-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis išsivedė teatrą į gatvę

Teatro „Utopia“ aktoriai, 9 režisieriaus Gintaro Varno studentai su Vidu Bareikiu priešakyje, nutarė kiek kitokia spalva nušviesti lietuviškojo teatro padangę. Jaunuoliai, mėgstantys teatro meną, pasiryžo šį ištraukti ten, kur dar nebuvęs, ir savo idėjomis bei meile užkrėsti ir mažą, ir didelį.
„No Theatre“
„No Theatre“ / Fotodiena.lt nuotr.

„Tiesiog susidūrėme su dabartine situacija. Teatro salės tuštėja, o praraja tarp komercinio ir alternatyvaus teatro tapo itin didelė. Alternatyvus teatras, kuris yra „šiek tiek labiau menas“, lieka nuošalyje“, – tikino V.Bareikis.

Anot jauno aktoriaus ir muzikanto, grupės „Suicide DJs“ lyderio, tai ir paskatino jį su bendraminčiais burtis į judėjimą „No Theatre“. „Mūsų misija – nešti teatrą į tokias vietas, kur įprastai jo nebūna, o mūsų nuotykius visi norintys galės stebėti puslapyje Notheatre.lt“, – užsukti į pirmadienį pradedančią veikti svetainę kvietė menininkas.

Tik nedaugelis mato, kad pro šalį eina 9 kitaip atrodantys žmonės, o kiti įsistebeiliję žiūri į savo dešrą ar kitą prekę.Profesionalų keliu žengiantys aktoriai sumanė palengvinti nuolat skubantiems lietuviams gyvenimą ir atnešti jiems teatrą praktiškai ant lėkštutės. „Vis bėgdama ir lėkdama publika nelabai ir randa teatrą. Sugalvojome, kad patys galime ateiti pas įvairius žmones. Savo trumpais pasirodymais norėjome užkabinti tokias jų emocijas, kurios anksčiau galbūt niekada ir nebuvo paliestos“, – sakė V.Bareikis.

Asmeninio archyvo nuotr./„No Theatre“
„No Theatre“

Devynių aktorių būrys lankėsi Vilniaus Halės tuguje, Vilniaus „Akropolyje“, teatre. Tačiau kaip tiksliai atrodė pasirodymai, aktorius neskubėjo atvirauti. „Na, įsivaizduokite, visiškai neteatrinėje aplinkoje atsiduria 9 žmonių grupelė su grimu, scenine apranga, sudainuoja, pavyzdžiui, pusantros minutės chorinį kūrinį ir pasišalina“, – intrigavo jis.

V.Bareikis sakė, kad ypač nuotaikingas buvo „No Theatre“ apsilankymas Nacionaliniame dramos teatre, kur aktoriais susidomėjo pats Adolfas Večerskis.

Pasirodydami viešose erdvėse aktoriai kai kur improvizuoja, kitur rodo ištraukas iš būsimų pasirodymų scenoje. „Halės turguje buvo juokinga stebėti, kaip visi užsiėmę savo darbais. Tik nedaugelis mato, kad pro šalį eina 9 kitaip atrodantys žmonės, o kiti įsistebeiliję žiūri į savo dešrą ar kitą prekę“, – šypsojosi V.Bareikis.

Anot jo, pasirodymus praeiviai vertino skirtingai: pavadino akcija už blaivybę, mėsos piginimo mitingu, taip pat sulaukė dėmesio iš vadinamųjų „marozų“. „Pasirodydami gauname didelį malonumą. Mums, kaip naujai teatro grupei, tai labai svarbu. Tai tarsi naujo kelio ieškojimas, mėginimas į save atkreipti dėmesį“, – linksmai kalbėjo V.Bareikis.

Asmeninio archyvo nuotr./„No Theatre“
„No Theatre“

Kulminacija – teatralizuotas koncertas

Pirmojo aktorių devyneto „ėjimo į viešumą“ etapo finalas, o kartu ir pirmasis viešas „No Theatre“ renginys vyks gruodžio 12 dieną. „Kadangi dažnai sakome „ne“, šis teatralizuotas koncertas vadinsis „No Concert“. „Ne“ mintį plėtojame, nes itin dažnai pasakoma „ne“ pačiam teatrui. Neseniai girdėjau raginimus menininkams keletą metų nieko naujo nekurti ir palaukti finansiškai geresnių laikų“, – pasakojo V.Bareikis.

Anot jo, teatralizuotame koncerte „No concert“ viskas bus siurrealistinio stiliaus, karaliaus ryškūs personažai. Po renginio aktoriai ketina vykti į Kauną ir lankyti kitus Lietuvos miestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius