-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaikinas išgyvena dėl nesėkmių lovoje

Sveika, Ramune. Man 28 metai, vaikinui – 27. Draugaujame apie 3 mėnesius. Santykiai peraugo į aistrą. Pirmą kartą, kai mylėjomės, iš pradžių viskas buvo nuostabu, bet kai jau reikalas priartėjo prie paties lytinio akto, jo varpa subliūško.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė / G.Kropio nuotr.

Didžiai mano nuostabai jis prisipažino, kad dar yra nekaltas. Po to bandėme dar kelis kartus, bet svarbiausiu momentu erekcija vėl susilpnėdavo. Dabar jis pradėjo vengti intymumo. Žinau, kad dėl to labai išgyvena, bet ir aš jau susirūpinau. Gal jis impotentas, gal taip yra dėl to, kad jam pirmas kartas, o gal aš netraukiu jo kaip moteris? Gal jam reikalinga gydytojo pagalba? Ką galėtumėte patarti? Norisi kažkaip jam padėti, nes mūsų santykiai klostėsi puikiai. Milda

Sveika, Milda. Taip, kaip jums, atsitinka ne taip retai, ypač poros santykių pradžioje. Jei draugui erekcija susilpnėja reikiamu momentu, vadinasi, ji prieš tai buvo normali, todėl galima kelti prielaidą, kad jos sutrikimo priežastys yra ne fizinės (taigi, vaikinas nėra impotentas), o psichologinės. O šių gali būti pačių įvairiausių, visų ir neišvardinsi.

Greičiausiai tavo vaikinas labai gėdijasi to, kad būdamas tokio amžiaus, jis dar neturėjo seksualinių santykių. Dauguma jo bendraamžių turbūt jau mylėjosi su kokia trečia ar dešimta mergina, kai kurie jau spėjo vesti ir net išsiskirti, jau turi vaikų. Įsivaizduok, kaip tavo vaikinui gali būti dėl to nepatogu, gėda prieš tave, kokį nerimą ar net klaikią baimę jis gali jausti, kad jis neturi seksualinės patirties, kad  jam gali vėl nepavykti, ir tu jį atstumsi.

Seksualumas sunkiai suderinamas su įtampa, baime, pastangomis: kad galėtum atlikti lytinį aktą, turi būti atsipalaidavęs. Jei vaikinas santykiaudamas galvoja, kaip jis „pasirodys“, ar jam pavyks, ar ne, greičiausiai nieko gero nebus. Nesėkmės baimė paprastai ir atveda į seksualinę nesėkmę. Nesėkmė patvirtina baimę esant pagrįstą. Baimė vis didėja, ir susidaro ydingas ratas. Žinoma, kad ilgainiui pradedama vengti seksualinių santykių, nes jie asocijuojasi su nesėkme ir nepilnavertiškumu.

Tikrai nemanau, kad priežastis yra ta, kad tu netrauki jo kaip moteris. Greičiau atvirkščiai: tu jį labai trauki, jis tada dar labiau sureikšmina nesėkmę ir baimė išauga iki panikos.

Labai gerai, kad tu nori padėti savo draugui, beje, tai tapo jūsų abiejų problema. Svarbiausia, kad tu tikrai gali padėti savo draugui. Visų pirma, jis neturi jausti spaudimo iš tavęs, kad privalo atlikti lytinį aktą, jis neturi matyti tavo nusivylimo. Pabandykite abu nureikšminti lytinį aktą. Tiesiog džiaukitės prisilietimais ir kurį laiką apskritai venkite lytinio akto, net jei varpa ir pakankamai sustandėtų. Jums galėtų padėti lytinio jautrumo treniruotė, kuri nuima iniciatyvos baimę. Pakaitomis glostykite vienas kitą: iš pradžių tavo draugas tegu guli ant nugaros, o tu tiesiog glostyk visą kūną. Pradžioje apeik lytinius organus. Jam tereikia sutelkti dėmesį į savo pojūčius. Po to pasikeiskite vietomis. Po to glostykite vienas kitą jaudindami ir lytinius organus, o tada galbūt savaime pradėsite mylėtis.

Tu gali kažkaip parodyti draugui, kad nesėkmė tavęs negąsdina, jis turi pamatyti, kad tu tiki, kad jums anksčiau ar vėliau pavyks pasimylėti. Tikėjimas labai persiduoda ir kitam žmogui. Aišku, tu pati turi iš tikrųjų tuo tikėti. Nieko baisaus, jei jam ar jums abiem teks apsilankyti pas seksologą. Svarbiausias yra jūsų emocinis ryšys, o jei jis bus geras, seksualiniai santykiai anksčiau ar vėliau turėtų susistyguoti. Sėkmės jums!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius