Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorui Diawarai – 40 metų: „Rokenrolas niekada nesustojo ir nesustos“

Atlikėjas, muzikantas, prodiuseris, didžėjus, menų fabriko „Loftas“ siela, vilniečiams ir sostinės svečiams nuolat dovanojantis galybę prasmingų renginių, plečiantis ne tik muzikinį, bet ir kultūrinį akiratį – Viktoro Diawaros veiklas galima būtų vardinti ir vardinti... Per 40-imt savo gyvenimo metų jis spėjo nuveikti išties nemažai, net sunku įsivaizduoti, kuo nustebinti dar galėtų.
Viktoras Diawara iš „Skamp“ švenčia 40-ąjį gimtadienį
Viktoras Diawara iš „Skamp“ švenčia 40-ąjį gimtadienį / 15min montažas / 15min nuotr.

Antradienį, vasario 13-ąją, Viktoras Diawara švenčia savo 40-ąjį jubiliejų. Lietuvės ir Malio dramaturgo šeimoje gimęs muzikantas, savo kosmopolitiškas idėjas parsivežęs į Lietuvą, čia ir toliau jas generuoja bei turtina lietuvių muzikinį ir kultūrinį gyvenimą.

Kalbėdamas su 15min Viktoras Diawara aptarė įsimintiniausius praėjusių metų įvykius bei akimirkas ir atskleidė, ko iš jo galime laukti kitais metais.

METŲ DARBAS

„Loftas Fest 2017“. Išskirtinis tuo, kad pagaliau pavyko įgyvendinti festivalį taip, kaip tikėjomės. Ir pirmą kartą jis buvo pelningas (juokiasi).

METŲ „LOFTO“ RENGINYS

Grupės „Fink“ pasirodymas. Koncertas buvo labai šiltas, o visi bilietai išparduoti. Visada smagu, kai pavyksta planą įgyvendinti taip, kaip planuota – „Fink“ buvo vienas iš tokių renginių.

METŲ KELIONĖ

Keliauti tenka daug, bet šiais metais pagaliau su visa šeima pavyko išvažiuoti atostogauti į Izraelį – Eilato kurortą. Teko ir nardyti su delfinais, ir šiaip buvo labai gera pabūti svetur, kai Lietuvoje žiema.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Diawara su žmona Živile ir šeima
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Diawara su žmona Živile ir šeima

RYŠKIAUSIA METŲ AKIMIRKA

Vaikų gimtadieniai būna labai ryškūs, nes visą „Loftą“ paverčiame į didžiulę žaidimų aikštelę. Su vos ne aštuonių metrų aukščio batutais, lazerių šaudymu ir t.t. Tiek sūnaus, tiek dukros gimtadieniai būna labai įsimintini.

METŲ DOVANA

Per Kalėdas gavau bevielę, nuotoliniu būdu valdomą kolonėlę. Labai patogu, nes galiu visur nešiotis. Ši dovana man buvo labai į temą. Ją vežiausi ir į atostogas, su ja pradėjau kurti muziką.

IŠ KOJŲ IŠVERTĘS METŲ NUTIKIMAS

Kai vaikai netikėtai atneša pusryčius į lovą. Būna visiškai nerealu (juokiasi).

METŲ ŽMOGUS

Mano žmona, verslo partnerė, puiki mama Živilė Diawara. Ji tikrai metų žmogus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktoras Diawara
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktoras Diawara

METŲ ISTORIJA

Viena iš istorijų – kriptovaliutos ir bitkoinai. Jau šitos temos kiek pabodo, bet vis daugiau pažįstamų klausinėja, ar „Lofte“ nebus kasyklos (juokiasi).

METŲ ĮKVĖPIMAS

Mane įkvepia gražus, protingas Lietuvos jaunimas. Darydamas renginius matau, kokių nuostabių žmonių turime, taip pat dirbu su labai perspektyviais žmonėmis. Matau, kad tikrai yra dėl ko stengtis.

METŲ ATRADIMAS

Tai islandų elektroninės muzikos grupė „Kiasmos“. Ši grupė man buvo didžiulis atradimas. Ir labai norėčiau juos atsivežti į Lietuvą.

VIDEO: Kiasmos - Kiasmos (Full Album)

40

Man šis skaičius asocijuojasi su branda. Gyvenimas buvo tikrai jaunatviškas, tad nors keturiasdešimtmetis man nėra siurprizas, bet tai suvokti šiek tiek keista. Supratau, kad su metais tampu labiau užtikrintas dėl savo sprendimų, žinau, kaip naudingai išnaudoti patirtį, vengti klaidų.

Ir nors yra šeima, tas rokenrolas niekada nesustojo ir nesustos. Jo tikrai netrūksta. Nesijaučiu senis.

Taip pat asocijuojasi su Franku Zappa, kuris per savo gyvenimą yra įrašęs daugiau nei 40-imt albumų. Tad tikrai yra, kur stiebtis, ir į ką lygiuotis.

Grupės archyvo nuotr./Grupė „Skamp“
Grupės archyvo nuotr./Grupė „Skamp“

KITŲ METŲ UŽMOJAI

Užmojai tikrai nemaži. „Skamp“ laukia dvidešimties metų jubiliejus, tad metų gale planuojame nemažą koncertą arenoje. Kol kas nieko negaliu išduoti, bet tam tikrai intensyviai ruošiamės. Planuojame naują programą, turime minčių ir apie albumą, kurį išleistume po aštuonerių metų pertraukos.

Taip pat esu naujame duete. Irgi dar nieko negaliu pasakyti, bet kartu dirbti pasikvietė legendinė šalies asmenybė, jau turime įrašę dešimt dainų. Ir nors šiais metais bus daug veiklos su „Loftu“, jie išsiskirs ir mano sugrįžimu į muziką.

GIMTADIENIO ŠVENTĖ

Šiaip gimtadienius nuo jaunystės švęsdavau su draugais, muzikantais, kolegomis – trankiai ir be atsiprašymo (juokiasi). Pastaruoju metu šventės nebebūna tokios triukšmingos, bet kadangi keturiasdešimtis, tai šiais metais vėl patriukšmausime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius