Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viačeslavas Mickevičius laisvą laiką išnaudojo gražiam tikslui: iš ežero jau ištraukė apie 30 padangų

Vieni karantino metu sportuoja, gamina, skaito knygas, žiūri filmus, o kiti traukia padangas iš ežero dugno. Būtent tokią iniciatyvą sugalvojo aktorius Viačeslavas Mickevičius – ant automobilio stogo pritvirtinęs irklentę, aktorius sėdo į jį ir, nulėkęs prie artimiausio ežero, pradėjo jį švarinti.
Viačeslavas Mickevičius ir ežere rastos padangos
Viačeslavas Mickevičius ir ežere rastos padangos / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min susisiekus su aktoriumi, jis jau buvo pačiame darbų įkarštyje, sušalusiomis rankomis net telefonu buvo sunku atsiliepti. Vis tik Viačeslavas Mickevičius tikina, kad tai tik pradžia ir tuo tikrai užsiima ne dėl karantino – taip daro kasmet.

„Aš kasmet taip darau. Praeitų metų rudenį išvalėm Galvės ežerą. O dabar, kai karantinas, atsirado daugiau laisvo laiko. Toks priverstinis laikas ir gėda jo neišnaudoti. Orai šiek tiek atšilo, ledo nėra. Todėl paėmiau irklentę ir dabar plaukioju“, – savo sprendimą išvalyti ežerą paaiškino Viačeslavas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius-Slavka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius-Slavka

Pasiteiravus, ar į pagalbą ateis daugiau žmonių, aktorius tik nusijuokė ir atsakė, kad dabar privalu būti vienam. Vis dėlto prieš ruošdamasis prie ežero, Viačeslavas socialiniame tinkle „Facebook“ ieškojo bendraminčių, kurie galėtų prisidėti prie kilnaus tikslo.

„Na, dabar mums izoliacija, karantinas, bet raginau prisidėti ir kitus žmones. Tikrai kas nors prie savęs turi mišką, pamiškę, lauką, pievą, kur būtų prišiukšlinta. Tai, jei taip kiekvienas padarytų, tai ir akcijos „Darom“ nebereikėtų“, – viliasi V.Mickevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Su irklente iš ežero ištrauktos padangos
Asmeninio albumo nuotr./Su irklente iš ežero ištrauktos padangos

Aktorius sako, kad per pusdienį jam pavyko surinkti daugiau nei 10 padangų. Ir nors jų vis dar guli ežero dugne, tačiau jis tikisi, kad su papildoma pagalba, nesunkiai ištrauks ir likusias.

„Ištraukiau apie 30 padangų, dar apie 12 liko ežere, bet aš vienas jų nepajėgsiu ištraukti. Jos labai smarkiai į žemę sulindusios, tai reikia nuo kranto su virve traukti. Jos būna sunkios, nes prisipildo vandens. Esu pasidaręs tokį pagalį su kabliu. Su juo lėtai padangą ištraukiu ir uždedu ant irklentės“, – 15min pasakojo vyras.

Asmeninio albumo nuotr./Iš ežero ištrauktos padangos siekė automobilio stogą
Asmeninio albumo nuotr./Iš ežero ištrauktos padangos siekė automobilio stogą

Beje, Viačeslavas kol kas nenusprendė, koks bus padangų likimas, tad šį uždavinį spręs grįžęs namo. Tačiau iniciatyvos metu spėjo pastebėti, kad jo valomas ežeras gana švarus, vyras tikisi, kad ir kiti žmonės per šį karantino laiką taip pat prisidės prie aplinkos švarinimo.

„Tų iniciatyvų dabar labai daug ir visos labai sveikintinos. Ypač sportas namuose. Aš pats irgi sportuoju, tik kad lauke. Čia žmonės taip pat išeina pasivaikščioti, pabėgioti, pavedžioti šunį, tai galėtų pasiimti maišelį ir parinkti šiukšles, kurias randa savo kelyje.

Na, pamatytumėte, tada taptume švariausia šalimi. Žmonės irgi galėtų mėgautis, puikuotis, kad daugiau šiukšlių surinks, nes dabar nėra ką veikti, tai tą laiką reikia išnaudoti tinkamai“, – svarsto jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius