Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vandalai nuplėšė Agnetos Kleizienės kalėdines dekoracijas: „Gaila, kad grinčai gyvena visose šalyse“

Dar metų pradžioje nuo vandalų nukentėjusi krepšininko Lino Kleizos žmona ir vėl susidūrė su panašia situacija. Būrys chuliganiškai nusiteikusių jaunuolių dar kartą kėsinosi į jos grožio ir sveikatos priemonių parduotuvę „Molecule“ Vilniaus senamiestyje – šįkart suniokojo kalėdines dekoracijas.
Agneta Kleizienė ir vandalų suniokotos parduotuvės dekoracijos
Agneta Kleizienė ir vandalų suniokotos parduotuvės dekoracijos / Miglės Tareilytės ir asmeninio albumo nuotr.

Sostinės Vokiečių gatvėje esanti parduotuvė jau porą savaičių praeivių žvilgsnius traukia kalėdiniais papuošimais, kuriais pasirūpino savo srities profesionalai. Tačiau penktadienio rytą, apie 6 val., dalis dekoracijų buvo suniokotos.

„Vokiečių gatvė pasitinka Kalėdas. 6 ryto ėjo chebra ir nusiaubė Vokiečių gatvės kavinių ir parduotuvių dekoracijas. Draskė medžius, vazonus, girliandas. Užvakar sugadino spynas. Mes puošiamės ne dėl savęs, o dėl miesto grožio. Gaila, kad grinčai gyvena visose šalyse“, – pasidalinusi parduotuvės nuotrauka po incidento, socialiniame tinkle rašė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Vandalai suniokojo kalėdines Agnetos Kleizienė parduotuvės dekoracijas
Asmeninio albumo nuotr./Vandalai suniokojo kalėdines Agnetos Kleizienė parduotuvės dekoracijas

15min susisiekus su A.Kleiziene, ši pasakojo, kad išdraskytas puošmenas ryte pastebėjo parduotuvę atrakinusi darbuotoja. O jai kaimynystėje esančios kavinės darbuotoja užsiminė, kad girdėjo, kaip apie 6 val. ryto Vokiečių gatve šlaistėsi būrys galimai apsvaigusių jaunuolių. Jiems esą užkliuvo ne tik A.Kleizienės parduotuvė, bet ir kitos šalia esančios įstaigos, buvo užfiksuota ir daugiau pažeidimų.

„Buvo aplink nemažai ir kitų dekoracijų, tačiau jas fiziškai suniokoti buvo sunku, reikėjo daugiau pastangų. Mūsų parduotuvės vienas kampas nuplėštas, išdraskyti laidai, šakos visos išmėtytos – baisu. Viskas stipriai apgadinta, nuostoliai – apie 500 eurų, o ir dekoratorių darbas nėra pigus“, – 15min pasakojo A.Kleizienė.

Ji sako netikinti, kad tai tyčinis nusikaltimas, esą veikiausiai tai vandališkas jaunuolių veiksmas.

15min primena, kad panašus atvejis Vokiečių gatvėje buvo užfiksuotas ir praėjusiais metais, kai lapkričio pabaigoje vandalai naktį išspardė desertinės „Sugamour“ dekoracijas, kurias kūrė Mantas Petruškevičius. „Tai gauja bepročių, piktybiniai žmonės“, – situaciją komentavo pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Petruškevičius pasibaisėjęs – suniokotos jo kurtos dekoracijos: „Tai rodo tautos mentalitetą“

A.Kleizienė nusprendė netylėti ir netrukus po incidento surašė pareiškimą policijai.

Kol kas ji svarsto, ar dekoracijas restauruoti ir kabinti jas iš naujo. Esą jei jau taip norisi jas nuplėšti, gal neverta toms šventėms ir puoštis?

„Dabar turėsiu laukti, nes dekoratoriai irgi planuoja darbus, sutvarkymas užtruks. Tačiau kyla esminis klausimas – ar apskritai yra prasmė puošti tą senamiestį?“ – svarstė ji.

Vandalai prieš nusiaubdami dekoracijas dieną prieš sugadino ir pagrindinių lauko durų spyną, todėl nuostoliai kasdien vis didėja. A.Kleizienė ateityje galvoja prie parduotuvės įrengti viską fiksuojančią vaizdo kamerą.

Apie tai ji svarstė dar vasario mėnesį, kai vandalai per naktį nugvelbė metalinę parduotuvės iškabą, tačiau tąkart į teisėsaugą ji nesikreipė. Nuostoliai tada atsiėjo apie 400 eurų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vandalai pavogė Agnetos Kleizienės parduotuvės iškabą: „Nežinau, ką galvoti – gal kažkam pavydu?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius