Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Egidijus Dragūnas neskundė jam skirtos baudos už per aukštą atraminę sieną

Atlikėjas Egidijus Dragūnas neskundė jam teismo skirtos daugiau nei 1,7 tūkst. eurų baudos, skirtos už tai, kad jis trejus metus nesumažino atraminės sienos savo namo sklype Vilniuje.
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke
Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke. Statybų etapas / 15min montažas / 15min nuotr.

Baudos neskundė ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, nors bylos nagrinėjimo metu prašė skirti kur kas didesnį sumą.

Šalims nepateikus apeliacinių skundų, rugpjūčio 12 dienos nutartis įsiteisėjo, BNS informavo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Trejus metus atraminės sienelės savo namo sklype iki reikiamo aukščio nesumažinęs Selas galėjo sulaukti baudos iki 145,2 tūkst. eurų.

Į teismą dėl baudos paskaičiavimo kreipėsi antstolę, kadangi grupės SEL lyderis E.Dragūnas nepaisė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos raginimų susitvarkyti atraminę sieną.

Trejus metus atraminės sienelės savo namo sklype Vilniuje iki reikiamo aukščio nesumažinęs atlikėjas galėjo sulaukti piniginės baudos iki 145,2 tūkst. eurų.

Už kiekvieną nevykdymo dieną Statybų inspekcija prašė skirti baudą iki 300 eurų. Prašyta skirti baudą už laikotarpį nuo 2020 balandžio 1 dienos iki šių metų liepos 28 dienos. Tądien inspektoriai užfiksavo, kad sienutė įstatymų reikalavimams atitinka.

BNS skaičiavimais, pagal inspekcijos nurodytą laikotarpį, 2020 metais E.Dragūnas pradelsė 275 dienas, o šiemet 209. Iš viso pradelstos 484 dienos.

Baudą skyręs teisėjas Linas Virkutis paskelbė, kad teismo manymu, inspekcijos reikalavimas laiku nebuvo įvykdytas dėl E.Dragūno kaltės.

Nustatydamas baudos dydį, teismas atsižvelgė į tai, kad teismo nutarties priėmimo dieną privalomasis nurodymas yra įvykdytas (pašalinti statybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai), E. Dragūnas pripažįsta padaryto pažeidimo faktą.

Taip pat įvertintas pažeidimo pobūdis ir laikotarpis.

Atraminę sieną statybų inspektoriai E.Dragūno sklype Šilo gatvėje aptiko 2018 metais.

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat nagrinėja bylą, kurioje sprendžiama dėl E.Dragūno namo statybų teisėtumo.

2017 metų spalį tas pats teismas buvo įpareigojęs atlikėją per pusmetį savo lėšomis nugriauti saugomoje teritorijoje esantį gyvenamąjį namą, nes jis pastatytas pažeidžiant įstatymus.

E.Dragūnui apskundus šį sprendimą Panevėžio apygardos teismas bylą grąžino iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui. Kol tartasi dėl taikos sutarties, byloje paskelbta pertrauka.

Pavilnių regioniniame parke atlikėjas namą pasistatė pagal 2015 metais išduotą statybų leidimą.

Statybų inspekcija teigė, kad pastatytas projekte nenumatytas priestatas, pakeista pastato stogo konstrukcija, vietoj šlaitinio įrengtas plokščias sutapdintas stogas, pakeistos pastato laikančiosios konstrukcijos, antrame aukšte įrengtos monolitinės sienos ir laikančioji monolitinė perdanga.

Aplinkos ministerija yra nustačiusi, kad namo tūris padidintas beveik 16 kartų.

Be to, Saugomų teritorijų įstatyme nustatyta, kad draudžiama statyti statinius arčiau nei 50 metrų nuo šlaito viršutinės ir apatinės briaunos. E.Dragūno namo atstumas iki šlaito siekia 11,44 metro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius