Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valerijus Gigevičius dresuodamas augintinį Bartą įlindo į šunims skirtą tunelį

Vilnius tampa vis draugiškesnis keturkojams augintiniams. Tuo įsitikinę dizaineris Robertas Kalinkinas ir jo žmona Agnė, auginantys net keturis šunis. Su dviem iš jų, Gile ir Aza, pora atvyko į šeštadienį sostinėje atidarytą atnaujintą šunų aikštelę.
Valerijus Gigevičius
Valerijus Gigevičius / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Ozo ir Tauragnų gatvių sankirtoje, šalia daugiaaukščių namų, duris atvėrusi aikštelė sulaukė didelio keturkojų šeimininkų dėmesio. Į renginį susirinko kelios dešimtys vilniečių su šunimis, apžiūrėti aikštelės užsuko net dvi katinais nešinos mergaitės.

Raudona juostą, žyminčią įėjimą į šunims skirtą teritoriją, perkirto Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius ir bendrovės „Purina“, kuri prisidėjo prie šunų vedžiojimo aikštelės atnaujinimo, atstovė Ariana Ratkauskaitė.

Parodė puikų pavyzdį

Su dviem augintinėm į renginį užsukę Kalinkinai portalui Žmonės.lt sakė, kad tokioje aikštelėje savo keturkojes vedžios pirmą kartą, mat šalia jų namų Antakalnyje tokių vietų nėra. „Dažniausiai su šunimis vaikštomės po mišką, kartais užsukame į miestą“, – teigė R.Kalinkinas, o jo žmona Agnė nusijuokė, kad bus įdomu pamatyti, kaip augintiniai elgsis aikštelėje.

Rūtos Strakaaitės nuotr./Agnė ir Robertas Kalinkinai
Rūtos Strakšaitės nuotr./Agnė ir Robertas Kalinkinai

Ir jiems visai neblogai sekėsi. Nors mažoji Gilė nuolat glaudėsi prie savo šeimininkės, Aza išbandė kelis šunų dresavimui skirtus įrenginius. R.Kalinkinas taip pat pademonstravo puikų pavyzdį, kaip reikia elgtis šunų šeimininkams. Dar neprasidės renginiui Azą „pašaukė“ gamta, o garsus vyras, nieko nesidrovėdamas, išsitraukė maišelį ir augintinės „dovanėlę“ tvarkingai išmetė į šiukšlių dėžę.

Taip dizaineris daro visuomet, jei ne dėl kitų, tai dėl savęs. Juk dažnai šeimininkams su augintiniais tenka lankytis tose pačiose vietose, tad menkas malonumas pačiam įlipti į „kakutį“.

„Pastebėjau, kad vis daugiau žmonių taip daro, ypač jaunimas. Rečiau susirenka vyresni žmonės. Be to, reikia pastebėti, trūksta specialių tam skirtų šiukšlių dėžių, tad viską tenka mesti į bendrus šiukšlių konteinerius“, – apie sostinėje egzistuojančią problemą prabilo R.Kalinkinas. visgi vyras tikisi, kad po truputį Vilnius taps labiau pritaikytas augintiniams ir jų reikmėms.

Rūtos Strakaaitės nuotr./Robertas Kalinkinas
Rūtos Strakšaitės nuotr./Robertas Kalinkinas

Išsisuko nuo rungčių

Į šunų vedžiojimo aikštelės atidarymą užsuko ir prodiuseris Egmontas Bžeskas su augintine Diva bei plaukų stilistas Valerijus Gigevičius su keturkoju Bartu. Pastarasis, auksaspalvis retriveris, sukėlė nemažą juoko dozę, kuomet visai neklausė šeimininko, raginusio jo lįsti per šunims skirtą vamzdį.

Dresuotoja Daiva Gapsevičiūtė patarė Valerijui pačiam įlįsti į tunelį ir tuomet pakviesti lįsti ten ir augintinį, tačiau Barto niekam nepavyko įkalbėti. Nepadėjo net skanėstai. Plaukų stilistas bandė augintinį įkalbėti bent peršokti per angą, tačiau šuo paprasčiausiai ją apėjo.

„Kas protingesnis – tas, kuris peršoka, ar tas, kuris apeina“, – juokdamasis klausė V.Gigevičius ir teisindamas Bartą pasakė, kad protingesnis tas, kuris apeina.  

Rūtos Strakaaitės nuotr./Valerijus Gigevičius
Rūtos Strakšaitės nuotr./Valerijus Gigevičius

Tuo tarpu E.Bžesko augintinė, Džeko Raselo terjerė Diva šunų vedžiojimo aikštelėje sukėlė tikrą sąmyšį. Mažoji keturkojė nepaliaujamai skalijo ant visų aplinkinių šunų. „Nedaryk man gėdos“, – juokdamasis Divos prašė E.Bžeskas, tačiau dresuotoja D.Gapsevičiūtė nusijuokė, kad gėda jau padaryta.

Gal dėl to E.Bžeskas pasikonsultavo su dresuotoja, kaip nuraminti savo augintinę ir padaryti, kai ji tokio sąmyšio daugiau nekeltų.

Rūtos Strakaaitės nuotr./Valerijus Gigevičius ir Egmontas Bžeskas
Rūtos Strakšaitės nuotr./Valerijus Gigevičius ir Egmontas Bžeskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius