-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vestuviniai prietarai negąsdina nei Evelinos Sašenko, nei Ievos Šimukauskienės

Su vestuvine suknele – į sceną. Taip pasipuošusios pramogų pasaulio atstovės pastaruoju metu drąsiai pasirodo viešuose renginiuose ar TV projektuose. Garsių moterų visai negąsdina prietaras, jog vilkėjimas šiuo drabužiu ne savo vestuvių dieną gali pritraukti nesėkmę. Vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė pripažįsta, kad vestuviniai prietarai ir netgi papročiai sparčiai nyksta.
Evelina Sašenko (kairėje) ir Ieva Šimukauskienė
Evelina Sašenko (kairėje) ir Ieva Šimukauskienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr. ir 15min.lt/ Juliaus Kalinsko nuotr.

Norėtų modernių vestuvių

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Evelina Sašenko ir Rolandas Beržinis
Evelina Sašenko ir Rolandas Beržinis

Dainininkė Evelina Sašenko šeštadienį vykusiame projekte „Šok su manimi“ scenoje pasirodė dėvėdama trumputę, gausiai dekoruotą vestuvinę suknelę ir segėdama nuotakos nuometą. 

„Ne, neįsivaizduoju savęs su tokia suknele. Tikiuosi, per vestuves ji atrodys kitaip. Ji turėtų būti labiau tradicinė, ilga, pieno spalvos...“ – užsisvajojusi vardijo Evelina.

Mergina prisipažino, kad prieš žengiant į sceną jai sukirbėjo dvejonė, kad galbūt toks poelgis galėtų užtraukti nesėkmę asmeniniame gyvenime.

„Kaip tik prieš laidą susimąsčiau. Aš tikiuosi, kad čia tik prietarai, todėl nebijau“, – šyptelėjo dainininkė.

Evelina teigė, kad ji, kaip ir kiekviena moteris ir mergina kartais susimąsto apie savo būsimas vestuves. Ji patikino labiau krypstanti prie modernaus varianto, nes senosios vestuvių tradicijos, kaip piršlio korimas, ją verčia nusipurtyti.

„Oi ne ne ne, šitų dalykų labai nemėgstu. Nemėgstu labai triukšmingų švenčių. Bet dar ne laikas apie tai galvoti ir kalbėti“, – kalbėjo „Šok su manimi“ dalyvė.

Jautėsi pakylėtai

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ieva Šimukauskienė
Ieva Šimukauskienė

Vestuvinę suknelę ne kartą vilkėjo aktorė, LNK projekto „Kviečiu šokti“ komisijos narė Ieva Šimukauskienė. Pastarąjį kartą moteris šį drabužį dėvėjo serialo „Saldi nuodėmė“ filmavimo aikštelėje bei naujojo LNK sezono pristatymo metu.

Su šokėju Adomu Norkūnu ateitį planuojanti I.Šimukauskienė nebijo vestuvine suknele prisišaukti nesėkmės.

„Vilkėdama vestuvinę suknelę jaučiuosi pakylėtai. Vis dėlto, su tokia suknele prie altoriaus tikrai neičiau. Ji labiau atitinka mano personažą, o ne mane. Man čia visko per daug“, – tikino aktorė, tąkart pasidabinusi puošnia balta suknele.

Paklausta, kokią suknelę norėtų vilkėti besituokdama, I.Šimukauskienė atsakė trumpai ir aiškiai: „Paslaptis“.

Pirmenybė – tradicijai ir kuklumui

Vestuvinę suknelę šiemet jau septintą kartą pasimatavo ir „Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė. Įvairiuose renginiuose ir kolekcijų pristatymuose šį drabužį vilkėjusi mergina teigia, kad dabar jau žino, kokių klaidų nekartotų būdama nuotaka ir kaip norėtų vilkėti per savo šventę. Gražuolė tikina, kad mielai rinktųsi įliemenuotą, kuklią berankovę šampano spalvos suknelę.

Suknelę ne kartą vilkėjo ir šiuo metu pertrauką darančios muzikos grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė. Paskutinį kartą šį iškilmingą rūbą mergina apsivilko per dizainerio Liutauro Salasevičiaus kolekcijos pristatymą šį pavasarį. Į prietarus ranka numojusi atlikėja tuomet teigė, kad svajoja apie tradicinę baltą, su daug krintančio šilko suknelę. 

Tame pačiame šou vestuvines sukneles demonstravo ir Elena Puidokaitė-Atlanta, Oksana Zlatkovaitė, Laura Imbrasienė, Ineta Stasiulytė.

Vestuviniai prietarai nyksta

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Merūno ir Erikos vestuvės
Kristina Kaikarienė

Vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė planuodama vestuves teigia nepaisanti įsišaknijusių prietarų. Moters teigimu, vilkėti vestuvine suknele prieš vestuves – nieko bloga.

„Tokie prietarai negali būti taikomi manekenėms, kurios nelabai gali pasirinkti, kokius drabužius demonstruos. Aš pati netikiu nei vienu prietaru ir nemanau, kad lyginis skaičius gėlių puokštėje ar geltonos gėlės, kurios kartais labai baimina mūsų nuotakas, galėtų kažkaip pakenkti būsimiems santykiams, vedybiniams gyvenimui“, – teigė ji.

K.Kaikarienė teigė, kad kiekvienam gyvenimo įvykiui žmogus gali rasti priežastį ir įvykius traktuoti taip, kaip jam atrodo patogiau.

Žmonės supranta, kad visai nebūtina iškelti didelį pokylį ir kviesti tuos žmones, kuriuos mes kažkodėl privalome kviesti.

„Ar gavome baudą už automobilio stovėjimą dėl to, kad iš lovos išlipome ne ta koja ar mus nubaudė dėl to, kad automobilį pastatėme draudžiamoje vietoje? – retoriškai klausė vestuvių planuotoja. – Į bet kurį dalyką reikia žiūrėti pozityviai. Pavyzdžiui, apie horoskopus aš galvoju taip: jei jie geri – tai skirti man, jei blogi – vadinasi, nesąmonė arba skirti visiems likusiems ožiaragiams“.

Moteris pastebi, kad laikui bėgant prietarų vis mažėja. K.Kaikarienės teigimu, mažėja ir aklo sekimo vestuvių madomis.

„Anksčiau mano mergaitės labai bijodavo, kaip vestuvėse gali būti ne vienas bendras ištisas stalas ir ne trys ar keturi karšti patiekalai, nes taip jos matė pas kažką. Jos bijodavo, ką dėl to pasakytų tetos, dėdės, mamos. Požiūris keičiasi. Žmonės supranta, kad visai nebūtina iškelti didelį pokylį ir kviesti tuos žmones, kuriuos mes kažkodėl privalome kviesti, o ne tuos, kurie mums yra artimi, brangūs ir su kuriais mes norėtume švęsti ir dalintis tos dienos džiaugsmu“, – kalbėjo vestuvių organizatorė.

K.Kaikarienė tvirtina, kad pamažu nyksta ir nepopuliarūs, sovietmečiu sugalvoti vestuvių papročiai.

„Yra tradicijų, kurios sukurtos tarybiniais laikais dėl to, kad būtų išnaudotas laikas ir jos jokio pagrindo neturi. Tradicijos, kurios yra gražios ir teisingos, jos išlieka, kitos, skirtos laiko pratempimui, natūraliai nyksta.   Kai kurias gražias ir prasmingas tradicijas aš stengiuosi išlaikyti ir įtraukti į ceremoniją, pavyzdžiui, jaunųjų sutikimą su vandeniu, duona ir druska“, – kalbėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius