Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų psichiatro Lino Slušnio dukra žengė į TV projektą: „Išgirdęs dainuojančią vos neapsiverkiau“

Muzikiniame projekte „Dainuok su manim" varžosi jaunųjų dainininkų ir scenos senbuvių duetai. Atrankų laidose dalyvavo daug talentingų vaikų, tačiau muzikinę kelionę tęsia aštuoni iš jų. Žinomas vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys, kurio dukra taip pat varžosi projekte, pasidalijo įžvalgomis, kokią įtaką konkurencija daro vaikams.
Onutė Mingė ir Linas Slušnys
Onutė Mingė ir Linas Slušnys / Justino Stacevičiaus ir asmeninio albumo nuotr.

„Aš į tai žiūriu kaip į vieną iš pasitikėjimo savimi elementų – jaunas žmogus daro tai, ką šiandien jaučiasi galintis daryti. Traumuoti gali nebent tada, kai suaugę turi nepakeliamai didelius lūkesčius ir įsivaizduoja, kad užlipęs ant scenos vaikas privalo iš karto tapti žvaigžde. Neabejoju, kad dabar scenoje stovintys vaikai suaugę kažkur bus stebuklingi – nebūtinai dainuodami. Jie panaudos čia įgytus sugebėjimus susikaupti, susikoncentruoti. Juk tai panašu į sportą. Tuo pačiu čia išmokstama ir pralaimėti. Kartais ne kartą, ne du, net ne tris. Vaikas, kuris pralaimėjęs supyksta ir nebesugrįžta, taip pat daug gauna. Jis pabando, ar toks kelias jam tinkamas. Neigiamų emocijų čia tikrai bus. Jei jų nenori – renkiesi saugesnį gyvenimą. Pamėginimas ir supratimas, kas tau netinka – irgi dovana", – sako specialistas.

Vaikų ir paauglių psichiatras L.Slušnys yra ir Onutės Mingės, įveikusios atranką ir projekte dainuojančios su Ieva Zasimauskaite, tėtis. Jis pasakoja, kad šeima Onutės Mingės nuo svajonės dainuoti nebandė atkalbėti.

„Ji išgirdo apie konkursą ir pati norėjo iššūkio. Paprašė manęs nufilmuoti telefonu, pati užpildė anketą ir ją išsiuntė. Prieš projektą jai pasakiau, kad einant į viešumą neverta laukti tik malonių glostymų per galvą. Čia jau kita lyga, tačiau suklupti irgi nieko tokio. Dabar reikia rinkti patirtį ir džiaugtis tuo, ką darai", – sako L.Slušnys.

Edvardo Blaževič nuotr./Onutė Mingė ir Ieva Zasimauskaitė
Edvardo Blaževič nuotr./Onutė Mingė ir Ieva Zasimauskaitė

„Onutė man labai gražiai pasakė, kad nori dalyvauti projekte, tik nepažada, kad neverks, o po metų pasikalbėsime, ar šį kelią ji nori rinktis gyvenime. Man tai labai patiko. Vaikai išgyvena, jaudinasi, tai yra normalu, bet kitą dieną jie gali atsibusti pasiryžę vėl nuversti kalnus. Mes su Onutės Mingės mama labai ja džiaugiamės, o aš, išgirdęs, kaip atrankoje dainuoja dukra, vos neapsiverkiau", – prisipažins L. Slušnys.

Pašnekovas taip pat atskleidė ir ypatingo dukros vardo atsiradimo istoriją.

„Pase ji yra Ona Mingė, bet dabar visi ją žino kaip Onutę. Vardo istorija iš tiesų paprasta. Mūsų šeimos draugai turi sodybą Mingės kaime. Man ten – geriausia vieta pabėgti vasarą. Gimus dukrai mums paskambino draugė, kuri norėjo tapti krikšto mama ir pasiūlė pavadinti ją Minge. Iš karto sutikome – ji nešioja to kaimo, Lietuvos paminklo, Lietuvos Venecijos vardą. Paprasta, bet labai gražu", – šypsosi Onutės Mingės tėtis.

Onutės Mingės pasirodymą projekte „Dainuok su manim" galima pamatyti čia:

VIDEO: Onutė Mingė – „idontwannabeyouanymore“ | Dainuok su manim

Kaip rašoma pranešime spaudai, „Dainuok su manim" – scenos profesionalų ir jaunųjų talentų duetų konkursas, rodomas šeštadieniais 21 val. per LRT televizija.

Ateinantį šeštadienį bus rodoma jau ketvirtoji projekto laida. Konkurse dalyvauja aštuoni duetai: Vegos Kavaliauskaitės ir Jurijaus Veklenko, Kristupo Kerulio ir Monikos Linkytės, Rusnės Varanavičiūtės ir Dainoto Varno, Onutės Mingės Slušnytės ir Ievos Zasimauskaitės, Stelos Švenčionytės ir Migloko, Vakarės Jarmalavičiūtės ir Edgaras Lubio, Dominyko Navicko ir Iglės Bernotaitytės, Miglės Kovieraitės ir Gabrieliaus Vagelio. Projekto vedėjai – Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Giedrius Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius