Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis koncertavo Belgijos milijardieriaus vestuvėse: 500 svečių ir naudingi ryšiai ateičiai

25-erių vilnietis Žygimantas Skvarčevskis praėjusį savaitgalį sako turėjęs iki šiol svarbiausią koncertą savo gyvenime. Saksofonininką pakvietė groti į belgų milijardieriaus vestuves, kuriose jis ne tik sužavėjo 500 svečių, bet jau ir sulaukė viliojančių pasiūlymų.
Žygimantas Skvarčevskis
Žygimantas Skvarčevskis / Roko Jundulo ir asmeninio albumo nuotr.

Vaikystėje muzikos mokykloje saksofonu grojęs Žygimantas šio instrumento neapleido ir ją baigęs. Nors studijuoti jis pasirinko psichologiją, norėdamas turėti dar vieną specialybę, muzikantas plušo ir Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje privačiose saksofono pamokose.

Asmeninė nuotr./Žygimantas Skvarčevskis
Asmeninė nuotr./Žygimantas Skvarčevskis

Po universiteto jis iškart įkūrė savo įrašų studiją ir nuo to laiko tik muzika ir užsiima. „Pats kuriu savo režimą, nereikia keltis 8 val. ryto, veikiu tai, kas man labai patinka, ir dar gerai uždirbu. Kas gali būti geriau?“ – 15min šypsodamasis sakė Žygimantas.

Žinoma, viso to pasiekti nebuvo lengva. Įkūręs savo „Youtube“ kanalą, jis nepailsdamas iki šiol įrašinėja naujus žinomus kūrinius, filmuojasi klipuose ir renka dešimtis tūkstančių peržiūrų.

„Pastaruoju metu man labai pradėjo sektis. Tai, ką darau „Youtube“, pasiteisino. Kaip bebūtų juokinga, bet mane labai išgarsino mano „Despacito“ versija, 760 tūkst. žmonių jau peržiūrėjo“, – juokėsi muzikantas.

VIDEO: Luis Fonsi - Despacito [Saxophone Cover] ft. Daddy Yankee

O dabar vienu didžiausių savo pasiekimu Ž.Skvarčevskis laiko vestuves, kuriose praėjusį savaitgalį koncertavo. Tai – belgų milijonieriaus, nekilnojamojo turto bendrovės „Ghelamco Invest NV“ vadovo Michaelo Gheysenso ir jo išrinktosios Charlottes De Knibber meilės šventė.

Muzikantas pasakoja, kad puota vyko poros namuose, kurie primena pilį – čia nutiestas tikras tiltas, o aplink – vanduo: „Iki paskutinės minutės nežinojau, kam grosiu. Mane samdė per agentūrą, kuri buvo susitarusi nesakyti, kas yra užsakovas. Apie jaunuosius sužinojau tik vakaro metu ir tik paklausęs aplinkinių.“

Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Skvarčevskis
Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Skvarčevskis

Šiose vestuvėse didžiausias dėmesys buvo skiriamas gerai muzikai – ji čia nė akimirkai neužtilo. Scenoje pasirodydavo vis kiti atlikėjai, paruošę skirtingas programas. Pats Žygimantas čia grojo netgi du kartus – dieninėje dalyje su belgu pianistu džiazo programą, o vakarėlyje – su didžėjumi popmuziką. Repetuoti jiems net nereikėjo – profesionalai čia tiesiog improvizavo.

„Antrąjį kartą lipant į sceną norėjosi groti ir nesustoti, visi labai palaikė. Svečiams labai patiko, užmezgiau naudingų ryšių, – teigė jis. – Aš dabar būtent į šiuos du stilius ir orientuojuosi. Tik gaila, kad Lietuvoje nėra daug vietų, kuriuose užsakovai norėtų programos, kur skambėtų saksofonas su didžėjumi.“

Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Skvarčevskis ir Michaelas Gheysensas
Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Skvarčevskis ir Michaelas Gheysensas

Pasak muzikanto, šventėje nebuvo švaistomasi pinigais – viskas gražu, skoninga ir su saiku.

„Man patiko tai, kad pasižiūrėjus į jaunuosius, jie atrodė visiškai paprasti žmonės. Nors, tiesą sakant, pora namuose turi savo dizainerį, kuris netgi su jais gyvena, kaip supratau... Kai tik atvykau į šventę, jaunojo tėtis iki pat renginio vaikščiojo su paprastais marškinėliais, nė vienas čia nerodė jokio pasipūtimo, nesigyrė savo turtais, o buvo labai paslaugūs, draugiški. Darbuotojams vestuvių metu, kaip ir svečiams, taip pat buvo patiekiama po 7 patiekalus“, – pasakojo jis.

VIDEO: Belgų milijardieriaus Michaelo Gheysenso ir jo mylimosios Charlottes De Knibber vestuvės

Žygimantas sako šiuo metu esantis be galo laimingas – pagaliau pildosi jo svajonės – kaip solistas koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet gauna užsakymų ir iš užsienio. Jau atsirado pasiūlymų vykti į Čikagą, Italiją, Prancūziją...

O pasirodęs šiose vestuvėse jis sako jaučiasi dar labiau įkvėptas judėti pirmyn.

„Dabar bandysiu dar labiau plėsti savo „Youtube“ paskyrą. Netrukus pasirodys geriausių lietuviškų atlikėjų koveriai, kurie skambės su styginių kvartetu, akustiškai“, – 15min sakė Žygimantas Skvarčevskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius