-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykos ZIP FM studijoje: išsirito žąsiukai Vaiva, Zbygnew ir Žąsikevičius

ZIP FM studijoje – sujudimas. Prieš pat Velykas šalia pulto pastatytame inkubatoriuje išsirito žąsiukai. Ko gero, vieninteliai tokie pasaulyje.
ZIP FM studijoje išsirito žąsiukai
ZIP FM studijoje išsirito žąsiukai / Dangės Rulevičiūtės nuotr.

„Laužk lukštą, varyk, tu gali“, – filmuodamas kiaušinio virsmą žąsiuku šaukia ZIP FM vakaro laidos vedėjas Haroldas Zenkovas. Kiek santūresnė šalia stovi Ieva Kakariekaitė. Jai tai – pirmas gimdymas. Laidų vedėja ir programų direktorė vos tvardosi, iki ašarų trūksta nedaug. Nes vaizdas ir emocijos – nerealūs, rašoma ZIP FM pranešime spaudai.

„Tai, ką mačiau, man, miesto vaikui, buvo kažkas sunkiai suvokiamo. Ryte – dar kiaušinis, per pietus – kiaušinis su skyle, vakare – žąsiukas. Neįtikėtina kaip jie, tokie dičkiai, tilpo į kiaušinį. Eina sau, kur aš anksčiau buvau. Gamta, pasauli, jūs nuostabūs“, – kalbėjo Ieva.

Iš kumščio dydžio kiaušinio pirmoji išsirita Vaiva. Po puspario šios pavyzdžiu paseka Zbygnew ir Žąsikevičius. Tokiais vardais ZIP FM laidų vedėjai kiaušinius pavadino prieš dvi savaites, jais vadinami ir iš jų išsiritę žąsiukai.

„Mes juos vadiname VIP žąsiukais. Užaugo ant muzikos, prie geros nuotaikos ir bajeriukų. Pirmąją kalimosi dieną juos, o ne mus, filmavo LNK laida „KK2“. Jie jau spėjo sudalyvauti keliose fotosesijose. Jie yra vienintelės lietuviškos veislės – vištinių žąsų – palikuonys. Velykų savaitgalį VIP žąsiukai leis mano namuose. Pramogausime, žiūrėsime teliką, sukasime šiltnamį, maisto ir gėrimų netrūks. O sustiprėję paukščiai iškeliaus į ekologinį ūkį Alytaus rajone“, – apie VIP žąsiukų išskirtinumus pasakojo „ZIP diena“ laidos balsas Gedas Saročka.

Pasak specialistų, šiuo metu vištinių žąsų Lietuvoje – apie 2000. ZIP FM studijoje išsiritę žąsiukų misija – ne tik VIP gyvenimas, bet ir veislės plėtimas. Tokį pažadą davė po švenčių juos priglausiantis ūkininkas iš Alytaus.

„Praėjusiais metais išperinome viščiukus, šiemet – žąsiukus. Kitais metais reikia kilti į dar aukštesnį lygį. Perinsime stručius arba krokodilus, jei tai Lietuvoje legalu“, – sako G.Saročka.

Žąsiukai radijo studijoje – projekto „Misija: Velykos“ dalis. Žąsiukų gyvenimą galima sekti ZIP FM socialiniuose tinkluose. Projektas vyksta su paukščių perėjimo ir priežiūros profesionalų pagalba.

ZIP FM klausykite kasdien FM bangomis, internetu ar išmaniąja programėle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius