-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Velta skrybėlė – originaliai damai

Trečiadienio vakarą veltinio meistrė Regina Doseth pristatė 45 originalių skrybėlaičių kolekciją, skirtą elegantiškoms ir išsiskirti mėgstančioms moterims.
Regina Doseth
Regina Doseth / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.
Temos: 1 Skrybėlė

„Prieš septynerius metus su veltiniu supažindino mano vyras norvegas. Jo mama mane išmokė vėlimo technikos, parodė, ką iš veltinio galima padaryti. Kai nuvėliau pirmąsias gėlytes, negalėjau atitraukti akių. Juk man vėlimas pirmiausia siejosi su senoviniais veltiniais batais“, – pasakojo R.Doseth.

Kūrėją veltinis žavi tuo, jog fantazijai ribų nėra. R.Doseth teigė kartais susimąstanti, ko iš veltinio negalėtų padaryti.

„Nesu vėlusi batų, bet turbūt man reikėtų dar vieno gyvenimo, kad išmokčiau ir batus velti“, – juokėsi keturių vaikų mama.

R.Doseth negailėjo komplimentų iš veltinio pagamintiems drabužiams ir aksesuarams.

„Veltinis puošia. Be to, žiemą iš veltinio pagaminti drabužiai šildo, o vasarą vėsina“, – pasakojo moteris.

Ji atskleidė, kad vieną skrybėlaitę galima nuvelti per keturias valandas.

Skrybėlaičių kolekcijoje galima pajusti tiek ankstesniems laikotarpiams būdingą skrybėlės iškilmingumą, tiek modernius dizaino sprendimus. Skrybėlaitėms sukurti panaudota ypatingo minkštumo ir plonumo merino vilna, kuri veliama ir dekoruojama liureksu, šilku ar tekstile.

Visos skrybėlaitės sukurtos naudojant skandinavišką vėlimo techniką. Būtent dėl vėlimo technikos pavyksta išgauti originalias skrybėlaičių formas, spalvų ir faktūrų kombinacijas. Prigludusios, plačiabrylės ar trumpabrylės, gėlių žiedlapius, karūnas primenančios spalvingos skrybėlaitės – tai R.Doseth sukurta alternatyva tiek tradicinei skrybėlei, tiek megztai ar siūtai kepuraitei.

Spalvingas, netikėtų formų skrybėlaites pristatė žinomos moterys: Amerikos lietuvė Lidija Rasutis, verslininkė Sabina Repčenkienė su dukra Violeta Blėdiene, politikė Milda Petrauskienė, žurnalistės Vilma Čereškienė ir Jolanta Svirnelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius