Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėliau nei planuota įvykęs Evelinos Anusauskaitės-Young mergvakaris Rumšiškėse kvepėjo medumi ir gėlėmis

Ilgai planuotas dainininkės Evelinos Anusauskaitės-Young mergvakaris įvyko kiek kitaip nei atlikėja tikėjosi. Dėl įtempto darbų grafiko nuotakos nespėjo nustebinti jos draugės, o tradicines lietuviškas išlydėtuves į kitą šeimą jai surengė Evelinos ir jos vyro Adamo mamos – Jurga Anusauskienė ir Jackie Stermitz.
Evelina Anusauskaitė-Young su mama Jurga Anusauskiene ir anyta Jackie Stermitz (kairėje)
Evelina Anusauskaitė-Young su mama Jurga Anusauskiene ir anyta Jackie Stermitz (kairėje) / Vaido Grudžio/Žmonės.lt nuotr.

„Nesitikėjau, kad bus taip linksma!“, – po trečiadienį Rumšiškėse esančiame Liaudies buities muziejuje įvykusios ceremonijos sakė E.Anusauskaitė-Young.

Pasak šventės kaltininkės, linksmybės turėjo įvykti praėjusį sekmadienį. Tačiau vėlavo dvylikos į Lietuvą atskridusių amerikiečių – jaunikio Adamo Youngo artimųjų – bagažas. Nė viena iš moteriškosios lyties atstovių, Lietuvoje atsidūrusios be reikiamų drabužių ir kitų svarbių asmeninių daiktų, nesutiko dalyvauti mergvakaryje. Tad dailioji kompanija buvo nuraminta – merginoms pranešta, kad vakarėlis, skirtas nuotakai, nukeliamas į trečiadienį – tuomet, kai prasidės lietuvių ir amerikiečių svečių bendra kelionė po Lietuvą.

E.Anusauskaitė-Young, žinodama, kad pagrindinės mergvakario organizatorės yra mamos bei vestuvių planuotoja Aida Januškevičienė, užsiminė norinti tradicinės lietuviškos šventės.

Tenkindamos nuotakos pageidavimus įvykio rengėjos užsakė Kaune du įprastus liaudiškam mergvakariui atributus – ragaišį ir riešinę. Pastarąją, itin modernią, padailintą gulbės plunksnomis ir linu, Evelinai sukūrė dizainerė Gintarė Ačaitė. Ragaišį su aguonomis iškepė „Mon Ami“ kepyklėlė. A.Januškevičienė į šventę atvežė baltojo sūrio bei medaus.

Įsilinksminusios mergvakario dalyvės, tarp kurių buvo Adamo seserys Michelle Stermitz ir Andrea Stermitz, močiutė Janet Cooper, Adamo tėčio sužadėtinė Lori Schrader, su malonumu „mokėsi“ pasemti iš šulinio vandens bei rašė patarimus pirmiems Evelinos ir Adamo vestuvių metams.

Anot J.Anusauskienės, mintys dėstytos ant popierinių klevo lapų, nes „nuotaka yra tokia pat „žalia“, kaip ir tie, kurie tik ką būna gavę vairuotojo pažymėjimą, tad jai reikia globos bei patarimų“.

Vienu iš mergvakario akcentų tapo vainikėlių pynimas. Merginoms ir moterims tai daryti padėjo „Verkių gėlių turgaus“ floristė Irina Nechvedovičienė. Vainikėlių pagrindui naudotas smulkus ruskusas , o dekoracijoms – ramunės, smulkios rožės, eustoma ir kitos spalvingos gėlės.

Paskutine mergvakario ceremonija tapo kasų pynimas. Plaukus į dvi kasas Evelinai supynė jos mama Jurga ir Adamo mama Jackie.

Vaido Grudžio/Žmonės.lt nuotr./Evelinos Anusauskaitės-Young mergvakario akimirka
Vaido Grudžio/Žmonės.lt nuotr./Evelinos Anusauskaitės-Young mergvakario akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius