Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila: „Geriau būti niekuo Londone, nei žvaigžde Lietuvoje“

26-erių dainininkas Vaidas Baumila savo gyvenimą ir karjerą įsivaizduoja ne Lietuvoje, o užsienyje. Baigęs teatrinio mokyklą Londone, dainininkas beveik metus linksmino turistus prestižiniame kruiziniame laive „Queen Elizabeth“. Nors vaikinui populiarumo netrūksta, Vaidas sako, kad Lietuvoje jam per mažai vietos kūrybai.
Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

„Čia tau paplos tavo kaimynai ir močiutės. Aš noriu daugiau. Kol esu jaunas, kodėl nepabandžius? Juk geriau būti niekuo Londone, nei žvaigžde Lietuvoje“, – sakys Vaidas. Jis tikins galintis atskleisti, kaip iš tiesų gyvena lietuviškojo pramogų pasaulio žvaigždės. Pasak jo, tai, ką daugelis scenos žmonių pasakoja apie savo gyvenimą viešai, prasimanymai siekiant sulaukti tik dar didesnio dėmesio.

„Palikti savo šalį, šeimą neverta ne tik dėl karjeros, bet ir dėl meilės“, – Vaidui prieštaraus balsingoji dainininkė Augustė Vedrickaitė. Ketverius metus mergina gyveno JAV bei Norvegijoje palikusi viską ir išvykusi dėl meilės. Tačiau šiandien ji sako, kad pilnaverte jaučiasi tik savo šalyje. „Ten tu esi svetimas ir niekam nereikalingas. Dirbau valytoja, taip pat barmeno padėjėja. Tačiau netrukus pradėjau ant savęs pykti, savęs klausti – ką po velnių aš ten veikiu? Kiek dar dirbsiu tą darbą? O kaip mano asmeninės svajonės? Mano tikslai?“, – pasakos Augustė, po trejų metų gyvenimo Norvegijoje vieną dieną susikrovusi lagaminą ir grįžusi į Lietuvą.

„Buvo labai blogai. Liūdna būdavo. Visiška neviltis, niekas nepavykdavo, vyrai apgaudinėjo, neturėjau į ką atsiremti, pinigų neužtekdavo. Nebuvau standartas, negalėjau į gatvę išeiti ir sakyti „einam pasikalbėti“, nes visi mane pažinojo. Apsikabindavau butelį ir žiūrėdavau televizorių. Grįždavau namo ir verdavau“, – laidoje atviraus ir dainininkė Raimonda Masiulytė.

Beveik ketverius metus Airijos sostinėje Dubline gyvenanti dainininkė sako, kad, emigruodama iš Lietuvos, ji išsigelbėjo ne tik nuo alkoholizmo, bet ir surado meilę. Ir nors kas pusę metų mergina grįžta į Lietuvą, o vasarą čia yra suplanavusi ne vieną koncertą, savo gyvenimo Lietuvoje ji tikina neįsivaizduojanti. „Lietuviai negailestingi ir atvirai smerkia kitokius – jų suvokiamų standartų neatitinkančius žmones. Jei esi storas ar tamsios odos, Lietuvoje iš tavęs ne tik išsityčios. Sunkiai gausi darbą, būsi atstumtas, o tikrą meilę vargu ar surasi“, – įspės Raimonda.

Tad koks iš tiesų gyvenimas laukia trokštančių išvykti svetur? Aukso kalnai – kaip kai kurie pasakoja, ar vergų gyvenimas? Ir kodėl jauni, talentą turintys ir iš pažiūros Lietuvoje gerai uždirbantys dainininkai vyksta svetur? Šio pirmadienio vakaro gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ 20.15 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius