Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieni Lietuvos dizaineriai gyrė Valentino Judaškino kolekciją, kiti – išvadino „chaltūra“

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje buvo pristatyta rusų aukštosios mados kūrėjo Valentino Judaškino naujausia suknelių kolekcija. Į pristatymą susirinkę Lietuvos dizaineriai neturėjo vienos nuomonės: vieni kolekciją gyrė, kiti – negailestingai sumalė į miltus.
V.Judaškino kolekcijos modeliai
Kolekcijos pristatymo akimirka / 15min.lt montažas

Lietuva – ne Paryžius 

Tomo Permino nuotr./Egidijus Rainys
Egidijus Rainys

„Ši kolekcija – kitokia, slaviška. V.Judaškinas pademonstravo visiškai kitą kultūrą, kitą mados tradiciją. Visada įdomu pažiūrėti, ką kuria kitos šalys, kitų šalių dizaineriai. Paprastas žiūrovas žiūri ir sprendžia – noriu taip apsirengti arba nenoriu, o dizaineriai sprendžia ir žiūri, ar kolekcija yra sukurta gerai, ar negerai. V.Judaškinas nėra naujokas, jo kūrybą sekame daug metų, todėl neįmanoma, kad jis nustebintų“, – po kolekcijos pristatymo mintimis dalijosi dizaineris Egidijus Rainys.

Dizaineris atsargiai užsiminė, kad ši rusų aukštosios mados kūrėjo kolekcija turbūt nebūtų rodoma ant Paryžiaus mados podiumų – Paryžiui paliekami gardesni kąsneliai.

„Aš nemanau, kad jis parodė tai, ką rodytų Paryžiuje. Bet viskas tvarkoje, viskas gražu, labai moteriška, elegantiška. Manau, kad moterims turėjo patikti“, – kalbėjo E.Rainys.

„Tai buvo „chaltūra“

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Aleksandras Pogrebnojus su drauge Monika Račiūnaite
Aleksandras Pogrebnojus su drauge Monika Račiūnaite

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus nusprendė „nevynioti žodžių į vatą“ – vyras negailėjo priekaištų V.Judaškino požiūriui į Lietuvos publiką.

„Aš manau, kad šis žmogus galvoja, jog Lietuva yra visiška periferija ir manau, kad jis jau niekam nėra įdomus Rusijoje. Jis čia atvažiuoja kaip pensininkas. Šou – neįdomus, jokių naujovių. Aš tikrai jam nepavydžiu nieko, bet tai buvo „chaltūra“, negerbimas publikos, negerbimas vietos ir viso kito. Atvažiavo, susirinko pinigus, gerai laiką praleido“, – teigė A.Pogrebnojus.

Dizaineris, kurio mylimoji Monika Račiūnaitė kolekcijos pristatyme demonstravo vieną iš V.Judaškino suknelių, sukritikavo ir pačią Rusijos kūrėjo kolekciją, pavadinęs ją neskoninga.  

„Tikrai nereiškia, kad geras daiktas turi blizgėti. Gal kam nors ši kolekcija ir patiko, bet tai su skoniu labai stipriai prasilenkia. Bloga muzika, bloga kolekcija, blogas dizainas. Geriau nieko nedarytų“, – buvo kategoriškas A.Pogrebnojus.

Grožis ir prabanga

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė

Visai priešingos nuomonės laikėsi dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, panorusi apginti V.Judaškino kūrinius.

„Aleksandras turi savo nuomonę, gal jo klientų ratui V.Judaškinas ir yra neįdomus, bet man V.Judaškino darbai įdomūs kaip meno kūriniai. Vieniems patinka šiuolaikinė mada, kitiems – XIX amžius. V.Judaškino darbai – labiau klasika, inspiruota rankų darbo, galbūt tai nėra konceptualu, tačiau mada yra poezija ir grožis, ji turi kelti estetinius jausmus. Nebūtinai estetiniai jausmai turi būti žalojami konceptualumo“, – įsitikinusi moteris.

Paprašyta apibūdinti šią V.Judaškino kolekciją, D.Urbonavičiūtė ją pavadino labai gražia ir prabangia.

„Dekadansas, XIX amžius, vystančios rožės, galima jausti tragizmo nuojautą. Daug rankų darbo. Galbūt viena suknelė buvo per paprasta, bet viską atsvėrė jos spalva“, – apie kolekcijos modelius kalbėjo dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius