Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsidarius klubams Jonas Nainys už didžėjaus pulto stojo namie: įkvėpė italų vienybė

Ką veikti karantino metu, jei nenori atitolti nuo sau įprastos ir mėgstamos veiklos? Pasirodo, jei tik nesėdi vietoje, net muzikos pasaulio atstovai tokioje situacijoje gali rengti koncertus. To pavyzdys – Jonas Nainys, panoręs toliau džiuginti klausytojus ir už didžėjaus pulto laikinai stojęs savo namuose.
Jonas Nainys
Jonas Nainys / Miglės Golubickaitės ir asmeninio albumo nuotr.

VISAS NAUJIENAS APIE KORONAVIRUSĄ RASITE ČIA

„Kai nebegali groti klubuose, visada gali surengti koncertą namuose“, – tokia mintimi pastarosiomis dienomis vadovaujasi DJ Jovani.

Jau buvo įprasta kiekvieną penktadienį ir šeštadienį matyti jį grojantį klubuose, tačiau įsisiautėjęs koronavirusas ir nuo pirmadienio šalyje įvestas karantinas neišvengiamai pakoregavo nusistovėjusią tvarką. Vis dėlto dar praeitą penktadienį Jonas susimąstė – nejaugi didžėjavimui būtinas klubas?

„Tiesiog atsikėliau ryte ir pagalvojau, kad vakare būtų gera vėl pasidalyti savo muzika su žmonėmis, palinksminti juos. Tad susistatėme aparatūrą ir leidome laiką muzikaliai“, – 15min sakė iš namų ėmęs didžėjauti J.Nainys.

VIDEO: Naują vaizdo klipą pristatantis Jonas Nainys – apie N.Bunkės žiedo rinkimą ir patarimus, kaip išsaugoti santykius

Savo koncertą jis tiesiogiai transliavo socialinių tinklų auditorijai. Pasirodymas čia kaipmat sulaukė didžiulio dėmesio – kaip pasakojo Jonas, transliaciją žiūrėjo 35 tūkstančiai žmonių, kurie ėmė gausiai ja dalintis. Anot J.Nainio, tai buvo neįkainojama patirtis.

„Pasirodė visai geras ir įdomus potyris“, – juokėsi jis ir pridūrė, kad šią veiklą penktadieniais būtinai tęs ir ateityje – galbūt tai taps gražia tradicija, kol klubai uždaryti.

Jonas svarsto, kad imtis minėtos iniciatyvos jį iš dalies paskatino ir regėtas pavyzdys. Pastaruoju metu internete ėmė plisti vaizdo įrašai su koronaviruso akivaizdoje muzikuojančiais Italijos gyventojais.

„Įkvėpė italų vienybė muzikoje, tas visas susibūrimas, kai visi kaimynai balkonuose groja gitara ar saksofonu, dainuoja“, – mintimis dalijosi J.Nainys.

Nors pašnekovas savo idėjos nelaiko pernelyg kūrybinga, yra įsitikinęs, kad tokioje situacijoje, kokioje pasaulis yra dabar, muzika – itin veiksminga priemonė.

„Muzika yra emocija, ji kelia ūpą. Jeigu siunti fainą muziką, iškart linksmiau gyventi tokiais laikais, kai neaišku, kas čia bus. Bent jau pasikeliame vienas kitam nuotaiką, manau, tą ir reikia daryti, o ne prisigalvoti visokių konspiracinių priemonių ir gyventi baimėje. Reikia žiūrėti pozityviai ir išlaukti tokį nelengvą laiką, o muzika toks vienas iš pagrindinių vaistų, kuris žmonėms gali suteikti optimizmo“, – 15min sakė J.Nainys, savo muzika namuose džiuginantis ir žmoną Simoną.

Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./Jonas Nainys
Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./Jonas Nainys

Karantino metu šalia didžėjavimo – daugiau laiko su šeima ir „PlayStation“

Vis dėlto Jonas suskubo pridurti, kad karantinas, be abejo, puikus metas ne tik pasiklausyti geros muzikos ar ja dalytis, bet ir pabūti kartu su savo šeima. Skirti jai laiko, kurio anksčiau galbūt trūko.

„Daug kas dabar kalba, kad geras laikas išsikuopti namus. Bet manau, tai ir proga išsikuopti tą tokį nebuvimo laiką, kai mes visi skubėjome, lakstėme, vienas su kitu nepabuvome. O dabar tiesiog esame drauge ir tas labai gerai – galima nuveikti įvairiausių dalykų“, – į karantino metu likusius namie kreipėsi J.Nainys.

Anot jo, nuobodžiauti tikrai nėra kada, nes veiklų begalė – filmai, knygos, stalo žaidimai ar ta pati muzika.

„Šiais laikais gyvename tokioje visokiausių technologinių patogumų apsuptyje, kad tu tą laiką gali išnaudoti maksimaliai gerai, tik reikia pažvelgti šiek tiek kūrybiškiau“, – kalbėjo Jonas.

Šypsodamasis jis pridūrė, kad laiko skiria ir draugams. Nusijuokęs prisipažino, kad šalia visų minėtų veiklų didžiosiomis raidėmis įsirašo „PlayStation“.

„Dabar iš namų žaidžiame mėgstamus žaidimus online. NBA su Justinu Jankevičiumi, taip pat su Rolandu Mackevičiumi. Pasikeliam tą ūpą, pasikeliam. Tai viskas fainai kol kas“, – 15min užtikrino J.Nainys.

Dėl ateities nežinomybė, bet optimizmo netrūksta

Jonas neslėpė, kad dabartinė padėtis šalyje neišvengiamai palies ir jį – liks be dalies galimų pajamų. Tačiau nors šiuo metu yra nežinomybėje, nepasiduoda panikai. Priešingai – mano, geriau pabandyti net ir tokioje situacijoje įžvelgti tam tikrų privalumų.

„Iš kitos pusės, gali turėti kiek nori finansų, visokiausių turtų, bet jeigu neturėsi vidinės ramybės šeimoje, tarp draugų, artimųjų, tai kad ir kiek turtų beturėsi, būsi nelaimingas.

Nėra teisingo atsakymo, ar reikia būti tik su šeima, ar tik darbe – manau, reikia turėti balansą. Dabar mes jį ir atstatinėjame būdami savo šeimos rate, bendraudami, galvodami, kaip kartu praleisti laiką. Finansinė sritis sustojo, bet manau, kad viskas stoja į balansą, ir po kiek laiko, pabuvę su šeima, užkūrę labai gerus santykius, grįšime į darbus“, – mintimis dalijosi J.Nainys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys

Nepaisant to, kad siaučiantis koronavirusas jo neramina, žinomas vyras mėgina į viską žiūrėti blaiviai.

„Stengiuosi neapsikrauti negatyvumu, konspiracinių teorijų skaitymu ir analizavimu. Suprantu, kad reikia tiesiog išlaukti, nes jei prisiskaitęs bijosi ir gąsdinsi kitus, tai kaip tik atneš destrukciją. Gulėdamas lovoje gali blogiausių dalykų prisigalvoti tiek, kad paskui išvis nebenorėsi išeiti iš namų“, – nusijuokė Jonas.

J.Nainio teigimu, dabar svarbiausia nepanikuoti ir saugotis, laikytis visų rekomendacijų. Jis pats dienas karantino metu taip pat leidžia namuose.

„Vienas kitą palaikykime, supraskime, kad laikas gydo – prireiks laiko ir vėl atsistosime, juk žmonija dar ne tokių dalykų išgyveno. Nors kai pagalvoji, esame liudininkai, kokiais keistais laikais gyvename. Apie pasaulinius karus girdėjai iš savo senelių pasakojimų, o čia, aišku, ne pasauliniai karai, bet toks dalykas, palietęs visą pasaulį, kokio mūsų karta, manau, tikrai nėra patyrusi. Keistas jausmas, kiek ir gąsdina, bet reikia tiesiog nusiraminti, racionaliai reaguoti ir susitvarkysime visas bėdas“, – optimistine gaida pokalbį užbaigė J.Nainys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius