-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus maratono vaikų bėgime krykštavo įvairaus amžiaus mažyliai ir žinomų žmonių atžalos

Sekmadienio popietę progą sudalyvauti Vilniaus maratone turėjo ir vaikai nuo 2-ejų iki 12-os metų. Keliomis amžiaus grupėmis jie įveikė UNICEF vaikų maratono distanciją.
Vaikų maratono akimirka
Vaikų maratono akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.

Nuotaikingam vaikų vieno kilometro bėgimui startą davė disko metikas, dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna. Garsus sportininkas drąsino mažuosius, ragino būti drąsiais ir narsiai įveikti visą atstumą.

Viganto Ovadnevo nuotr./Vaikų maratono akimirka
Viktoras Diawara su sūnumi Kipru

V.Alekna turi tris vaikus, du iš jų – dvylikametis Martynas ir dešimtmetis Mykolas – dalyvavo UNICEF bėgime. Prie jų bei šimtų kitų vaikų prisijungė ne vieno visuomenei žinomo asmens atžalos.

Jėgas bėgdamas bandė dar nė trejų nesulaukęs muzikanto Viktoro Diawaros sūnus Kipras, kurį karštai palaikė mama Živilė ir mažoji sesutė Izabelė. Asta Stašaitytė-Masalskienė ir Giedrius Masalskis didžiavosi maratone dalyvaujančiais sūnumis 10-mečiu Emiliu ir 8-erių Danieliumi.

Viganto Ovadnevo nuotr./Vaikų maratono akimirka
Giedrius Masalskis su sūnumis Emiliu ir Danieliumi

Gimtadienis – maratone

„Abu sūnūs – Emilis ir Danielius – yra gimę rugpjūčio pabaigoje. Susiformavo tokia tradicija, kad jų gimtadienius švenčiame rugsėjo pradžioje. Juk vasarą visų draugų nepriskiviesi. Emilis ir Danielius žinojo, kad vyks toks UNICEF vaikų maratonas ir patys rodė norą jame dalyvauti. Pagalvojome, kodėl gi per gimtadienį nepakvietus draugų jame sudalyvauti. Draugai labai entuziastingai priėmė šią idėją. Džiūgavo, kad gimtadienis vyks maratone. Tai jiems ypatinga akimirka ir motyvacija dar didesnė“, – pasakojo A.Stašaitytė- Masalskienė. Berniukai po bėgimo buvo pasveikinti daina „Ilgiausių metų“ ir pagirti, kad pasikvietė net 50 draugų.

Distanciją įveikė ir aktorės Kristinos Savickytės-Damanskienės dvynukės – Justina ir Gabija bei aktoriaus Leonardo Pobedonoscevo dukra Emilija ir daugybė kitų vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius