Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus progimnazijose surengtos karatė šventės: treniruotes veda ir V.Bareikis

Šeštadienį vieni geriausių karatė trenerių trijose Vilniaus progimnazijose surengė karatė sporto šventes. Jų metu ne tik mažieji, bet ir vyresni smalsuoliai galėjo išbandyti karatė elementus, kovinės technikos, greičio ir ištvermės treniruotes, lentelių laužymo technikas. O iššūkių kupiną šventę vainikavo dainininko Vido Bareikio koncertas.
Vidas Bareikis
Karate su Vidu Bareikiu / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Jei kada nors svarstėte išmokti karatė kovos meną, puikia proga gali tapti ir karatė mokyklos „Saulės ženklas“ sporto šventės. Į Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnaziją, Vilniaus Taikos progimnaziją ir Vilniaus Martyno Mažvydo progimnaziją kvietė patyrę treneriai – dainininkas ir rudą diržą su juoda juostele turintis Vidas Bareikis, Europos karatė čempionė Rūta Brazdžionyte, Europos karatė čempionas Edgard Sečinski, treneris Julius Klakauskas.

Karatė kiokušin klubo „Saulės ženklas“ įkūrėjas ir pasaulio čempionas Paulius Klapatauskas pasakojo, kad sporto šventė miesto gyventojams – nebe naujiena. Pasirodo, šios sveikatingumo treniruotės yra vienos iš pagrindinių mokyklos prioritetų.

„Mokslo sezonui prasidedant tai yra puikus būdas prisistatyti bei parodyti, kas yra karatė, bei tai, kad šis sportas prieinamas visiems – mažiems ir dideliems. Pastebėjome, kad šis sportas labai sustiprina ir tėvų bei vaikų santykius.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu

Tėvelis ar mama, atvedęs vaiką sportuoti, labai dažnai pats tampa karatė bendruomenės nariu bei puikiu pavyzdžiu savo vaikams“, – pastebi P.Klapatauskas, pridurdamas, kad pirmasis toks renginys vyko vasarą Molėtų rajone, o trečiasis numatytas spalį.

Sporto šventės akimirkos – galerijoje:

Pasaulio čempionas džiaugiasi, kad sporto šventes finansuoja Sporto rėmimo fondas, tad tai leidžia mokyklai ne tik pravesti specialias treniruotes, bet ir parengti jas kur kas kūrybiškiau. Be to, stengiamasi neprarasti pagrindinių renginio tikslų – visuomenės sveikatos gerinimo per sportą lauko sąlygomis, karatė ir klubo pristatymo bei galimybės tobulėti ir mokytis iš geriausių.

„Juk renginius veda geriausi Europos ir pasaulio čempionai Rūta Brazdžionytė, Edgard Sečinski. Na, o spalio mėnesį planuojamas analogų Lietuvoje dar neturėjęs renginys – pirmasis „100 kovų festivalis su karatė legenda“.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu

Į šį renginį atvyks pasaulinė karatė legenda Valeri Dimitrov, kuris dvi dienas dalinsis karatė paslaptimis su mūsų kiokušin bendruomenės nariais. Ir tai bus jau XXI a. karatė renginys, su nauju, pozityviu požiūriu į karatė treniruotes ir kovas. Pats renginio pavadinimas sako, kad sportininkai per dvi dienas sieks sukovoti 100 kovų“, – spalį ketinamo rengti renginio detales atskleidė P.Klapatauskas.

Sporto šventes koncertais vainikuojantis ir karatė trenerio subtilybes rodęs Vidas Bareikis atviravo, kad nuo pat grįžimo į šį kovos meną sau pasižadėjo, kad prisijungs prie visų galimų karatė iniciatyvų, pasistengs padėti tiek savo klubui, tiek Lietuvos karatė „šeimai“.

„Manau, kad šis renginys puiki iniciatyva, kurios metu naujų mokslo metų proga vaikai gali atrasti savo naują aktyvaus laisvalaikio kelią, įgauti motyvacijos, pasitikėjimo savimi, susitikti su tikrais čempionais. Pats renginyje sportuosiu ir dainuosiu“, – kalbėjo V.Bareikis.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Karate su Vidu Bareikiu

Atlikėjas džiaugiasi, kad karatė kiokušin Lietuvoje tapo labai populiariu kovos menu tiek tarp vaikų, tiek tarp vyresnio amžiaus žmonių.

„Kai po treniruočių matau besišypsančius ir švytinčius sportininkų veidus, kiekvieną kartą įsitikinu, koks tai yra naudingas ir motyvuojantis užsiėmimas“, – sakė karatė treniruotes vedantis V.Bareikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius