-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikui diagnozuota rečiausia liga

Dvejų metukų britas sirgo nuo kūdikystės. Tačiau tik dabar gydytojai išsiaiškino, kad mažylis kenčia dėl vieno rečiausių pasaulyje genetinių sutrikimų.
Sergantis mažylis Kianas Bakeris
Sergantis mažylis / Daily mail iliustr.
Temos: 1 Vaikai

Mažylis Kianas Bakeris kenčia dėl genetinio sutrikimo – PNP (lot. Purine Nucleoside Phosphorylase) trūkumo, kuris daro jį pažeidžiamą bet kokiai infekcijai, galinčiai baigtis mirtimi. Tokių sutrikimų pasaulyje buvo užfiksuota vos apie 60, rašo „The Daily Mail“.

PNP trūkumas pasireiškia tuo, kad organizme nėra pakankamai Purine Nucleoside Phosphorylase enzimo.

Berniukas, lankęsis su tėvais pas įvairiausius medicinos ekspertus nuo tada, kai jam suėjo aštuoni mėnesiai, dabar laukia kaulų čiulpų donoro, nes, gydytojų teigimu, kitaip neišgyvens.

Transplantacija neišgydys vaiko, tik sustiprės imuninė sistema. Kianui teks nuolat perpilti kraują ir vartoti daugybę antibiotikų. Be to, vaikui negalima lankytis vietose, kur yra daug žmonių.

Kol neatlikta kaulų čiulpų transplantacija, turinti sustiprinti imunitetą, mažyliui bet kuri įprasta vaikiška liga gali baigtis mirtimi.

Kai sūnui buvo aštuoni mėnesiai, tėvai pastebėjo, kad berniukas neišlaiko pusiausvyros ir žaidžia neleisdamas jokių garsų. Per pastaruosius metus jis tapo įvairių infekcijų auka.

Praėjus daugiau nei metams, gydytojams pavyko nustatyti, kas sukelia šiuos sveikatos sutrikimus. Dabar tėvai tikina esantys ramesni, nes bent žino, kokia liga kankina mažylį. Gimdytojai tikisi, jog operacija jį išgelbės. Gydytojai jau ieško galimų donorų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius