Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vedęs ir turi vaikų“ žvaigždė Davidas Faustino – apie cepelinus ir vaidmenį, padėjusį išvengti baudų

Sekmadienį „Comic Con Baltics“ renginyje apsilankė ypatingas svečias – Davidas Faustino, seriale „Vedęs ir turi vaikų“ įkūnijęs Budą Bundy. Pokalbį anglų kalba vedė gerai žinomas humoristas Paulius Ambrazevičius, o vėliau nuaidėjo ir publikos klausimai, į kuriuos aktorius mielai atsakinėjo. Pokalbio metu D.Faustino atskleidė ne vieną pikantišką detalę apie save ir serialą bei publiką audrino įžvalgomis apie Lietuvos virtuvę.
„Vedęs ir turi vaikų“ aktoriai ir Davidas Faustino
„Vedęs ir turi vaikų“ aktoriai ir Davidas Faustino / Organizatorių nuotr.

Į „Comic Con Baltics“ organizuotą pokalbį su žinomu aktoriumi susirinko daugybė serialo gerbėjų. Jau anksčiau Davidas Faustino buvo užsiminęs, kad nežinojo, jog Lietuvoje serialas yra vis dar rodomas. Jį toks gerbėjų pasišventimas nuoširdžiai stebino.

Vaidmens gauti neturėjo

P.Ambrazevičiaus paklaustas, koks jausmas buvo būti garsiam tokiame jauname amžiuje, D.Faustino teigė, kad jam buvo keista, tačiau drauge jis buvo ir pakylėtas.

Tiesa, aktorius užsiminė, kad visų pirma atrankos į žymųjį šou jis nepraėjo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino

„Iš pradžių vaidmenį gavo kitas vaikas, – prasitarė jis ir pridūrė, kad, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, kitas vaikas vietą seriale turėjo palikti. – Tuo metu pakeičiau savo agentą ir, nors neturėjau ten grįžti, tas naujas agentas mane prastūmė. Visa kita yra istorija.“

Šou metu aktoriui teko ir kitas iššūkis – kadangi serialas truko ne vienerius metus, vaidinti jis turėjo 16-metį, būdamas 24-erių. Pašnekovai šmaikštavo apie tai, kaip toks nekalto vaikino vaidmuo paveikė Davido gyvenimą.

„Aš galbūt vis dar nekaltas“, – juokavo aktorius. „Ne, tai netiesa, nes turiu vaiką, nebent tas vaikas ne mano“, – vėliau pridūrė jis.

Kaip užsiminė D.Faustino, tam tikra prasme šis vaidmuo jam keistu būdu padėjo bendraujant su moterimis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino

Serialas labiausiai žavėjo vokiečius

Pokalbiui einant apie tai, kad Lietuvoje „Vedęs ir turi vaikų“ yra itin mėgstamas serialas, Davidas prisiminė kiek komišką situaciją, kai serialo buvo sužavėti vokiečiai.

„Ten tai buvo toks didelis hitas, kad jie atsiuntė vokiečius scenaristus, kurie sekiojo mūsiškius, nes vokiečiai norėjo padaryti savo serialo versiją“, – pasakojo serialo žvaigždė.

Anot jo, vokiečių projektas buvo itin nesėkmingas.

„Jie padarė savo versiją, vokiečiai reagavo taip: kas čia per šūdas?“ – juokėsi Davidas.

Tiesa, lietuviai serialui taip pat iki šiol jaučia didelius sentimentus. P.Ambrazevičiaus ir D.Faustino pokalbio gale publika pažėrė gausybę klausimų, kuriuos besijaudindami garsiai uždavė mikrofonu.

D.Faustino širdį pavergė cepelinai

Vienas iš klausimų, užduotų D.Faustino, buvo apie serialo ištrauką, kurioje minima lietuvė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino

„Kai Budas laikėsi teises, jis paminėjo 80-metę lietuvę. Ar po šia eilute slepiasi kokia nors istorija?“ – kilo susidomėjimas iš auditorijos.

D.Faustino prasitarė jau apie tai svarstęs, tačiau pridūrė, jog nuoširdžiai tos ištraukos neatsimena.

„Mačiau vaizdo įrašą, kuris čia buvo leidžiamas, kai atvažiavau (šiame įraše buvo rodoma minėta serialo ištrauka – aut. past.). Aš visiškai pamiršau apie tą eilutę. Kai pamačiau, galvojau: oho, tai juokinga, visai buvau apie tai pamiršęs. Bet džiaugiuosi, kad jūs tai suradote – padarėte savo namų darbus“, – šmaikštavo aktorius.

Viena mergina iš auditorijos nepasikuklino paklausti ir kito klausimo apie lietuvybę. „Ką manote apie Lietuvą?“ – tiesiai šviesiai domėjosi ji.

„Galiu pasakyti tiek – vakar tikrai labai skaniai pavalgiau“, – skubėjo atsakyti aktorius. Netrukus P.Ambrazevičius D.Faustino paaiškino, kad valgė tądien jis cepelinus. Drauge vyrai aptarinėjo cepelinų konsistenciją. D.Faustino jie labai priminė itališkus bulvinukus.

„Buvo labai skanu, puiku“, – pabrėžė serialo žvaigždė.

Serialas padėjo išsisukti nuo baudų

Vienas iš žiūrovų sumanė klausimą užduoti šmaikščiau.

„Vedęs ir turi vaikų“ buvo toks puikus serialas. Jūs esate Budas Bundy. Šiaip aš neturiu jokio klausimo“, – pasakė jis ir jau buvo besiruošiąs eiti.

„Buvo smagu pasimatyti, ačiū“, – atsakė D.Faustino ir pradėjo juoktis.

Vis dėlto vaikinas patikino, kad tai tebuvo pokštas, bei paklausė apie tai, ar D.Faustino jo sąsajos su Budo Bundy veikėju nekelia neigiamų emocijų, ar jis dėl to nesinervina.

„Jau nebe, bet anksčiau to buvo. Kai buvau jaunas vyras, dėl to buvau labai piktas, nežinau, kas su manimi darėsi. Nežinau, kodėl taip to gyniausi. Man labai nepatiko būti atpažįstamam“, – atsakė jis.

Čia jis prisiminė net kelis atvejus, kai užkalbintas savo serialo vardu atsakydavo šiurkščiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorius Davidas Faustino
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorius Davidas Faustino

„Žmonės man sakydavo: Ė, tu Budas Bundy. Aš atsakydavau: ar tau tai kelia problemų? Aš buvau beveik kaip psichiškai nesveikas“, – mintimis dalijosi aktorius.

Tiesa, prabėgus metams D.Faustino teigė pakeitęs požiūrį, jam tai pasidarė nebe taip svarbu, o ir vaidmens šviesiosios pusės pradėjo matytis.

„Budas Bundy buvo toks negrėsmingas, mylintis veikėjas, žmonės nuoširdžiai tą vaikiną myli. Kai kur nors išeinu, aš sutinku puikiausius žmones dėl to, kad atlikau šį vaidmenį. Jeigu būčiau vaidinęs kokį blogiuką, seksualų Justino Bieberio tipo vaikiną, aš tokios meilės nesulaukčiau iš žmonių. O dabar jos sulaukiu“, – tikino vyras.

Jis taip pat užsiminė, kad bene labiausiai „Vedęs ir turi vaikų“ šou myli vadinamieji farai. Dėl to jam esą visada pavyksta išsisukti nuo baudų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Faustino

Susirinkusieji taip pat pasidomėjo, ar serialas kada nors turės pratęsimą.

„Gaila, bet mes esame labai prastoje situacijoje. Vienas vaikas, kuris dabar jau yra trisdešimties, nesutinka“, – apgailestavo D.Faustino.

Vis dėlto, jis tame įžvelgė ir teigiamų pusių.

„Gal taip ir geriau – „Vedęs ir turi vaikų“ buvo vienas tų serialų, kurių vėliau nenori sugadinti, gal geriau taip ir palikti“, – sakė jis.

Comic Con Baltics lankytojų stilius – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius