Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Mauručaitės paskatintas A.Butkevičius parvežė ukrainiečių šeimą ir neįprastą augintinį

Nerimstant karui Ukrainoje, lietuviai visais būdais stengiasi prisidėti prie palaikymo – vieni aukoja rūbus, pinigus, reikalingiausius daiktus, kiti stengiasi suteikti būstą ukrainiečiams ar dar kitaip prisidėti prie pagalbos. Prie šių žmonių prisijungė ir prodiuseris, renginių organizatorius Artūras Butkevičius su dainininke Viktorija Mauručaite nusprendė patys vykti į karo zoną ir iš ten atsivežti mamą, sūnų bei neįprastą augintinį – sraigę.
 Artūras Butkevičius su ukrainiečių šeima, Viktorija Mauručaite
Artūras Butkevičius su ukrainiečių šeima, Viktorija Mauručaite / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Ne tik nuo karo bėgančią mamą su sūnumi teko gelbėti ir į Lietuvą pargabenti prodiuseriui Artūrui Butkevičiui. Jo karo zonoje laukė ir netikėtas trečias keleivis, be kurio ukrainiečių šeima išvykti nenorėjo.

Portalui Žmonės.lt A.Butkevičius pasakojo, kad išgelbėta šeima jam yra pažįstama – tai cirko artistai Olena ir Stepanas, kurie ne kartą yra pasirodę Lietuvoje.

„Su išgelbėta šeima turėjome ryšį iš anksčiau, tad net nekilo abejonių, kad turime padėti. Tiesa, pirmiausia norėjome suderinti viską taip, kad jie nuo Ukrainos iki Lenkijos-Lietuvos pasienio atvyktų autobusu, tačiau tada Viktorija mane paskatino vykti pačiam. Ji suprato, kad bėganti nuo karo moteris su vaiku yra išties sukrėsti, tad stengiantis juos išgelbėti nuo papildomo streso, turime vykti patys“, – pasakojo Artūras.

Nieko nelaukdamas jis kartu su savo kolege Agne Zamaite išvyko gelbėti pirmosios šeimos. Kalbėdamas su portalu Žmonės.lt Artūras neslėpė, kad streso ir įtampos tikrai netrūko, o labiausiai nerimas pasijautė artėjant prie Ukrainos, kur pagrindiniais keliais važinėja karinės technikos kolonos.

Asmeninio albumo nuotr./Ukrainietis Stepanas
Asmeninio albumo nuotr./Ukrainietis Stepanas

„Teko rinktis aplinkinius keliukus, nes pagrindiniai keliai užimti kolonų. Ukrainą pasiekėme naktį, tad tas vaizdas ir supratimas, kad čia pat vyksta karas, išties kėlė nerimą“.

Galiausiai pasiekus lietuvių pagalbos laukiančią šeimą, įtampa kiek atslūgo – beliko sėkmingai sugrįžti atgal į Lietuvą.

Ir jiems pavyko. Po beveik dvi paras trukusios kelionės, šiuo metu mama Olena su sūnumi Stepanu ir sraige yra saugūs, apsistoję pas Artūro kolegę Agnę.

Asmeninio albumo nuotr./Artūras Butkevičius su Agne Zamaite ir ukrainiečių šeima
Asmeninio albumo nuotr./Artūras Butkevičius su Agne Zamaite ir ukrainiečių šeima

Kalbėdamas su portalu Žmonės.lt, A.Butkevičius patikino, kad gelbėti ukrainiečių dar vyks ne kartą. Kartu su žmona Viktorija jis jau yra rezervavę vietas, kur galės apsistoti nuo karo bėgančios šeimos. Jas apgyvendins draugai, kolegos, pagalbos ranką išties ir viena kaimo turizmo sodyba.

Tiesa, vieną šeimą Artūras su Viktorija priims po savo stogu – bute, kurį nuomojasi patys.

„Liko dar kelios šeimos, tačiau su jais palaikyti ryšį yra sudėtingiau. Šiuo metu viena šeima yra Mariupolyje, o kita – netoli Zaporožės atominės elektrinės. Ten internetą pagauna per dieną vos vienai valandai, tačiau visais būdais stengsimės juos palaikyti ar parsigabenti į Lietuvą“, – pasakojo žinomas prodiuseris.

Asmeninio albumo nuotr./Ukrainietis Stepanas su sraige
Asmeninio albumo nuotr./Ukrainietis Stepanas su sraige

Jis užsiminė, kad sudėtinga situacija net ir tų ukrainiečių, kurie jau paspruko iš slėptuvių ir yra pakeliui link Ukrainos-Lenkijos pasienio. „Keliai iš Ukrainos iki Lenkijos užkimšti. Įsivaizduokit, kokie kamščiai – tarsi visa Ukraina viename kelyje. Kiek žinau, per dieną geriausiu atveju pavyksta pajudėti 200 kilometrų“.

Visgi, Artūras tiki, kad šiuo metu keliaujančiu link pasienio ukrainiečių sulauks ir jau pats visai netrukus vėl važiuos jų pasitikti.

„Kaip ir stiprūs bei kovingi ukrainiečiai, turime tikėti, kad viskas bus gerai“, – baigdamas pokalbį portalui Žmonės.lt sakė Artūras Butkevičius, kurio pagrindinė misija šiuo metu yra padėti kuo daugiau nuo karo Ukrainoje bėgančių šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius