Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu namuose įkūrė dirbtuves: eglutei žaisliukus gamino iš makaronų

Žiemos švenčių Vaida Skaisgirė metuose laukia labiausiai. Tas mandarinų kvapas, jaukūs pašnekesiai su artimiausiais, kalėdiniai papuošimai – neleidžia šypsenai iš veido dingti visą laikotarpį. O ką jau kalbėti apie kuriamas nepamirštamas akimirkas su sūnumi – šiemet Vaida ir Atas savo namuose įkūrė tikras dirbtuves, žaisliukus eglutei jiedu gamino iš... makaronų.
Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu papuošė Kalėdų eglę
Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu papuošė Kalėdų eglę / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Papuošti namus užtruko net kelis vakarus, bet pagaliau galime džiaugtis gražia, kalėdiška atmosfera, kvepia cinamonu, gvadikėliais, mandarinais“, – pasitikdama savo namuose 15min šypsojosi Vaida Skaisgirė.

O čia išties kvepia Kalėdomis. Vidury namų stovi dailus žaliaskaris kėnis, papuoštais ypatingais šeimai žaisliukais, mirgantis įvairiausių spalvų lemputėmis...

„Mano tėvai visuomet skirdavo didelį dėmesį ne tik eglutės, bet ir namų dekoracijoms, todėl dabar pasirūpinti savo namais ir aš jaučiu didelį poreikį. Be to, ūgtelėjus Atui, jam irgi tai tapo labai svarbu. Vos pamatęs pirmus papuošimus mieste, parduotuvėse, ėmė prašyti pasiskubinti ir su mūsų namais“, – juokėsi ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu

Nieko nelaukdama laidų vedėja į namus užsisakė eglutę. Žinoma, gyvą, ir dėl to jokios kitos kalbos net negali būti – juk namai paskęsta nuostabiame miško kvape. Tik pastaruosius metus eglę keičia kėnis – kaip sako Vaida, jai patinka, kad jis masyvesnis ir taisyklingesnės formos.

Šiemet kėnį Vaida su sūnumi papuošė rankų darbo žaisliukais. Tiesa, tik keliais, nes daugelis jų tiesiog nepavyko.

„Su drauge, kuri turi metais vyresnę dukrą už mano Atą, bent kartą per savaitę sugalvojame dirbtuves – tai picas kepam, tai sausainius. O šįkart sumanėme patys pagaminti eglutei žaisliukus. Išėjo tokie savotiški meno kūriniai, – juokėsi V.Skaisgirė. – Bet kuriuo atveju, jie labai mieli, nes pačių pagaminti, o ir laiką praleidome smagiai.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė

Kompanija žaisliukus gamino iš makaronų – su karštais klijais klijavo vieną prie kito, puošė blizgučiais, purškė dažais. Žinoma, po šio užsiėmimo visi namai skendėjo netvarkoje, bet Vaida sako prie to jau pripratusi: „Buvo verta, nes vaikui – neįkainojami įspūdžiai. O ir šiaip norisi jam kūrybiškesnės veiklos prigalvoti.“

Visi kiti žaisliukai, papuošę Skaisgirių žaliaskarę, taip pat kelia nuostabius prisiminimus. Kiekvienas jų neša savo istoriją – iš kelionių Vaida visuomet parsiveža kokį papuošimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė

Vaida su sūnumi Atu jau spėjo parašyti ir Kalėdų seniui laišką. Tiesa, šįkart seneliui dėl geidžiamos dovanos reikėjo kaip reikiant pasistengti.

„Oi vargo Kalėdų senelis... Apvažiavo gal 10 parduotuvių, apskambino ne vieną vietą, kol galiausiai rado trokštamą dovaną. Atui labai patinka automobiliai, todėl jis šįkart užsimanė „Subaru“ modeliuko“, – pasakojo ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu

V.Skaisgirė užtikrintai teigia, kad žiemos šventės jai yra pačios gražiausios, jų ji visuomet labiausiai laukia.

„Ne tik smagu kurti kalėdišką atmosferą namuose, bet man labai patinka ir švenčių idėja – noras duoti, daryti gera, nustebinti. Šiuo laiku norisi būti švelnesniam, nuoširdesniam, parodyti dėmesį tiems, kuriems per visus įtemptus gyvenimo tempus nespėji. Pavyzdžiui, mano mama dovanas pradeda pirkti dar nuo rugsėjo. Pamato, jei sudaužai puodukus, kai baigiasi lūpų dažai ar tušas. Ji viską stebi ir surenka puikius rinkinius. Kartais net pats būni nepastebėjęs, kad tau jau kažko reikia“, – šypsojosi ji.

O dar kai visi susirenka prie šventinio stalo, namuose kelias dienas netyla artimųjų juokas ir jaukūs pašnekesiai, šypsena iš veido nedingsta nė akimirkai.

„Visada švenčiame mūsų namuose, sodyboje arba tėvų namuose, priklausomai nuo žmonių kiekio. Deja, šiemet mano sesė, gyvenanti Ispanijoje, šventėms neatvyks. Bet smagu, nes šeima auga, sesė jau susižadėjo, prie mūsų vis dažniau prisijungia ir jos mylimojo šeima“, – sakė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė su sūnumi Atu

Kadangi Vaidai suktis virtuvėje – tikras malonumas, o šventės dažniausiai asocijuojasi su patiekalų gausa ir persivalgymu – ji mielai leidžia savo talentui pasireikšti, laiko neskaičiuoja ir prie puodų praleidžia nuo ryto iki vakaro.

„Dažniausiai vyresnės kartos šeimos moterys pasirūpina tradiciniais patiekalais, be kurių Kūčių stalas neįsivaizduojamas – tai yra silkė, mišrainės. O aš stengiuosi kažkuo įdomesniu nustebinti – patiekiu ir jūros gėrybių, carpaccio... Labai smagu, nes kai kurie anksčiau nelabai galėjo įsivaizduoti stalo su tokiais patiekalais, bet aš jiems kartu suteikiu ir gastronominį pažinimą“, – 15min pasakojo Vaida Skaisgirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius