Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vienas kitą sukčiumi ir čigonu išvadinę garsūs kaimynai E.Jakilaitis ir J.Didžiulis kaunasi teisme

Dėl terasos prasidėjęs ir užsitęsęs nuožmus konfliktas tarp garsenybių Edmundo Jakilaičio ir Jurgio Didžiulio neapsiėjo be dar vienos bylos. Dar nesibaigus teismui dėl terasos įrengimo formalumų, viešoje erdvėje aštrių epitetų vienas kitam nepagailėję oponentai naujoje byloje aiškinasi dėl galimo pažeminimo.
Jurgis Didžiulis ir Edmundas Jakilaitis
Jurgis Didžiulis ir Edmundas Jakilaitis / 15min nuotr.

Pirmadienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teismas ėmėsi narplioti naujos civilinės bylos, kurioje figūruoja garsiame konflikte dėl sostinės Senamiestyje esančios terasos susipykusių kaimynų pavardės.

Ieškovas šioje byloje yra žinomas žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Atsakovu tapusį Jurgį Praną Didžiulį Valencią žurnalistas privačiai kaltina dėl asmens garbės ir orumo pažeminimo.

E.Jakilaitis šiandieną dar prieš teismo posėdį suskubo paaiškinti, kad savo vaizdingų žodžių neskyrė asmeniškai J.Didžiuliui, o tiesiog sodriai apibūdino netvarką.

Tuo metu pats ieškovas jaučiasi pažemintas, nes žodžiai apie vogimą ir sukčiavimą iš jo oponento lūpų galėjo nuskambėti kaip faktai, teiginiai.

„Žodžio laisvė nėra absoliuti, o susijusi su tam tikra atsakomybe. Mano, kaip piliečio, noras yra realizuoti savo teisę, ginti garbę ir orumą, nes tai, kas buvo viešai pasakyta, neturi nieko bendro su teisybe.

Žmogus tokiu būdu bando realizuoti savo turtines teisybes, turėdamas aiškų asmeninį interesą. Man sunku komentuoti, ko jis nori, nesu astrologas, kad žinočiau, kokiu pagrindu jis formuluoja savo mintis“, – prieš teismo posėdį susirinkusiems žurnalistams savo poziciją grindė E.Jakilaitis.

Išsamus Edmundo Jakilaičio komentaras – vaizdo įraše:

VIDEO: Su J.Didžiuliu teisme besikaunantis E.Jakilaitis: tai – civilizuotų žmonių bendrija, o ne čigonų taboras

J.Didžiulis savo ruožtu laikosi priešingos pozicijos – esą faktus keisti ir neigti šioje terasos istorijoje galbūt mėgina būtent ieškovas. Muzikantas apgailestavo, kad jiems, kaip kaimynams, taip ir nepavyko išspręsti šios situacijos taikiai.

„Manau, kad surasti kompromisą įmanoma tik tuomet, kai žmonės susikalba, todėl tikiuosi, kad mes ateityje galėsime rodyti pavyzdį ir taikiai išspręsime šį klausimą. Kai kaimynai nesugeba susėsti ir pasikalbėti, tai yra didžiulis pralaimėjimas žmogiškumui. Man dėl to labai gaila, bet nesuprantu, kodėl dėl to turėtų mokėti tiesa“, – teigė J.Didžiulis.

Išsamus Jurgio Didžiulio komentaras – vaizdo įraše:

VIDEO: Dėl terasos su kaimynu E.Jakilaičiu kovojantis J.Didžiulis: neturiu jokio noro gadinti žmogaus įvaizdį

Išsamiai apie tai, kad J.Didžiulis ir E.Jakilaitis išsikasė karo kirvį, 15min papasakojo dar 2018 m. spalį. Portalas rašė, kad abu kaimynai dėl terasos aiškinosi net policijoje.

Parodymuose policijai teigiama, kad dar 2015-ųjų spalio 11-ąją apie 14.15 val. prie Barbakano aikštės vedžiodamas šunį Jurgis Didžiulis sutiko Edmundą Jakilaitį. Muzikantas reikalavo parodyti dokumentus, tačiau laidų vedėjas buvo nusiteikęs agresyviai, neleido praeiti, pavadino Didžiulį čigonu, o šis Jakilaitį – sukčiumi.

Jurgis Didžiulis policijos pareigūnams teigė, kad Edmundas Jakilaitis jį pastūmė, nugriovė ant žemės, ir pasakė, kad nori primušti, susidoroti.

Na o E.Jakilaitis policijai nurodė kiek kitokią versiją. Anot žurnalisto, taip pat vedžiojęs šunį jis sutiko Jurgį Didžiulį, kuris jį apšaukė, išvadino sukčiumi. Anot E.Jakilaičio, jis pasakęs kaimynui, kad namo bendrija nėra čigonų taboras, kur nėra jokių elgesio taisyklių, o kultūringų žmonių bendrija. Parodymuose nurodoma, kad laidų vedėjas tikina smurto nenaudojęs, negrasinęs susidoroti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius