Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17 /16:50

Verdiktas Ramūnui Rudokui: 144 tūkst. eurų skolingas aktorius pripažintas bankrutavusiu

Vilnietis Ramūnas Rudokas šį ketvirtadienį gali su palengvėjimu atsikvėpti – teismas sostinėje oficialiai paskelbė jo, kaip fizinio asmens, bankrotą.
Ramūnas Rudokas
Ramūnas Rudokas teismo išprašė asmens bankroto / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas kovo 17 d. pavakarę paskelbė sprendimą, kuriuo pripažino garsų pramogų pasaulio atstovą bankrutavusiu. Tai reiškia, kad teatre ir kine vaidinantis 47 metų aktorius nuo šiol gali atversti naują savo asmeninių finansų puslapį, o netolimoje ateityje apskritai nusikratyti jį prislėgusių skolų naštos.

Kaip rašė Žmonės.lt, R.Rudoką smaugia seni, bet iki šiol jam nepakeliami įsipareigojimai „Nordea“ bankui. Dar litais jis buvo paėmęs šimtatūkstantinę būsto paskolą, kurios grąžinimo įmokos neatitiko jo finansinio potencialo. Nekilnojamąjį turtą teko parduoti, tačiau per krizę gautų lėšų vis tiek neužteko padengti įsipareigojimų bankininkams.

Paaiškėjo, kad šią dieną R.Rudokas bankininkams dar yra negrąžinęs net 143,7 tūkst. eurų. Tokia didžiulė skola – ne tik aktoriaus kažkada pasiskolinti pinigai, bet ir kredito grąžinimo laikotarpiu prisikaupusios palūkanos, delspinigiai. 

Teisėjos Raimondos Vansevičienės paskelbta nutartimi R.Rudokui, atsižvelgiant į realias jo galimybes, užtikrinamos prielaidos vėliau sudaryti realų skolos grąžinimo grafiką.

Tuo tarpu svarbiausias privalumas, dėl ko R.Rudokas panoro papildyti jau iki šiol buvusį privačiai bankrutavusių garsenybių sąrašą – ši teisinė procedūra leidžia pasenusias asmens skolas apskritai nurašyti.

Fizinio asmens bankroto galimybe jau yra pasinaudojusi ne viena Lietuvos garsenybė. 

Su slegiančiomis skolomis nepajėgė susitvarkyti dainininkė Birutė Petrikytė, tituluota gražuolė Sandra Chlevickaitė, dainininkė Aistė Pilvelytė, taip pat ir buvęs grupės „Picaso“ dainininkas Dainius Skinderis. Kiek anksčiau Latvijoje bankrutavo Andrius Rimiškis.

R.Rudoko asmeninio bankroto bylą nagrinėjusi teisėja su proceso dalyviais dirbo už uždarų durų. Posėdžiauta neviešai, nes dalis aktoriaus bankroto bylos medžiagos yra susijusi su išlaikymo dydžiais jo vaikams.

2015 m. rugsėjį R.Rudokui ir šokėjai, choreografei Katerinai Voropaj gimė sūnus. Iš ankstesnių santykių R.Rudokas turi dvi dukras, Mildą ir Patriciją. Praeityje aktorius lyg savo sūnų augino ir pianistą Paulių Rudoką.

Teismo nutartyje nurodyta, kad aktoriaus turimų nepilnamečių vaikų išlaikymui kas mėnesį reikia 1 325 eurų. Senos banko paskolos padengimui gali būti naudojamos tik tos lėšos, kurios asmeniui lieka užtikrinus atžalų išlaikymą. 

Jei teismo nutartis nebus apskųsta, po 7 dienų darbo galės imtis R.Rudokui teismo paskirtas bankroto administratorius.

Fizinio asmens bankroto bylą nagrinėjusi teisėja net tik smulkiai aiškinosi, kokios šiuo metu yra R.Rudoko finansinės galimybės. Proceso metu taip pat buvo svarbu išsiaiškinti, ar asmuo neturi kokių nors brangiai kainuojančių priklausomybių arba sąmoningai nedaro kažko kito, dėl ko jo materialinė padėtis prastėja. „Teismas neturi tokių duomenų“, – teigė teisėja.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo verdiktas dar neįsiteisėjęs, formaliai per savaitę jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Jei tai nebus padaryta, darbo galės imtis bankrutavusiam R.Rudokui teismo paskirtas bankroto administratorius – viena bendrovė. Į šią firmą per mėnesį galės kreiptis visi asmens kreditoriai, netgi tie, kurie praleido progą dalyvauti teisme. Tačiau tikėtina, kad reikalavimą bankroto administratoriui pateiks tik „Nordea“ atstovai. Mat viena iš sąlygų R.Rudokui prašyti teisme bankroto – sąžiningai nurodyti, kam jis skolingas.

Kai bankroto administratorius sudarys R.Rudokui galutinį skolų padengimo planą, jis galės būti vykdomas penkerius metus, bet ne ilgiau. Po šio termino skolų likučiai gali būti nurašomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius