Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Užstrigo R.Mikailionytės ir A.Vėberio dukters byla dėl kanapių: mįslingai dingo antras kaltinamasis

Vilniaus apygardos teismas pirmadienio popietę buvo pasirengęs užbaigti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du jaunuoliai teisiami dėl kanapių: vienas kvaišalų pardavė, kitas – įsigijo. Tačiau mįslingai dingus antram kaltinamajam, Renatos Mikailionytės ir Aro Vėberio dukters byla užstrigo ir jos perspektyvos kol kas neaiškios.
Marija Vėbėrytė ir Renata Mikailionytė
Marija Vėbėrytė ir Renata Mikailionytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį po pietų 18-metė Marija Vėberytė vėl kartu su mama pasirodė sostinės teisme, nagrinėjančiame su narkotikais susijusią bylą.

Faktiškai ši byla yra finišo tiesiojoje: po advokatų baigiamųjų kalbų ir pačių teisiamųjų paskutinio žodžio teisėjui beliktų surašyti nuosprendį. Tačiau šiandieną proceso dalyviams vietoj produktyvaus darbo teko gūžčioti pečiais ir galiausiai skirstytis: posėdžio salėje nepasirodė nei kaltinamasis Lukas Biriukovas, nei jo advokatas.

„Gal pateiks dokumentus apie neatvykimo priežastis. Priešingu atveju ar atvesdinimą, ar baudą bus galima skirti, žiūrėsim“, – sakė teisėjas V.Lenčikas.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Vladislavas Lenčikas 15min minėjo, kad praėjusią savaitę su teismu telefonu susisiekęs kaltinamojo advokatas įspėjo negalėsiąs atvykti, tačiau žadėjo vietoj savęs atsiųsti L.Biriukovui kitą gynėją. Tačiau joks kitas teisininkas, išskyrus M.Vėberytei ir R.Mikailionytei atstovaujantį Raimundą Lideiką, teisme nepasirodė.

Veltui į posėdį atvyko ne tik šie asmenys, bet ir bylą kuruojanti prokurorė, taip pat vienas papildomas liudytojas, kurį šios dienos posėdyje planuota apklausti. Be antrojo kaltinamojo ir jo advokato, jokie veiksmai negalėjo būti atlikti. Apie tai, kad privalo atvykti liepos 24 d., L.Biriukovas asmeniškai buvo informuotas ankstesnio posėdžio pabaigoje.

„Esame numatę dar vieną posėdį, iki jo yra dar mėnuo. Palauksime, gal advokatas ir kaltinamasis pateiks dokumentus apie neatvykimo priežastis. Priešingu atveju ar atvesdinimą, ar baudą bus galima skirti, žiūrėsim“, – kategoriškų išvadų daryti ir griežtų sankcijų skirti neskubėjo patyręs teisėjas V.Lenčikas.

Nei M.Vėberytė, nei laiduoti už dukrą, kad ji būtų atleista nuo baudžiamosios atsakomybės, pasiryžusi R.Mikailionytė pirmadienį teisme žiniasklaidai nieko nekomentavo. Nuo komentarų apie šią istoriją, į kurią dar būdama nepilnametė įsivėlė Marija, susilaiko ir jos tėvas, grupės „Naktinės Personos“ narys Aras Vėberis.

VIDEO: R.Mikailionytė apie dukros teismą: „Mes nieko nekomentuojam“

Įvykį, atvedusį jaunuolius į teismo suolą, teisėsauga užfiksavo 2016-ųjų rugsėjį. Kartu su 18-mete M.Vėberyte čia teisiamas 19-metis L.Biriukovas, už tai, kad pardavė narkotinių medžiagų tuomet dar nepilnametei merginai.

Bylą teismas svarsto už uždarų durų ir konkretesnės su disponavimu narkotikais susijusios aplinkybės nėra viešinamos. Aišku tik tiek, kad šįkart teisme nepasirodęs vaikinas čia figūruoja kaip kanapių platintojas, tad jam gresia ir gerokai griežtesnė atsakomybė – mažiausiai dveji metai laisvės atėmimo.

Jei teismas nesutiktų atleisti M.Vėberytės nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, už tai, kad, dar būdama nepilnametė, turėjo kanapių, garsenybių atžalai dabar gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, bauda ar areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius