Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vilniuje išrinktas geriausias šalies someljė, ginsiantis šalies garbę Japonijoje

Renginio akimirka
Luko Balandžio nuotr. / Renginio akimirka
Šaltinis: 15min
0
A A

Pirmadienio vakarą sostinės restorane „Neringa“ vykusiame „Louis Roederer Grand Prix“ Lietuvos someljė čempionate nurungęs aštuonis konkurentus pergalę šventė restorano „Saint Germain“ someljė Narimantas Miežys, kuris, be pagrindinio rėmėjo prizo šampano „Cristal“, iškovojo teisę atstovauti Lietuvai Pasaulio someljė čempionate Japonijoje, Tokijuje.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Antra vieta džiaugėsi vienas aktyviausių someljė čempionatų dalyvių Albertas Koncijalovas iš bendrovės „Liviko“, o trečioje liko pirmą kartą tokiose varžybose dalyvavęs „Vyno klubo“ konsultantas Andrius Pagojus.

Kaip ir visame pasaulyje, tokiuose čempionatuose dalyvauja su vynu dirbančių restoranų, viešbučių, vynų mažmena ir didmena prekiaujančių įmonių darbuotojai bei nepriklausomi vyno žinovai. Tituluočiausias šalies someljė, kuris didžiuojasi net penkiais čempiono medaliais, yra „Vyno klubo“ ekspertas Arminas Darasevičius. Šiemet čempionate jis nebedalyvavo.

Dėl garbingo titulo taip pat rungėsi: Redas Norkeliūnas (restoranas „Stikliai“), Žydrūnas Našlaitis (restoranas „Apvalaus stalo klubas“), Laurynas Einas („Vyno klubas“), Andrius Valčiukas („Vyno klubas“),  Dariuš Miller („Eugesta“), Darius Lazutka („Kurorto vyninė).

Čempionate teisėjavo Aivaras Vipperis (Estija), Marcis Mitrevicas (Latvija), Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arūnas Starkus, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Ona Jurkšienė, Someljė asociacijos valdybos narė Rasa Starkuvienė, Someljė mokyklos direktorė Jurgita Karinauskaitė.

Lietuvos someljė asociacija šį renginį organizuoja pagal Tarptautines someljė asociacijos (ASI) taisykles. Vidurdienį jie dalyvavo teorinio testo ir aklosios vyno degustacijos rungtyje, vėliau sekė praktinė rungtis: brandaus vyno butelio atkimšimas, perpylimas į dekanterį ir pateikimas svečiams.

Keturi finalininkai dalyvavo aklojoje stipriųjų gėrimų ir vyno degustacijoje, vyno ir maisto derinimo užduotyje, vyno meniu turėjo rasti ir ištaisyti klaidas, taip pat aštuoniems svečiams per šešias minutes turėjo pateikti šampaną, vėliau jie gavo keturis sūrius, tarp kurių buvo iš legendinis sūris „Džiugas“. Juos varžybų finalistams reikėjo apibūdinti, pasakyti, iš kokios jie šalies bei pasiūlyti tinkamiausią gėrimą.

Nepatekę į finalą rungėsi šampano pilstymo rungtyje. Tiksliausiai šį gėrimą išpilstė restorano „Stikliai“ someljė R.Norkeliūnas.

Trys prizininkai atstovaus Lietuvai rudenį vyksiančiame Baltijos Vanna Tallinn someljė čempionate Vilniuje.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką