-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10 /14:28

Vilnietis policijai pranešė buvęs iškoneveiktas G.Rinkevičiaus, maestro pats skundžiasi pareigūnams

Su 15min redakcija susisiekęs Joris Puidokas papasakojo apie pirmadienio rytą Vilniuje įvykusį nemalonų susidūrimą su maestro Gintaru Rinkevičiumi. Po incidento jis kreipėsi ir į pareigūnus, policijoje priimtas pareiškimas, įvykis tiriamas. Dirigentas sako, kad pats vaikinas nei iš šio, nei iš to pradėjo daužyti į automobilį. Sužinojęs apie parašytą pareiškimą G.Rinkevičius pats nuvyko į policiją ir apskundė vaikino veiksmus.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pasakojo J.Puidokas, ryte jam einant Tilto gatve, prie įvažiavimo į stovėjimo aikštelę, pažeisdamas Kelių eismo taisykles, jo nepraleido „Renault“ vairuotojas.

„Aš einu šaligatviu ir įvažiuoja mašina, vos manęs nenuskina. Aš bandžiau ją apeiti iš priekio, o ji toliau važiavo į mane ir beveik prispaudė prie užtvaros.

Jis galėjo tiesiog palaukti ir mane praleisti. Man, kaip piliečiui, užverda kraujas. Aš garsiai ciniškai paplojau, apėjau mašiną iš galo ir pabarbenau į stiklą“, – sako vaikinas.

Anot jo, taip jis išreiškė savo pilietinį protestą dėl netinkamo vairuotojo elgesio ir jau buvo besiruošiantis tęsti kelionę į darbą, tačiau tuomet iš „Renault“ iššoko nepatenkintas keleivis.

„Keleivio nemačiau, jokių pretenzijų jam neturėjau. O pasirodo, tai Nacionalinės premijos laureatas, didysis mūsų visuomenės autoritetas, viešas asmuo Gintaras Rinkevičius. Ir jis pradeda rėkti, ką čia darai, buvo pavartoti tokie žodžiai kaip „durnas“ ir „mažas berniukas“.

Man pasirodė, kad Nacionalinės premijos laureatas visuomenę dalija į dvi dalis: nereikšmingi žmogeliai, mažos mergaitės ir berniukai, į kuriuos galima nekreipti dėmesio, kuriuos galima traiškyti ir per juos važiuoti, ir tokie kaip jis, didieji kultūros tūzai“, – pasakojo J.Puidokas.

Anot jo, kai buvo įžeistas jo orumas, pats maestro pasiūlė kviesti policiją, ką vaikinas ir padarė. Tuomet G.Rinkevičius sėdo į automobilį.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gintaras Rinkevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gintaras Rinkevičius

„Aš jaučiau, kad jie sės ir nuvažiuos. Tada aš atsirėmiau į dureles, prilaikiau jas, tada jis išlipo ir skina man per dešinę ranką. Taigi, jis ne tik mano asmens orumą įžeidė, bet ir panaudojo fizinę jėgą prieš mane. Tada jie šoka į mašiną ir nuvažiuoja. Jie nuvažiavo iki Kongresų rūmų, iškviečiau policiją, – kalbėjo jis. – Mano nuomone, profesiniame gyvenime tegul jis daro ką nori. Bet kai patenkama į viešąją erdvę, jis turi laikytis etiketo, neįžeidinėti žmonų, nesmurtauti ir nesijausti kažkokiu reikšmingesniu.“

Kaip 15min patvirtino Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius, incidentas Tilto gatvėje išties užfiksuotas.

„Praeivį, kaip rašoma, keleivis išvadino necenzūriniais žodžiais, vėliau automobilis pasišalino link Kongresų rūmų. Praeivis turi pretenzijų, laukia vietoje. Priimtas tarnybinis pranešimas, nusiųstas tirti į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą“, – kas užregistruota policijos įvykių registre, nurodė P.Radvilavičius.

Konfliktą pats išprovokavo

15min susisiekus su pačiu maestro, jis pasakojo kiek kitokią įvykių versiją. Anot jo, vaikino net nesimatė, jis išlindo iš niekur, o tada trenkė per mašiną.

„Vairuotojas jį būtų praleidęs bet kuriuo atveju. O iš kur jis išlindo, net neaišku. Jis net neparodė, kad yra. Jis iš niekur išlindo, trinktelėjo per mašiną“, – pasakojo G.Rinkevičius.

Dirigentui išlipus iš mašinos, prasidėjo apsižodžiavimas, G.Rinkevičius neneigia pavadinęs jaunuolį durniumi.

„Vis dėlto jis neturi teisės trankyti mašinos. Aš tikrai nepradėjau to dalyko, apsižodžiavimo aš nepradėjau. Aš sėdėjau šalia vairuotojo, kai jis trenkė per mašiną. Mes sustojome prie užtvaros, o iš kur jis išlindo ir kodėl jis trenkė per mašiną, neaišku“, – dėstė jis.

Kaip pasakojo G.Rinkevičius, incidento jis visiškai nesureikšmino, tiesiog pagalvojo, kad žmogus gana keistas, tačiau visokių būna, tad tiesiog nuvažiavo.

„Aš manau, kad trinktelėjimas per mašiną yra veiksmas, o niekas jam kitokiu veiksmu neatsakė, niekas jam nesudavė, niekas jam nieko nepadarė. Pabaigoje tikrai pasakiau, kad jis durnas, o tada jis puolė laikyti duris, – pasakojo G.Rinkevičius ir išgirdęs, kad vaikinas parašė pareiškimą policijoje, pats žadėjo kreiptis į pareigūnus. – Šiuo atveju, aš turiu paduoti jį policijai ir tikrai paduosiu pareiškimą policijai. Tada jis supras, kas iš tiesų yra teisus.“

Kiek vėliau perskambinęs G.Rinkevičius pranešė, kad dėl vaikino daužymo per automobilį kreipėsi į policiją ir parašė pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius