Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaidas Baumila: „Be krepšinio nebūčiau tuo, kas esu“

Jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje didelė dalis Lietuvos krepšinio mokyklų pakvies jaunuosius krepšininkus ir krepšininkes bei jų tėvelius į atvirų durų dienas, kuriose pristatys pačią sporto šaką, savo trenerius ir personalą, supažindins su būsimomis sąlygomis.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Atvirų durų dienos krepšinio mokyklose kartu su #beactive skatina vaikus sudominti krepšinio treniruotėmis.

„Tokį renginį organizuojame jau antrą kartą. Praėjusiais metais savo ambasadoriais buvome pasirinkę žaidžiančius krepšininkus, o šiemet pasirinkome žmones, kurie vaikystėje žaidė krepšinį, o dabar yra savo sričių profesionalai. Paprašėme jų tapti mūsų projekto ambasadoriais ir papasakoti, ką krepšinio žaidimas jiems davė gyvenime“, – pristatymas šių metų projektą sakė Moksleivių krepšinio lygos direktorius Martynas Račkauskas.

Šių metų atvirų durų dienų ambasadoriais tapo dainininkas Vaidas Baumila, Krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas, „Tiketa“ komencijos vadovė Dovilė Poniškaitienė bei „Barclays“ IT paslaugų kokybės užtikrinimo specialistų Kristina Palaimaitė.

„Krepšinis – tai mano geriausi draugai, mano pirmosios kelionės į užsienį, tai muzika, muzika su kuria aš augau ir augu iki šiol, tai geriausios mano akimirkos. Be krepšinio nebūčiau tuo kas esu“, – į jaunuosius krepšininkus kreipėsi V.Baumila.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila

„Džiugu, kad krepšinio federacija turi strategiją ir jie gyvena krepšiniu ne tik šiandien“, – sakė TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. – Mes TV3, kaip krepšinio namai, palaikome šią strategiją. Tikime, kad visi kartu gali ir toliau papildyti Lietuvos krepšinio medalių kolekcijas. Atvirų durų duris mes darome ir televizijoje, kai jaunas žmogus pamato vidų, jam visiškai pasikeičia motyvacija“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gipsas ir ramentai: Vaidui Baumilai ir Vudžiui vasaros planus sujaukė kojos traumos

„Turime puikų partnerį ir tikime, kad padėsime tėvams apsispręsti, kur nori, kad vaikai sportuotų“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Rugsėjis jau ant nosies, o pasirinkimas lengviau priimamas, kai tu gali pasižiūrėti. Mūsų tikslas, kad vaikai būtų užimti, atitraukti nuo gatvės ir kompiuterių, o kita užduotis treneriams, kad jie sudomintų vaikus, jog šie norėtų pasiliktų“.

Atvirų durų dienos krepšinio mokyklose kartu su #beactive prasidės rugpjūčio 29 dieną ir tęsis iki rugsėjo 5 dienos. Šie renginiai sutaps ir su Europos sporto savaite Lietuvoje.

„Džiugu, kad krepšinio federacijai rūpi ne tik medaliai, tačiau ir fizinis aktyvumas. Tie vaikai, kurie ateis į atvirų durų dienas, gal ne visi po 20 metų taps čempionais, tačiau didelė jų dalis bus užimti, gerai praleis laiką ir turės puikių draugų“, – tikino Europos sporto savaitės koordinatorius Lietuvoje Giedrius Grybauskas.

„Norime sudominti tėvus, kad krepšinis būtų jų vaikų pirmas pasirinkimas popamokinei veiklai“, – sakė MKL direktorius M.Račkauskas. – Mes kviesime tėvus ateiti į krepšinio mokyklas, kurios tuo metu organizuos atvirų durų dienos renginius, kuriuose tėvai ir vaikai susipažis su krepšiniu, treneriais ir sąlygomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius