Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis Latvijoje režisuos intriguojantį teatro projektą „Euro-viziją“

Režisierius Vidas Bareikis Latvijos nacionalinio dramos teatro kvietimu jau nuo rugsėjo pirmųjų dienų pradės darbą intriguojančiame teatro projekte „Euro-vizija“.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / VšĮ Idėjų garažas nuotr.

Latvijos sostinėje, Rygoje, statomas spektaklis yra vienas iš „Europos kultūros sostinės Ryga 2015“ renginių. Iš skirtingų Europos šalių į Latviją atvykę keturi teatro režisieriai pristatys darbus nagrinėsiančius „Šengeno zonos“ pliusus bei  minusus.

V.Bareikis savo būsimąjį spektaklį pavadino kultinio dainų konkurso – „Eurovizija“ pavadinimu ir kurs politinį muzikinį spektaklį – dainų konkursą.

„Pakvietimą atvykti į Rygą gavau iš Latvijos režisieriaus V.Silio, kuris yra viso šio projekto koordinatorius. Su Valteriu susibičiuliavome jau prieš kelis metus Moldovoje vykusiame teatro festivalyje, kur keliavome su spektakliu „Telefonų knyga“. Tada užsimezgusi pažintis ir panašaus teatro pojūtis atvedė prie šio susitikimo.

Neseniai grįžome iš Rygos, kur susipažinome su teatru bei aktoriais, su kuriais bus kuriamas spektaklis. Manau, kad ši tema ir mūsų pasirinkta forma duoda didelę laisvę iš įvairių kampų paliesti mus supančios Europos ir jos ateities vizijų temas.  Tokio pobūdžio (politinis – socialinis) teatras yra labai populiarus Latvijoje, todėl bus įdomu padirbėti tokiame formate,“ – savo pastebėjimais dalinosi režisierius V.Bareikis.

Į Latvijos sostinę režisierius vyksta ne vienas, o su gausia Lietuvos kūrėjų komanda.  Spektaklio video puse rūpinsis TV ir kino režisierius J.Tertelis jau bendradarbiavęs su V.Bareikiu spektakliuose „MR.FLUXUS arba Šarlatanai?“, „Kovos klubas“ ir „Nematomi monstrai“. Dramaturgiją kurs Austėja Lunskytė – Yildis, su kuria V.Bareikis dirba šiuo metu Lietuvoje kuriamame spektaklyje „Kaligula“, kurio premjera  numatoma lapkričio mėnesį Vilniuje, bei kituose Lietuvos miestuose. Muziką „Euro-vizijai“ kurs Jurga Šeduikytė ir Leonas Somovas. Tai jau ne pirmas tarptautinis V.Bareikio teatro projektas, ankščiau jis jau statė spektaklių Prancūzijoje, Vokietijoje ir Rusijoje.

Spektaklio „Euro-vizija“ premjera numatyta spalio pabaigoje Latvijos Nacionaliniame teatre. Prieš išvykstant į šių metų Europos kultūros sostinę Rygą, V.Bareikis bei Teatro judėjimas „No theatre“ jau šią savaitę pasklebs apie artėjančio, penktojo, sezono naujienas .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius