Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už šuns įkandimą Linai Anušauskienei – teismas dainininkei Gabrielei Senkevičiūtei

Seimo nario Arvydo Anušausko žmonai Linai Anušauskienei dar praėjusią vasarą įkando „Lietuvos balso“ muzikinio projekto finale dalyvavusios Gabrielės Senkevičiūtės vedžiojamas šuo. Žinomos moterys antradienį akis į akį susitiko sostinės teisme. Tačiau čia nukentėjusioji ir kaltinamoji buvo nusiteikusios gana taikiai.
Gabrielė Senkevičiūtė ir Lina Anušauskienė
Gabrielė Senkevičiūtė ir Lina Anušauskienė / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Bylą nagrinėjančio Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė 15min informavo, kad šį antradienį posėdis buvo atidėtas, nes abi bylos dalyvės paprašė laiko aptarti taikos sutarties galimybę. Pasak teismo atstovės, paskelbta pertrauka iki sausio 11 d.

Jei iki to laiko Lina Anušauskienė ir Gabrielė Senkevičiūtė nesusitars dėl taikos sutarties sąlygų, nukentėjusiosios pretenzijas teks narplioti teisėjui Tomui Venckui. Tokiu atveju bylinėjimasis vyktų už uždarų durų, nes teismas jau spėjo patenkinti šalių prašymą dėl neviešo proceso.

Incidentas įvyko praėjusį rugpjūčio menėsį sostinės Žvėryno rajone. Už patirtą skriaudą parlamentaro žmona prašo tūkstančio eurų kompensacijos.

15min ir asmeninio albumo nuotr./Linai Anušauskienei įkando svetimas šuo
15min ir asmeninio albumo nuotr./Linai Anušauskienei įkando svetimas šuo

L.Anušauskienė antradienį 15min prisipažino, kad į teismą ji padavė prašydama didesnės sumos, tačiau galiausiai taikiai susitarė dėl mažesnės.

„Nelabai galiu komentuoti, turime laikytis konfidencialumo, esame pasirašę sutartis. Galiu pasakyti, kad situacija nei vienai pusei nebuvo maloni. Kadangi niekas nenorėjo dar kartą grįžinėti prie to paties ir viską prisiminti, tai tiesiog nusprendėme sudaryti taikos sutartį. Na, bet atsakovė atlygins žalą“, – sakė Lina Anušauskienė.

Pasak Linos, nepavykus susitarti tarpusavyje, ji nematė kito būdo – tik kreiptis į teismą: „Vis tiek reikėjo kompensuoti žalą, tai yra ne tik fiziniai, bet ir psichologiniai išgyvenimai. Po to ir įvairios fobijos atsiranda, šunų baimės, liko randai... Tai dėl tokių motyvų teko kreiptis į teismą.“

Kaip minėta, moterų susitarimai kol kas yra žodiniai. Taikos sutarties sąlygos turi būti suformuluotos raštu, tokį dokumentą gavęs teisėjas galės jį arba atmesti, arba, kaip dažniausiai būna, patvirtinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius