Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-osios proga žinomos kauniečių šeimos įsiamžino šventinėje fotosesijoje

Šventiniai pietūs ir vakaras prie „žydrojo ekrano“. Taip dauguma žinomų Kauno šeimų, dalyvavusių lietuvybę propaguojančioje fotosesijoje, surengtoje vasario 16-osios proga, iki šiol švęsdavo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Tačiau šįkart ją paminėjo kitaip: pasidabinę tautine atributika stojo prieš fotoobjektyvą ir įsiamžino šventiniuose kadruose.
Kristina Kaikarienė su dukra Kriste
Kristina Kaikarienė su dukra Kriste / zmones.lt nuotr.

Lietuvos vėliavėlės, trispalviai balionai, šalikai, kepurėlės, lininiai ir bambukiniai drabužiai, geltona, raudona bei žalia nugrimuoti veidai – tokia atributika tapo pagrindiniais fotosesijos akcentais.

Pirmasis prieš fotografo Agniaus Rūdžio fotoobjektyvą stojo iliuzionistas Nicholas Kin su penkiamete dukrele Emili ir buvusia sutuoktine Aušra.

„Su Aušra išsiskyrėme, bet palaikome gražius santykius. Nors vasario 16-osios šventės neminime, manau, jog tą dieną pirmiausia kartu turėtų praleisti visa šeima. Ir nesvarbu kur – eitynėse, minėjime ar namuose prie pietų stalo“, – tvirtino iliuzionistas, pridurdamas, jog „Angels“ grimuotojos Rasos Staskonytės trijomis spalvomis, simbolizuojančiomis Lietuvos vėliavą, nenusivalys iki pat vėlyvo vakaro.

Daugiausiai „modelių“ į fotosesiją palydėjo televizijos projektų dalyvio, verslininko Gedimino Juodeikos žmona Jurgita. Jos vairuojamame automobilyje įsitaisė abu sūnūs – Mykolas (17) ir Jonas (4) bei vyresnėlio draugė Sandra Celiešiūtė (16) ir jos sesutė Gustė (7).

zmones.lt nuotr./Viktorija Mauručaitė su dukra Gabriele
zmones.lt nuotr./Viktorija Mauručaitė su dukra Gabriele

„Atsivežėme ir Rokį, bet jis pozuoti nenorėjo net viliojamas visokių gardėsių“, – šypsodamosios apie šešių metų augintinį prancūzų buldogą sakė G. Juodeikos atžalos.

Itin kantriai ir nuoširdžiai fotografui pozavo keturmetis Jonukas, klausęs ir jam drabužėlius kūrusių dizainerių patarimų, kaip geriau atsistoti ir kada šypsotis. Tiek jam, tiek kitiems fotosesijoje dalyvavusiems vaikams aprangas sukūrė „Green – Rose“ dizainerė Aistė Vyšniauskaitė-Stanevičienė ir „Flax kids“ dizainerė Živilė Grišmanauskienė.

Beje, pastaroji autorė, norėjusi dalyvauti Lietuvos gamintojus vienijančio portalo lietuviukas.lt inicijuotoje fotosesijoje, savo plano taip ir neįvykdė, nes vasario 16-osios rytą besilaukianti moteris išvyko į vienus iš Kauno gimdymo namų.

zmones.lt nuotr./Sandra Celiešiūtė ir Mykolas Juodeika
zmones.lt nuotr./Sandra Celiešiūtė ir Mykolas Juodeika

Suaugusioms fotosesijos dalyvėms – renginių organizatorei Kristinai Kaikarienei, jos dukrai Kristei, dainininkei Viktorijai Mauručaitei, jos dukrai Gabrielei ir verslininkei Ingai Budrienei – stilingus lininius drabužius sukūrė dizainerė Daiva Tamošaitienė.

„Pernai su tėčiu vasario 16-osios proga dalyvavome eitynėse. Tačiau lietuviškos atributikos namuose neturime. Na, tik mes su mama labai mėgstame lininius drabužius. Turiu net tris megstinius ir visi kurti Daivos“, – sakė K. Kaikarytė.

„Pasiruošime pietus ir valstybinę šventę švęsime kartu su tauta prie televizoriaus“, – su šypsena sakė K. Kaikarienė.

„Lietuviškoms šventėms nesame abejingi, nes juk turime cepelinų restoraną!“, – portalui Žmonės.lt sakė žmoną ir sūnūs Kernių bei Mantą į fotosesiją palydėjęs Darius Budrys.

zmones.lt nuotr./Nicholas Kin, Aušra Šabasevičiūtė
zmones.lt nuotr./Nicholas Kin, Aušra Šabasevičiūtė

Klasikinį „Angels“ meistrės Agnetos Zavackienės makiažą pasirinkusi I. Budrienė sakė, jog jos spintoje lietuviškų audinių drabužiai atsiranda tik rengiantis teminėms šventėms.

„Turiu ir lininių drabužių, nors jos dėviu tik tam tikromis progomis“, – kalbėjo pašnekovė.

Daugiausiai informacijos apie valstybinę šventę sukaupusi V. Mauručaitė. „Namuose, kompiuteryje netgi turime nuotrauką, kur vietoje Kauno Laisvės alėjos yra bulvių laukai! Ją Artūras rado archyve ieškodamas informacijos, tinkamos masiniam renginiui, vykusiam Vilniuje vasario 16-osios proga“, – pasakoja dainininkė.

Anot jos, sužadėtinis Artūras Butkevičius ne vienerius metus buvo grandiozinių valstybinės reikšmės renginių organizatorius. Mylimi žmonės tas dienas praleisdavo su juo sostinėje. „Todėl vasario 16-ąją ne sykį esame šventę”, – patikino V. Mauručaitė.

Fotosesijoje turėjo dalyvauti ir humoristas Artūras Orlauskas su šešiamečiu sūnumi Marku bei šokėja Edita Daniūtė su dukrele Evita, tačiau renginio išvakarėse susirgo abiejų vaikai.

zmones.lt nuotr./Jonas Juodeika
zmones.lt nuotr./Jonas Juodeika

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius