Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vėžiu sergančiam ir dukros sulaukusiam A.Metalnikovos broliui bus pradėtas gydymas

Prabėgus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai aktorė Aleksandra Metalnikova į visuomenę kreipėsi pagalbos dėl brolio, kuriam buvo diagnozuota 4-a smegenų vėžio stadija, situacija keitėsi tarsi važiuojant amerikietiškais kalneliais. Nepavykus surinkti reikalingos sumos gydymui Vokietijoje, teko rinktis kiek pigesnę alternatyvą, tačiau tai šeimą nuvedė iki netikėto sprendimo, į kurį visas viltis dabar deda A.Metalnikova.
Aleksejus Metalnikovas su dukra, Aleksandra Metalnikova
Aleksejus Metalnikovas su dukra, Aleksandra Metalnikova / Asmeninio albumo nuotr.

Sausio mėnesį 15min jau rašė apie aktorę, projekto „Muzikinė kaukė“ laimėtoją Aleksandrą Metalnikovą, kuri į visuomenę kreipėsi su pagalbos šauksmu: jos sveikuoliškai gyvenančiam, neseniai susituokusiam broliui Aleksejui buvo diagnozuota glioblastoma (agresyvios formos smegenų vėžys). O štai prieš porą mėnesių vyrui gimė ir dukrelė, tapusi didžiule motyvatore šeimai su tėčiu praleisti kaip įmanoma daugiau laiko.

Nors Aleksejui gydyti buvo suaukota nemenka suma, iki išsvajotos imunoterapijos Vokietijoje pritrūko. Visgi, kaip atskleidė šiomis dienomis kalbinta A.Metalnikova, atsirado kita vilties prošvaistė.

Ispanijos gydytojai parvedė į Lietuvą

„Kadangi sumos nepavyko surinkti, Vokietijos variantą atmetėme. Vis dėlto, kas yra įdomiausia, tai nėra blogai. Kadangi atmetėme Vokietiją, pradėjome ieškoti pigesnių, atlernatyvių klinikų. Radome panašią Ispanijoje – ten gydymas šiek tiek skyrėsi, bet pagrindas buvo tas pats“, – pasakoja A.Metalnikova.

Bendradarbiaujant su ispanais Aleksejus intensyviai su jais susirašinėjo, daug surinktų gydytojų domėjosi jo ligos istorija. Netrukus buvo prieita prie etapo, kai pasirašoma sutartis.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus Metalnikovas
Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus Metalnikovas

„Ispanai pranešė, kad iš mano brolio bus paimtas kraujas, o tada jis bus siunčiamas į Lietuvą. Čia prasidėjo įdomiausi dalykai – mes jų paklausėme, kodėl į Lietuvą. Juk anksčiau buvo sakyta, kad ši klinika dirba kartu su Vokietija.

Pasirodo, šiuo metu Lietuva yra viena stipriausių šalių Europoje imunoterapijos srityje. Būtent lietuviai dirba laboratorijose su mokslininkais ir gamina tą reikiamą vakciną, kurią vėliau siunčia į skirtingas Europos klinikas“, – netikėtą posūkį prisimena aktorė.

Tąkart Aleksejui teko susiskambinti su ispanų įvardytu lietuvių mokslininku. Pasikalbėjęs su šiuo imunoterapijos specialistu, apie tai vyras pranešė Aleksandrai.

„Kai man pasakė to mokslininko vardą, mane tarsi žaibas nukrėtė – supratau, kad turiu to žmogaus telefono numerį! Kažkokie žmonės dar sausį jo kontaktus man buvo atsiuntę, sakė, kad tai geras gydytojas, vienas didesnių tyrėjų. Taigi, netrukus tam mokslininkui paskambinome ir pasikalbėję supratome, kad mums nereikia jokių pašalinių klinikų, kurios ima pinigus už tarpininkavimą – su lietuviais bendrausime tiesiogiai“, – naujieną praneša aktorė.

Suaukotos sumos užteks 4-iems gydymo ciklams

Vilniuje esanti „Innovita Clinic“, kurią gydymui pasirinko Aleksejus, specializuojasi būtent imunoterapijos srityje. Apie tai šiek tiek plačiau nupasakoja Aleksandra.

„Jie teikia tokią paslaugą: iš žmogaus kraujo paimamos ląstelės, o iš jų gaminamos dendritinės ląstelės, kurios žmogaus organizme ieško vėžinių ląstelių. Kai atranda, kviečia už vėžinių ląstelių naikinimą atsakingas ląsteles. Visų smulkmenų nežinau, bet žinau, kad ši klinika šiuo metu dirba ir su melanoma, kiaušidžių vėžiu, krūties vėžiu ir glioblastoma“, – sako pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus Metalnikovas
Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus Metalnikovas

Su šia Lietuvoje esančia klinika sutartį Aleksejus pasirašė prieš tris savaites. Visų pirma iš vėžiu sergančio brolio buvo paimtas kraujas, o dabar mėnesį šeima turi laukti iki tol, kol bus pagaminta vakcina. Tada Aleksejus čia atvyks gydytis pirmajam ciklui, bus stebimas.

„Pasirodo, kad šios klinikos gydymas yra daug stipresnis negu ispanų, kurie taip pat siūlė alternatyvą. Be to, dirbdami tiesiogiai sutaupysime lėšų ir sumos mums užteks 4 gydymo ciklams“, – džiaugiasi Aleksandra.

Tikisi pratęsti gyvenimo laiką

Paklausta, kokia gi dabar yra Aleksejaus savijauta, moteris atskleidžia, kad anksčiau ji buvo šiek tiek geresnė. „Šiuo metu jo sveikata šlubuoja, šią savaitę jam apskritai nebuvo gerai. Jo organizmas gydymą sunkiai pernešė – tai ir galvos skausmai, ir, aišku, stiprus nuovargis, viena akimi jis mato nelabai gerai, ji taip ir iki galo neatsistatė“, – sako ji.

Apie prognozes kalbėti taip pat nėra lengva – net gydytojai šiuo metu šeimai nieko nežada, mat statistika rodo liūdnas tendencijas. Taip, išimčių čia būna, į jas pataikyti labai norėtų ir aktorė.

„Visada galime turėti vilčių ir tą statistiką galbūt pavyks pakeisti. Šis gydymas yra inovacinis, iki galo moksliniai tyrimai dar nėra atlikti, nes tai labai ilgas procesas. Patvirtinti pirmieji laipteliai, trečiasis dar ne, bet vis tiek reikia bandyti, kabintis į bet kurią galimybę arba bent jau laimėti laiko. Vis tiek mokslininkai ieško vaistų, ieško būdų, kaip įveikti šią ligą.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandra Metalnikova
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandra Metalnikova

Stengiuosi mąstyti pozityviai, labai lauku gydymo pradžios ir turiu viltį, kad jis padės. Aleksejus labai nori gyventi, nes šiuo metu jau rankose sūpuoja dviejų mėnesių dukrytę ir ji veikia kaip labai stiprus motyvatorius“, – tikina moteris.

Kad šis laikotarpis brolio šeimai būtų kuo paprastesnis, padėti ir palaikyti stengiasi ir pati Aleksandra. Kaip sako, daro viską, ką gali padaryti sesuo.

„Daugiau padaryti negaliu, nes stebuklingos lazdelės neturiu. Aišku, šiek tiek pavargau, nes psichologiškai tai yra sudėtingas laikotarpis. Juk niekada nežinai, kaip bus – galbūt situacija pagerės, o galbūt pablogės. Niekas negali prognozuoti.

Kita vertus, žinau, kad Lietuvoje yra su tokia pat situacija susidūrusių žmonių: su jais mes palaikome ryšį. Visi kartu tikimės, kad mokslininkai atras vaistą, o kol ieško, stengsimės bandyti viską, kas tik yra įmanoma“, – vilties nepraranda pašnekovė.

Už visas Aleksejui skirtas aukas moteris dar sykį nuoširdžiai dėkoja tiek 15min skaitytojams, tiek Visagino gyventojams, tiek tiems, kurie apie klastingą ligą išgirdo kitais kanalais: „Jūsų dėka žmogus turi viltį nugalėti ligą arba pratęsti gyvenimo laiką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius