Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykų sekmadienį A.Lukošių stebino gospelai. Laimėjo „Ave vita“.

Velykų sekmadienį „Lietuvos balsuose“ susitiko Klaipėdos kultūros centro „Žvejų rūmai“ choras „Cantare“, choras „Te Deum“ iš Kauno, gospelo choras „Sounds in G“ iš Vilniaus ir Vilniaus pedagoginio universiteto choras „Ave vita“.
Choras „Sounds in G“
Choras „Sounds in G“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo pat pradžių dėl komisijos balų įsiplieskė nuožmi kova tarp choro „Ave vita“ ir „Sounds in G“. Nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinę minutę.

Benzino į ugnį žadėjo įpilti ir „Eurovizijos“ šokėjas, šoumenas Arnoldas Lukošius. Brendo intriga, nes antroje dalyje chorai žadėjo dainuoti „Eurovizijos“ dainas.

„Šios (LT United) dainos padainuoti geriau už mus neįmanoma. Ir kuo geresni balsai, tuo ji prasčiau skamba“, – prieš laidą sakė komisijos narys Arnoldas Lukošius. 

Komisijoje šį kartą taip pat darbavosi operos žvaigždė Asmik Grigorjan bei Vytautas Miškinis.

I dalis. Prisistatymas.

„Cantare“ dainavo G.Zujaus „Nidai“. Kauniečiai „Te Deum“ atliko „The glory of love“. Gospelai užtraukė Velykoms labai tinkamą sudėtingos ritmikos uždegantį „He is alive“. Pedagogių choras „Ave vita“ sudainavo dainą „Pienė“.

V.Miškinis, vertindamas pasirodymus, įspėjo, kad vizualas neužtušuos garso defektų. Asmik patiko gospelai. Arnoldas prisipažino, kad jam didžiausią įspūdį taip pat paliko „Sounds in G“.

Paguldykit 17 merginų ant 13 vyrų - kokį balansą gausite? Čia aš garsine prasme...

II dalis. „Eurovizijos“ dainos.

Pirmieji dainavo klaipėdiečiai. Jie pasirinko grupės ABBA „Waterloo“. A.Lukošiui daina patiko: „Ji blogai skambėtų nebent jei aš ją dainuočiau“. Jis skyrė 8 balus. Asmik užkliuvo vaikinų ir merginų balansas. Ji skyrė 9 balus. V.Miškinis užtarė: „Paguldykit 17 merginų ant 13 vyrų - kokį balansą gausite? Čia aš garsine prasme“. Pirmininkas skyrė 9 balus.

„Te Deum“ atliko 1997 m. „Eurovizijos“ dainą „Love Shine a Light“. V.Miškiniui užkliuvo liūdni choro vyrukai. Patiko unisonas. Už tai 8 balai. Asmik užbūrė šiluma, bet krito į akį nedrąsa. 8 balai. Arnoldas, vertinęs judesius, negalėjo atplėšti akių nuo choro merginų, bet skyrė tik 7 balus.

„Souds in G“ pribloškė žiūrovus labai savita „LT United“ dainos versija! Arnoldas pripažino, kad iš rimtojo choro meno pozicijos šokis buvo neblogas... Tik choro jis neva neišgirdo. Bet sarkazmą pajuto. Už tai, kad jo nepakvietė pašokti, skyrė 9 balus. Asmik patiko sinchronas ir judesiai, visuma. 10 balų. Pirmininkas taip pat nesusilaikė - 10.

„Ave vita“ pasirinko Lino Adomaičio eurovizinę šių metų dainą „Tavo spalvos“. Daina pasitikta ovacijomis. V.Miškinis nustebo, kad tenorai stovi prieš merginas ir pavadino juos „zombių choru“. Bet neslėpė susižavėjimo ir skyrė 10 balų. Asmik pritrūko unisono. 9 balai. Arnoldas prisipažino, kad šitas choras jam priminė, kad vyksta tikras chorų mūšis ir skyrė 10 balų.

III dalis. Gospelai.

Klaipėdiečiai „Cantare“ sudainavo „Oh, happy day“. Publika prašė pakartoti. Asmik pagyrė dainavimo manierą ir skyrė 10. V.Miškinis pagyrė už neperspaustas emocijas - 10. Arnoldas 10 balų skyrė, nes „Jėzus tikrai nuplovė tas nuodėmes“.

„Te Deum“ su „Aleliuja“... sunkiai atidirbo. Arnoldui choro vaikinai priminė malūnininkus, vėliau sanitarus. Pakylėtas iki dangaus jis nebuvo - 8 balai. Asmik pritrūko tikslumo - 8. Pirmininkas labiau žavėjosi LRT grupe - 7 balai.

„Sounds in G“ pasirinko linksmą kūrinį „More abundantly“ ir tiesiog virė savo stichijoje. Arnoldas teištarė „joy“ ir skyrė 10. Asmik pridėjo dar 10. V.Miškinis žavėjosi tuo, kad kiekvienas žmogus scenoje viską daro iki galo ir nepagailėjo dar vieno 10-tuko.

„Ave vita“ gospelu „Operator“ tikrai pasiekė dievus. Ypač Julijos Jačėnaitės solo. V.Miškinis davė 10 už fainumą. Asmik davė 10 už Julijos pasirodymą. Arnoldas sakė jaučiąs spaudimą ir taip pat skyrė 10 balų.

IV dalis.  Pasirodymas su Rosita Čivilyte.

Po ABBA dainos „Dancing queen“ komisija galėjo skirti papildomus balus vienam chorui. Arnoldas atidavė skolą už pirmąjį kuklų vertinimą - 7 balai „Cantare“. Asmik skyrė 7 balus „Sounds in G“. Pirmininkas pasirinko „Ave vita“ - 9 balai.

Bendras balų skaičius po komisijos vertinimų:

„Te Deum“ - 46 balai,  „Cantare“ - 63, „Sounds in G“ - 66, „Ave vita“ - 68 balai. 

Žiūrovai balsavo taip:

„Te Deum“ - 180 balsai,  „Cantare“ - 1375, „Sounds in G“ - 931, „Ave vita“ - 270 balsai

Taigi po įtemptos kovos į kitą etapą pateko „Ave vita“ ir „Cantare“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius