Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaidai Genytei suėjo 47-eri: prisiminimai apie tėtį ir nauja avantiūra

Gimtadienį neseniai paminėjusi Vaida Genytė apžvelgdama praėjusius metus neslepia – jie buvo kupini ne tik gražių momentų, bet ir išgyvenimų. O ir ateinančios žiemos šventės dainininkei bus kitokios – Kūčias ji pirmą kartą sutiks be šviesaus atminimo tėčio. Vis dėlto džiugių emocijų Vaidai teikia šeima, nauja muzikinė avantiūra ir viltis.
3D, Vaida Genytė su vyru
3D, Vaida Genytė su vyru / Asmeninio albumo, Žmonės.lt, 15min nuotr.

Pastarieji dainininkės Vaidos Genytės metai dovanojo įvairią puokštę išgyvenimų – vieni jų buvo be galo tamsūs, kiti kiek šviesesni. Vasarą tėčio netekusi atlikėja šiuo metu vis dar kovoja su netekties liūdesiu, o tai jai padeda daryti mylintis vyras Aidas ir sūnus Ainius bei puikiai besiklostanti muzikinė karjera. Lapkričio 29 d. pasitikusi 47-ąjį gimtadienį, Vaida žvelgia į šviesesnę ateitį ir tikisi, kad nauji metai jai atneš daugiau dvasinės ramybės bei gražių akimirkų scenoje, rašo portalas Žmonės.lt.

„Vaikystėje rengdavau grandiozinius gimtadienio vakarėlius, kūriau muzikinius pasirodymus, tačiau suaugus viskas kiek pasikeitė. Jau daug metų gimtadienių nesureikšminu ir ne ypač mėgstu juos švęsti. Kaip bebūtų, niekada nelieku pamiršta šeimos, kolegų, bičiulių, tad kažkaip tą šventę paminėti tenka“, – portalui Žmonės.lt prasitarė 47-ąjį gimtadienį mininti V.Genytė.

– Vaida, esate iš tų moterų, kurios gimtadienio ar kitos šventės proga dovanas pasidovanoja sau pačios ar paliekate tai šeimos vyrams?

– Esu iš tų moterų, kurios išvis nelaukia ypatingų progų (šypsosi). Dažniausiai mano pirkiniai būna spontaniški, nors ir apgalvoju, ar to daikto man reikia, dažniausiai imu ir nusiperku. Tikrai nelaukiu, kol ateis šventė ar kas kitas man tai padovanos.

– Tik paminėjus gimtadienį ne už kalnų atkeliaus dar vienos – gražiausios metų šventės. Ar laukiate šio adventinio laikotarpio?

– Jei atvirai, šių švenčių kasmet labiau laukiu nei savo gimtadienio. Man tai yra ramybės, o kartu ir jautrumo metas. Sakyčiau, kad mieliausia man yra net ne Kalėdos, o Kūčios. Tada, kai sueina visa šeima, vieni į kitus labiau įsiklauso.

Tiesa, šios Kūčios man bus kitokios... Šiemet jas pirmą kartą švęsiu be abiejų tėvelių. Ir be aguonų pieno. O jį tradiciškai kasmet gamindavo vasarą iškeliavęs tėtis. Galvojau, kad galbūt bandysiu receptą atkartoti, bet tiek to. Noriu palikti tą ypatingo, tėvelio rankomis trinto aguonų pienų skonį mintyse.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vaida Genytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vaida Genytė

– Sako, kad laikas gydo žaizdas... Ar praėjusio laiko užteko kiek atsigauti po tėčio netekties?

– Išgyvenau ir vis dar sunkiai išgyvenu šią netektį, visgi nuo birželio mėnesio praėjo visai nedaug laiko. Manau, kad normalu yra gedėti ir metus, ir trejus. Tai priklauso nuo paties žmogaus ir nuo jo ryšio su tėvais, o mūsų ryšis buvo išties stiprus. Visas šis laikotarpis man vis dar yra jautrus ir trapus.

Sunki buvo ir vasara, kai tik po netekties teko daug dirbti ir koncertuoti. Po karantino tiesiog negalėjau sau leisti tokios prabangos vėl nedirbti. Tikrai reikėjo perlipti per save, greičiau netgi persiplėšti. Sakau, kad tuo metu buvau dvi aš: Vaida, kuri ant scenos su šypsena dainuoja, ir toji Vaida, kuri po koncerto važiuoja namo ašarodama.

– Pačiomis sunkiausiomis akimirkomis, prie kieno peties dažniausiai glaudžiatės? Kas yra didžiausias jūsų palaikymas?

– Be abejo, mano šeima – vyras, sūnus ir mano brolis. Nežinau, kaip be jų išgyvenčiau. Aišku, dažnai žmonės taip sako, bet net ir likę vieni sukaupia visas jėgas ir išgyvena. Tiesiog labai džiaugiuosi, kad turiu šiuos vyrus šalia savęs. Ypač šiuo sunkiu laikotarpiu.

„Elitaz“ nuotr./3D – Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Vaida Genytė
„Elitaz“ nuotr./3D – Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Vaida Genytė

– Visgi, šie metai atnešė ir gražių akimirkų bei avantiūrų. Viena tokių – nauja grupė „3D“ su dar dviem scenos divomis Rūta Ščiogolevaite ir Aiste Pilvelyte. Kaip sekasi dirbti kartu?

– Šiuo metu kaip tik ruošiamės gruodžio turui, tad labai laukiam šio gausaus koncertų ciklo. Kartu mums dirbti sekasi puikiai ir man be galo gražu klausyti tiek Aistės, tiek Rūtos balsų. Mums gera būti kartu, dalintis ne tik muzika, bet ir moteriškais pokalbiais.

– Ne veltui visos trys esate vadinamos scenos divomis – kiekviena per ilgus metus sukaupėte nemenką patirtį. Tačiau ar būna nuomonių nesutapimų, ginčų?

– Natūralu, kad kaip ir visur būna diskusijų, tačiau tai niekada netampa ginčais. Turime stiprią komandą, kuri mums visada padeda. Na, o mūsų patirtis yra tik pliusas – visos esame perėjusios ir šilto, ir šalto, todėl bendrus sprendimus priimti kartu mums tik lengviau, be to, išvengiam ir kažkokių kvailų vaikiškų pasispardymų.

– Ne paslaptis, kad scenos žmonės ypač turi rūpintis savo išvaizda, atrodyti estetiškai – to reikalauja ne tik kameros, bet ir žiūrovai. Tačiau ar esate kada jautusi per didelį savęs spraudimą į stereotipinius rėmus?

– Tiesą sakant man tai teikia malonumą. Tikrai nejaučiu vargo ar perdėto spaudimo, kad turiu visada atrodyti puikiai, išlaikyti gerą formą ir būti pasitempusi. Man patinka rūpintis savimi, o darbas scenoje tėra paskatinimas savęs nepamiršti. Nors iš tiesų aš perdėtai ir nesistengiu. Sportuoti nemėgstu, todėl tiesiog daug vaikštau, stengiuosi valgyti vertingą maistą, naudoju įvairius kremus, serumus ir tiek. Jokių grožio paslapčių (šypsosi).

– O kaip dažniausiai atrodo jūsų poilsis po koncertų maratono?

– Aš be galo myliu Vilnių, todėl geriausias poilsis ir atitrūkimas man yra pasivaikščioti po senamiestį, užsukti į kavinę ir išgerti arbatos. Na, o jei jau labai bloga nuotaika – traukiu į parduotuvę ir apsiperku (šypsosi). Dažnai žmonės pailsėti skuba į gamtą, tačiau aš esu visiškai miesto žmogus ir mielai nuo visko atitrūkstu net ir gatvių šurmulyje.

– Su vyru Aidu kartu puoselėjate santuoką jau 27-erius metus. Suprantama, kad nebūna namų be dūmų, tačiau kas jus kartu veda į priekį ir leidžia išlikti stipria šeima?

– Esame ne tik sutuoktiniai, bet ir draugai. Ir jokių paslapčių čia nėra – metams bėgant suprantam, kaip vienas kitam esame reikalingi ir svarbūs. Tai ir yra mūsų varomoji jėga.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vaida Genytė su vyru Aidu
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vaida Genytė su vyru Aidu

– Pastarieji metai buvo įvairūs – pasitaikė ir sunkių, ir gražių akimirkų. O ko tikitės iš ateinančiųjų?

– Išties metai buvo pilni įvairių emocijų... Prieš penkerius metus netekus mamos, o dabar ir tėčio, jaučiuosi, kaip išrauta iš šaknų. O su šiuo jausmu gyventi kol kas dar sunku... Todėl labiausiai norėčiau, kad kuo greičiau aplankytų dvasinė ramybė ir susitaikymo laikas.

Be viso to, taip pat tikiuosi, kad ateinantys metai atneš ir daugiau gražių akimirkų scenoje, nes be galo myliu savo darbą ir tai man suteikia prasmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius