Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikiškų nešynių idėją palaikančiai Eglei Kernagytei-Dambrauskienei svarbus ryšys su vaiku

Trečiadienio vakarą vykusiame „LT Identity“ vaikiškų nešynių pristatyme pasirodė ir maestro Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė-Dambrauskienė. Moteris patikino, kad vaikišką vežimėlį ji mieliau išmaino į nešynę (vaikmaišį), nes taip jai lengviau justi ryšį su vaiku.
Eglė Kernagytė-Dambrauskienė
Eglė Kernagytė-Dambrauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Savo pirmą vaiką visą laiką nešiojau su šia juosta. Aš savo vyresnėlį Vėją nešiojau iki pusantrų metų, kaip beždžioniuką įsisodindavau ir nešdavausi. Tiesiog labai patogu ir vaikas visuomet yra šalia, visada gali jausti savo mamą. Manau, kad tai yra labai svarbu. Kartais ir į lovą pasiimti vaikelį yra labai gerai, nes jam patinka būti šalia mamos“, – įsitikinusi aktorių atrankos studijos „Facebureau“ bendraturtė.

Moteris teigia pasisakanti už natūralumą „proto ribose“ – griežtai nesako „ne“ sintetiniams vaikų drabužėliams ir sauskelnių nežada keisti į vystyklus.

„Oi ne, aš nesu tiek išprotėjusi. Be abejo, savo vaikui aš sintetinio maisto neduočiau, tačiau „pampersus“ mes naudojame“, – šypsojosi Eglė.

E.Kernagytė-Dambrauskienė su vyru tikina į šeimos racioną besistengiantys įtraukti sveikus, ekologiškus produktus.

„Kol kas vaikelis nevalgo nieko, išskyrus mamos pieną. Manau, kad paskui be abejo jam pirksiu ekologiškus produktus. Jei yra galimybė mes visada, pavyzdžiui, mėsą perkame ir daržoves vežamės iš kaimo. Tačiau į viską žiūrime normaliai“, – patikino moteris.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Jolanta Rimkutė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Jolanta Rimkutė

100-ui naujagimių – nemokamos nešynės

„LT Identity“dizainerė Jolanta Rimkutė teigė, kad šio kūrybinio ženklo gaminami vaikmaišiai yra iš natūralių, stiprių audinių – šimtaprocentinės medvilnės, džinso.

„Kaip „LT Identity“ mes savo asortimentą nuolat plečiame. Mums visada smagu sukurti tokį daiktą, kuris būtų funkcionalus ir turėtų simbolinę reikšmę. Prisiminėme labai gerą tradiciją – kaip moterys senovėje nešiodavo vaikus prie savęs. Nešynėje vaikui yra saugiau šalia mamos. Susipažinome su akcija „Ar tavo vaikas saugus?“ Iš to ir kilo idėja sukurti šias nešynes“, – pasakojo kūrėja.

Akcijos „Ar tavo vaikas saugus?“ metu dizaineriai savo kurtas nešynes dovanos pirmam šimtui 2012 metais gimusių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius