Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vienai turtingiausių moterų J.Blažytei brangiausias aksesuaras – Vytis: „Visada ilgiuosi Lietuvos“

Gegužės pirmąją savo 53-ią gimtadienį atšventusi verslininkė, viena turtingiausių Lietuvos moterų Jolanta Blažytė laiko neskaičiuoja. Priešingai, džiaugiasi su metais didėjančia išmintimi, nes, kaip pati sako, svarbiausias niekur nedingstantis kelionių, pažinčių, potyrių noras. Tad ir savo gimtadienį su būriu draugų Jolanta atšventė užsienyje, nors maža dalelė Lietuvos buvo šalia.
Jolanta Blažytė ir jos papuošalas su Vyčiu
Jolanta Blažytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iš Ispanijos, Malagos, Jolanta Blažytė grįžo prieš savaitę. Ir nors koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkei ir bendraturtei keliauti tenka labai dažnai, paskutinį kartą atostogavo išties seniai.

„Dažniausiai mano visos kelionės derinamos su verslo reikalais. O šį kartą tiesiog ilsėjausi. Tiesą sakant, atostogauju tikriausiai pirmą kartą per penkerius metus“, – pripažįsta J.Blažytė.

Ir nors per metus verslo kelionių netrūksta, Jolantos Blažytės toks gyvenimas tikrai nevargina: „Jeigu žmogus nusprendžia, kad jiems nieko nebereikia: kelionių, naujų pažinčių, patyrimų, tai jis degraduoja. Aš noriu kiekvieną dieną sužinoti ką nors naujo, pamatyti, patirti. Tokiu būdu plečiasi mąstymas, pasaulėžiūra, tobulėja pasaulėjauta. O užsidaryti tarp keturių sienų aš nenoriu“, – sako ji.

O ar ant lagamino gyventi nėra sunku? „Toks jau mano gyvenimo stilius. Automobilyje visada yra lagaminas drabužių, virėja įdeda sriubytės į termosą, kad nenumirčiau iš bado (juokiasi). Taip keliaujame ir po pasaulį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Blažytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Blažytė

Žmonės tampa vis mobilesni ir prisirišti prie gyvenamosios vietos yra praėjusio amžiaus atributas. O šiame amžiuje jau reikia būti mobilesniems, nuolat keičiasi darbas, jo pobūdis. Keičiasi poreikiai. Manau, kad geriausias būstas šiandienyra gera mašina.“

Ir nors šį kartą atostogavo su draugais, Jolanta Blažytė sako, kad kompanija jai nėra būtina. Svarbiausia, graži, įkvepianti aplinka. „Mėgstu jūrą. Tai geriausias poilsis būna tiesiog išplaukti toli į jūrą jachta ar motociklu. Kur galiu pabūti viena su savimi“, – sako Jolanta.

Užsienyje atšventusi savo gimtadienį, ji sako, kad bėgantys metai tikrai negąsdina. Ir pabrėžia – niekada neslėpė savo amžiaus. Ypač kai moteris kasmet tik dar labiau stebina savo elegancija, grožiu ir stiliumi. Tad kokia jos jaunystės paslaptis? „Mylėti save ir džiaugtis gyvenimu. Ir būti dėkingai už tai, ką jis tau davė. Kiekvieni metai mums padovanoja vis kažkokių dovanų. O dovanomis aš vadinu skirtingas gyvenimo patirtis“, – sako moteris.

Visgi kiekvienos išvykos metu Jolanta pripažįsta, kad Lietuvos ilgesys tikrai jaučiamas. Ir šį kartą, grįžusi iš Ispanijos namo, negalėjo atsižavėti žydinčiais pienių laukais.

„Ir galvojau: ar gali būti kas gražiau? Ne, negali. Pakeliauti gerai vien dėl to, kad sugrįžus į Lietuvą pamatytum, kokia ji graži. Visada būdama kelionėse gyvenu su ilgesiu Lietuvai“, – sako ji.

Būtent todėl pastaruoju metu su Jolanta Blažyte keliauja ir maža Lietuvos dalis – ji nešioja ant grandinėlės pakabintą Vytį. „Tai yra mūsų tautos simbolis, man jis labai patinka. Jis man suteikia tam tikrą stiprybę, energiją. Tikiu Vyčio simbolio galia“, – sako Jolanta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Blažytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Blažytė

Visgi ji pripažįsta aksesuarų nemėgstanti. O ketvirtadienio vakarą apsilankiusi sostinėje vykusiame renginyje, kur lenktynininkas Benediktas Vanagas pristatė moterims kurtą laikrodį, juokėsi, kad net neprisimenanti, kada nešiojo laikrodį.

„Tik susimaišau valandose, kai dažnų kelionių metu nespėju jo persisukti ir tada turiu problemų“, – juokiasi Jolanta, ir netrukus priduria, kad aksesuarus renkasi tikrai ne pagal kainą.

„Juos renkuosi pagal jausmą. Jei jaučiu, kad tai yra mano aksesuaras, tiesiog jį nusiperku. Reikšmė, jausmas, bet tikrai ne prabanga, kaina lemia pasirinkimą“, – pripažįsta Jolanta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius