Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vasaras Palangoje leidžiančiai Aurelijai Tamulytei jūra – jos sveikatos ir grožio ašis

Jau ne pirmą vasarą žavioji teatro aktorė Aurelija Tamulytė leidžia Palangoje. Iš šio kurorto aktorė važinėja į kitus Lietuvos miestus, kuriuose jai tenka vaidinti, o sostinę ir jos įkyrų bruzdesį šiltuoju metų laiku stengiasi visai pamiršti. Ne kartą artistė yra sakiusi, kad būtent jūra jai suteikia daugiausiai jėgų ir energijos.
Aurelija Tamulytė
Aurelija Tamulytė / Raimundo Švilpos nuotr.

Įdomu sužinoti, o kokia gi Aurelijos Tamulytės jaunystės ir jos neblėstančio grožio paslaptis? Turbūt ne vienas aikteltų sužinojęs, jog aktorė jau yra įkopusi į penktąją dešimtį. Kaip jai pavyksta išsaugoti skaisčią odą ir liauną, grakščią figūrą?

„Visada sakiau, kad geriau dešimt raukšlių suknelėje nei ant veido“, – juokdamasi sako pašnekovė. Ji nė kiek neišgyvena, jei jos apdarų kaina, einant į kokį elitinį vakarėlį, tesieka tik daugiau nei dešimtį eurų. „Kaip tyčia tada ir sulaukiu komplimentų, kad atrodau kerinčiai. Nuo tokių žodžių pražystu it visas rožynas“, – šypsodamasi sako Aurelija Tamulytė. Tačiau, kaip sako ji pati, veido kremas, tušas, pudra – turi būti tik pačios geriausios kokybės. „Žinoma, už viską svarbiau šypsena veide, nuoširdus atvirumas ir geros mintys... Visa tai matoma kiaurai ir puošia bet kurią moterį, it prabangiausias kristalų vėrinys“, – įsitikinusi žinoma aktorė, pelniusi daugybę įvairių apdovanojimų už darbą teatre.

Vasaras leisdama Palangoje, Aurelija Tamulytė vengia triukšmingų šio kurorto gatvių. Dviračiu važinėjasi pušynais, šviežių uogų nusiperka turgelyje. „Be jūros negaliu: ji man tarsi antroji mama... Tėveliai sakė, kad jūroje maudžiausi nuo devynių mėnesių. Jos galiu prašyti visko, net ko nedrįstu maldauti Dievo....“ – atvirai sako žinoma aktorė, prisipažinusi, jog jūroje maudosi bet kuriuo oru. Dievina tą jausmą, kai bangos išplaka kūną tarsi ledinės vantos. Kiek energijos, skaidrių minčių suteikia – aktorei net sunku žodžiais tai apsakyti. Moteris nė neprisimena, kada yra sirgusi peršalimo ligomis. Jūrą Aurelija Tamulytė vadina savo sveikatos ir grožio ašimi.

Raimundo Švilpos nuotr./Aurelija Tamulytė
Raimundo Švilpos nuotr./Aurelija Tamulytė

Įdomu, kokiais grožio ritualais žinoma moteris lepina save Palangoje? Patikina, kad į jokius sporto klubus ar grožio salonus tikrai nevaikštanti. Pasiima sunkų smėlio pripiltą lanką, šokinėjimo virvutę ir eina į pajūrį pasportuoti. Dar, sako, dievinanti jogą. Rytais veido odą aktorė stangrina ledo gabalėliu, nepamiršta išgerti kupinos stiklinės vandens su citrina ir medumi: pasak aktorės tai geriausia energingos dienos pradžia.

Mėgsta gerti žaliąją arbatą, paskui ant jos tirščių užpila vandens ir prausia veidą. Vasarišku jaunystės eleksyru garsi aktorė vadiną rožių žiedlapių užpilą negazuotu mineraliniu vandeniu, kurį kiek palaiko tamsoje prieš mėgaudamasi grožio procedūromis. Kokiomis liaudies grožio priemonėmis dar yra pasinaudojusi aktorė?

Pasirodo, po spektaklių suveltus, įvairių šiuolaikinių grožio prietaisų nudegintus plaukus, moteris ištepa majonezu su lašeliu konjako ir tik po geros valandos juos išplauna. „Na, o pagrindinė mano grožio paslaptis – tai judrumas, žingeidumas, meile švytinčios akys, drąsa išlikti savimi“, – išdidžiai sako Aurelija Tamulytė, niekada nepasidavusi aklam mados diktatui.

Aurelijos Tamulytės naudojama kosmetika
Aurelijos Tamulytės naudojama kosmetika

Baltijos jūrą dievinanti aktorė sako deganti noru greitu metu aplankyti Izraelį, pajusti gydančią ir gražinančią Negyvosios jūros galią. „Mano plaukams, kūnui ir odai – svarbiausia drėgmė, – sako Aurelija Tamulytė. – Esu išbandžiusi daugybę grožio priemonių, tačiau jau keletą metų esu ištikima Negyvosios jūros teikiamoms grožio dovanoms“.

Nėra jokių abejonių, jog aktorė vos ne kasdien sulaukia daugybės komplimentų dėl savo grožio. Tačiau vieną iš jų, patį pačiausią ji sakosi nešiojanti kasdien, it kokį medalį. „Esi retas, laukinis deimantas. Tave reikia laikyti aksominiame futliare“, – taip apie Aureliją Tamulytę yra pasakęs šviesaus atminimo aktorius Vytautas Šapranauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius