems užsakovams turi priekaištų.
Raimondas Bingelis
Raimondas Bingelis / Irmanto Gelūno/Scanpix nuotr.

Bendruomenės „Paneriuotis“ pirmininkas Arvydas Petkus Žmonės.lt sakė, kad tokio fiasko jis anksčiau nėra patyręs, nors Balsiuose įvairias šventes organizuoja nebe pirmą katrą. Jis tikino nusivylęs įmonės „Grandos Music“ paslaugomis. Esą jie nevykdė savo įsipareigojimų ir tinkamai neatliko žadėtų darbų.

Balsių gyventojai šventę vadina bardaku

„Labai nustebino jų požiūris. Jie nieko nepadarė to, ką buvo žadėję. Apšvietimas buvo prastas, o garso aparatūra net mūsų bendruomenės geresnė“, – Žmonės.lt pasakojo A.Petkus.

Į „Grandos Music“ ir jo atstovą Liną Gavėną pirmininkas kreipėsi ieškodamas šventėje galėsiančių koncertuoti muzikos grupių, taip pat – renginio vedėjo.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Tuomet A.Petkus norėjo, jog renginio vedėja taptų Kristiną Kazlauskaitę, tačiau internete rastas jos kontaktinis numeris buvo klaidingas – bendruomenės pirmininkas netikėtai paskambino L.Gavėnui. Šis vedėju pasiūlė Raimondą Bingelį, o taip pat – renginiui reikalingą aparatūrą.

Tuomet jie sutarė dėl sąlygų, tačiau jų, pasak A.Petkaus, „Grandos Music“ neišpildė. Maža to, R.Bingelis į sceną žengė apsvaigęs, pirmininko žodžiais tariant – sunkiai skaitė pavardes, vos apvertė liežuvį.

„Aš viską užsakiau, tikėjausi šventės, kad viskas bus taip, kaip ir kiekvienais metais. Gerai dar, kad pakviečiau Stalionį, tai jis padainavo kaip turi būti, dar truputį sustabdė žmonių išsiskirstymą. Žmonės skundžiasi, kad tokio bardako dar nėra matę. Juk anksčiau čia koncertavo ir Juozas Zavaliauskas, Simonas Donskovas, Asta Pilypaitė, Virginijus Butkevičius, visuomet likdavome patenkinti“, – kalbėjo A.Petkus.

Žmonės.lt su R.Bingeliu susisiekti nepavyko, jis telefonu neatsiliepia.

Nugirdė patys gyventojai?

Pasak A.Petkaus, R.Bingelis į šventę atvyko su savo mašina, pats vairavo. Tačiau renginyje atleido vadžias ir kaip reikiant užsilinksmino.

Renginį administravusios įmonės atstovai tikino, kad humoristą nugirdė patys Balsių gyventojai, tačiau į tokias kalbas A.Petkus numoja ranka. „Na, ką reiškia nugirdė? Juk pats atvažiavo, dirbti atvažiavo. Niekas jo gerti kartu nekvietė“, – sakė pirmininkas.

Žmonės.lt susisiekus su R.Bingelio vadybininku, „Grandos Music“ vadovu L.Gavėnu, vyras neslėpė, kad humoristas tikrai perdėm išgėrė. Bet kalti dėl to, tvirtina, renginio dalyviai.

„Užsakovai, renginio organizatoriai iš to kaimo, pirmą valandą nakties jau patys nepastovėjo ant kojų. Jie kartu girtavo, suprantate? Pasikvietė humoro grandą, pakvietė prie stalo, pylė bokalą po bokalo, kartu gėrė, o po to atsikėlė ir pradėjo šaukti, kad jis girtas. O patys vos apvertė liežuvį. Jie kartu nusigėrė. Jam per daug pylė. Ir Raimondas per daug išgėrė“, – kalbėjo L.Gavėnas.

Organizatorių nuotr./Balsių bendruomenės šventės akimirka
Balsių bendruomenės šventės akimirka

Kodėl dirbti atvažiavęs R.Bingelis išgerti neatsisakė? „Juk žmonės norėjo, kad už juos išgertų. Patys pila. Tai ne Raimondas atvažiavo, pasislėpė ir kažkur krūmeliuose gėrė. Žmonės kaime tokie... Atvažiuoji, jei už juos neišgeri, iškart esi priešas. Raimondas atvažiavo visiškai blaivas, su savo mašina, likus dviem valandoms iki renginio. Vėliau, matyt, padaugino“, – kalbėjo L.Gavėnas.

Ginasi, kad aparatūra nekainavo

A.Petkus sakė, kad sceną bendruomenei teko pasistatyti pačiai. „Jis (Linas Gavėnas, – red.) žinojo, kad groti reikės ne pavėsinėje, o ant scenos. Scena statėme patys, nes jis už scenos nuomą paprašė 2 tūkst. eurų.“

Tačiau kaltinimus, neva „Grandos Music“ parūpino per prastas garso, apšvietimo aparatūras, L.Gavėnas irgi linkęs atremti.

„Paneriuočio“ nuotr./Tokią sceną L.Gavėnui žadėjo šventės rengėjai
L.Gavėnas tvirtina, kad iš pradžių tokią sceną žadėjo šventės rengėjai

„Apšvietimas ir garso aparatūros buvo paruoštos renginiui. Prieš renginį gavome pavėsinės, kur viskas vyks, nuotraukas. Buvo užsakytas renginys 100 žmonių, suderinti du muzikantai, kad bus šešios kolonėlės. Tačiau paskutinę dieną Balsių kaimo pirmininkas iš kultūros namų pasiskolino didžiulę sceną, vos ne kaip Karklės festivaliui. To jis nesuderino su mumis. Mes juk negalime atvežti sunkvežimio technikos, juolab kai apšvietimas ir garso aparatūra jam nekainavo nė cento. Mes jiems pasakėme, kad turime savo aparatūrą, ir jie gali neieškoti“, – Žmonės.lt kalbėjo L.Gavėnas.

Renginio užsakovus jis vadina tiesiog neadekvačiais. „Du muzikantai atidirbo viršvalandžius. Bingelis pagal programą išėjo. Taip, antroje dalyje jis jau buvo padauginęs, nes kartu su užsakovais gėrė. O muzikantai visai negeriantys, atsisakė kartu girtauti“, – toliau tęsė jis.

2500 eurų, kuriuos rengėjai norėtų atgauti, L.Gavėnas grąžinti neketina.

„Žmonės atvažiavo, viskas buvo padaryta. Visiškai neadekvatus klientas... Lyg nueičiau į kino teatrą, pažiūrėčiau filmą, man nepatiktų ir po to prie kasos reikalaučiau atgauti pinigus. Ar tai adekvatu?“ – svarstė jis ir tikino laikęsis visų sutartyje paminėtų sąlygų, ir jei tik būtų įtaręs, kaip viskas susiklostys, užsakymo tikrai nebūtų priėmęs.

Be to, ir savų kaltinimų rengėjams pažėrė: neva buvo nepasiruošę lietingam orui, muzikantams grojant net keturis kartus dingo elektra.

„Normalūs muzikantai po tokių įvykių išvažiuotų. Pieva buvo apsemta vandeniu. Renginys vyko lauke, buvo nepasirūpinta lauko apšvietimu. Muzikantai jokiom lempom laukų ir dirvonų neapšvies“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius